Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sam chodziłem do tego gimnazjum jeszcze dwa lata temu i miałem mieszane uczucia co do tej szkoły...choć to i tak szokujące,nie wiem jakbym to zniósł psychicznie,w artykule mamy,ze dziewczyny niby protestowały?a co z resztą chłopaków?To aż takie debile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

>>Policja przesłuchała czterech sprawców napaści na Anię. - Gdyby >>>byli pełnoletni, groziłoby im nawet 12 lat więzienia, jutro o ich >>>dalszym losie zadecyduje Sąd Rodzinny- relacjonuje komisarz >>>Jarosław Sykutera z KW Policji w Gdańsku.

Na policji o nich wiedzą . Porozmawiajcie z panem Jarkiem .
Na komendzie pewnie go znajdziecie .

Nauczyciel nie może pozostawić dzieci bez opieki, nie wolno mu. Jeśli zdarzy się cos złego, wtedy za to odpowiada. Jesli jest przy takim zdarzeniu na miejscu chroni go ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Jeśli nauczyciel byłby na lekcji nic takiego nie miałoby miejsca.
Moja mam nauczycielka miała taką sytaucję kiedyś - uczeń odpowiadał (wstał) a drugi w tym czasie podstawił mu cyrkiel, gdy ten usiadł wiadomo już co się stało. Natychmiast wezwano pogotowie, mama moja nauczycielka mogła natychmiast zareagować.
Jeśli nauczyciela nie ma na miejscu, to on za to odpowiada.
Sama pracowałam w szkole przez 8 lat i nigdy nie zostawiłam młodzieży bez opieki żeby nie wiem co. Chocby po to własnie żeby chronic i swój tyłek.
Nauczyciel wykazal się tutaj totalnym brakiem odpowiedzialności i tutaj OC nic y mu nie pomogło. Nie wiem jak można tak postepować. Nie do pomyślenia.
Coż, skoro w zawodzie nauczyciela jest tzw. selekcja negatywna, to znaczy że oprócz wspaniałych i odpowiedzialnych pedagogów znajdzie sie wiele miernot. Zachowanie nauczycielki - totalne bezmózgowie - brak wyobraźni. A jej uczniowie jak się zachowają? też "olewają"..

>>Czy ktos zna imiona, adresy etc. tych zwierzat? Podajcie je tu na >>forum! Niech sie cala Polska dowie kto to jest!

>>Autor: p

A jakby nawet ktos podal jakiekolwiek nazwiska przypuscmy

Roman Giertych Andzrzej Lepper i Jarosław Kaczynski oraz Donald Tusk .
To co z tego ?

Mozesz tu wpisac swoje imie i nazwisko . Lepiej wpisac sie po stronie tych co sa w opozycji do takich zjawisk i być , rzeczywiscie razem w tym wszytskim .

najbardziej boli to że każdy z nas teraz krzyczy a powiedzmy sobie ile razy przeszliśmy kolo kogoś kto byl zaczepiony, żle traktowany.
nie mamy odwagi zwracać malolatom uwagi lub zareagować i one się czują kompletnie bezkarne.
na moim osiedlu(5 Wzgórz) też juz powoli zaczynają się zbierać takie grupki młodzieży i ostatnio zostałam zwyzywana(mam 28 lat) za to że siedzę na ławce nad stawkiem a właśnie w tym momencie oni kupili jednego browara na 4 i mieli sobie ochotę usiąść.poszłam do domu ze łzami w oczach ale następnym razem zareaguję zupełnie inaczej-wezwę policję.
nie możemy pozwolić na agresję

co sie dzisiaj dzieje?

ostatnio morderstwo studenta, teraz samobojstwo nastolatki? czemu? czy w naszym pokoleniu nastapil zanik zasad? hamstwo, przemoc test teraz w porzadku? ludziom sie nudzi i szukaja jakis innych rozrywek? niech zaczna uprawiac jakies sporty, a nie szukac zaczepki do bojek, albo dziewczyn do poniewierania :/

tak by bylo matko

bo wszytsko to jest zaprzegnieente w machiny systemu .

przymus ponizenie . wystarczy to dobrze obejrzeć . dzieciaki same tego nie wymyslily.

Lepiej mówic sobie prawde w oczy . .
To pierwszy krok na drodze do zmiany

nie rozumiem

nie rozumiem czemu nikt z klasy niezareagowal, co to za tlumaczenie kolezanek ze one protestowaly. tak ciezko bylo pojsc i zawolac nauczyciela ?!

Upubliczniejcie nazwiska tych gwalcicieli

Czy ktos zna imiona, adresy etc. tych zwierzat? Podajcie je tu na forum! Niech sie cala Polska dowie kto to jest!

Jak można!!!

Jak można udawać że nic się nie dzieje? Gdy obok tragedja to znaczy że gdyby dziewczyna nie popełniła samobójstwa to nikt nie usłyszałby o tym zachowaniu? Nauczyciele często udają że czegoś nie widzą bo nie chcą.Jak można na tak długo zostawić dzieciaki tak wygląda j.polski za co je płacą ? Przeciesz to nie stało się w 5 min. Jak można tłumaczyć że się zajmowała czymś innym to gdzie zastępstwo? To nie mogło być pierwsze zdażenie musiały tym zwyrodnialcom uchodzić inne zachowania bezkarnie . Nikt nie wpada nagle na takie pomysły.Znak Ze w tej szkole żle się działo od dłuższego czasu ale oczywiście musiało dojść do tragedji tak jak zawsze . A rząd dalej zajmuje się pierdołami nic nie znaczącymi dla normalnych ludzi.

do ech

popieram

pręgierz

kiedyś było coś takiego i dość skutecznie odstraszało

Pytania...

1) Co to znaczy ze "do tej tragedii doprowadzila m.in. jej popularnosc..."? Jaki debil napisal to zdanie? Czy autor tego tekstu sugeruje ze to wina dziewczyny? Co to znaczy "miedzy innymi"? Jakie "inne"? ZADEN GWALT NIGDY NIE JST SPOWODOWANY WINA DZIEWCZYNY! ZADEN GWALT NIGDY NIE MOZE BYC USPRAWIEDLIWIONY!
2) Do dziennikarzy: nazywajcie te rzeczy po imieniu: GWALT a nie molestowanie! Dlaczego unikacie tej nazwy? To ze nie doszlo do encyklopedycznej definicji stosunku nic tu nie zmienia! To czego ci zwyrodnialcy sie dopuscili to gwalt a nie zadne molestowanie. Molestowanie trwalo (wg artykulow w m.in. gazeta.pl) od paru tygodni.

i dlatego nie mam dzieci pośród takiego bagniska ludzi

Nieobojetnym mozna być i raz w zyciu ,
ale tu czytam o osobach ktorzy sa nimi po czasie . Sa juz tylko w skutkach swojej obojetnosci . zbierraja plewy .

Warto byc nim we wlasciwym momemcie .

A mozna było byc wczesniej w młodosci,.
Ale teraz powiedzcie czy warto było sie dostosowywac do takich własnie "reguł".??

Dbajcie o zycie kazdej jednostki ktora jest do czegos zmuszana

bo nie wiecie kiedy to sie odbije na waszych dzieciach .

Zostawiam ... kazdego w swoim smutku .

sddff

9208856
to numer gadu tej przyjaciołki Ani!!
zobaczcie jaki opis!!:(
ja p...to straszne
taka z niej przyjaciołka..jak z koziej dupy traba

Dyrekcja wiedziała, że nauczyciela nie ma na lekcji a klasa jest bez opieki. Uważam że dyrekcja oprócz sprawców ponosi największą odpowiedzialność, a na pewno nie poniesie kary.

Śmierc

odpowiedz na ten czyn jest jedna Śmierc tym chlopakom

zszokowała mnie wypowiedź matki Ani
....nie winię za śmierć córki tych chłopców, ani ich rodzin. Zadzwonię do ich matek, żeby wiedziały.....
Przecież to kolejny cios dla jej córki i to od kogo od własnej matki. Biedna dziewczyna jakby powiedziała w domu co jej się przydażyło to już widze to wsparcie płynące od rodziców.

Dziękuje Bogu, że mam super rodziców, bo widze,że mogłabym trafić o wiele gorzej.

młodzież jest zepsuta

Powinni zostać ukarani nie poprawczakiem do 21 lat
ale więzieniem po zakończeniu 18 lat
a do 18 w poparwczaku
tam nauczą ich jak przyjemnie jest zostać rozebranym i gwałconym

szok

NIEDOPOMYśLENIA PEDAGODZY NIEMOGLI SOBIE PORADZIC Z DZIECIAKAMI 14-TO LETNIMI MOIM ZDANIEM TACY NAUCZYCIELE TEZ Są WINNI TEGO ZAJSCIA,A WYCHOWANIE TYCH ZE TAK POWIM DOWCIPNISIOW MOWI SAMO PRZEZ SIEBIE ZA RODZICOW SIE ZABRAC SPRAWDZIC RODZINY KURATORZY!!!!