Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kontynuacja...

Chcialam jescze dodac zebyscie walczyli zeby ta sprawa nie ucichla dopuki ktos czegos niezrobi, dopoki smierc Ani nie jest pomszona... ona umarla zeby pokazac cos tym debilom w administracji o klopotach w szkole.. jej smierc jest symbolem, jej smobojstwo powinno motywowac ludzi do protestowania i dzialania i rozmowy o szkolnictwie w polsce, dyscyplinie a take wychowaniu dzieci.... prosze nie pozwolcie zeby jej smierc poszla na marne.. prosze walczcie za nia i pomscijcie jej smierc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szok.....

nie dokonczylam poprzedniej opinji.....
Mam nadzieje ze Ci przestepcy i gwalciciele zostana bardzo srogo ukarani (co wiem ze sie nie stanie znajac polske....) mam nadzieje ze ktos by ich mogl wykastrowac.... a co do tej nauczycielki powina sie sama powiesic.... A dzieci ktore byl w klasie i bezczynie ogladaly przestepstwo powinne byc ukarane takze... Poprostu nie rozumiem jakim cudem nikt nie zabral tej dziewczynki do szpitala albo do psychologa... Wymagala ona natychmistowiej pomocy,... Nie wyobrazam sobie jakim cudem ktos jej poprostu pozwolil uciec ze szkoly do doum bez zainterestowania sie jej stanem psychicznym i fizycznym...A takze jej rodzice! wsyd ze sie nie zainteresowali.. w takich chwilach potrzebowala ta biedna istota cieplych slow,przytulenia i zainteresowania sie jej wypadkiem... jak bym byla na jej miejscu tez bym sie powiesila wiedzac ze ktos popelnil na mnie przestepstwo a nikt sie tym nie interesowal, ani moi rodzice, andi nauczyciele ani nikt....

Szok

Mieszkam obecnie w Stanach i az tutaj wiadomosci o smierci tej biedniej istoty mnie doszly. Poprostu bylam zaszokowana i mam teraz opinie o Polsce jako barbarsystynym ograniczonym panstwie.

Nieletnie bydło pewnie posiedzi pare lat w poprawczaku troche w pudle i co z tego??!!?? za takie coś powinni odpowiadać jak dorośli a polskie prawo i tak powinno być dużo bardziej surowe

Zrobię krok dwa i cierpi ktoś!!!

Wykastrować tych debili, aż mi się smutno zrobiło!
Rozumiem osiemnastolatki i wyżej ale to nie jest do pojęcia żeby takie dzieci takie rzeczy! jak bym dorwał to bym zabił!!!
Jescze ich znajde!!! Jak wyjdą z pudła!

Szok!!!:(

Mi sie to nie miesci w glowie moim zdanie poprawczak za mało!!!! powinni ich wziasc i tak skopac az do smierci..
jesli doprowadzili do tego ze Ania sie zabila powinni tez umrzec takie jest moje zdanie

kara

dajcie przyklad do wiezienia z nimi !!!!!!!!!

co to jest za kara//?

to nie jest kara dajcie przykład do więzienia z nimi ,wyjda z poprawczaka i co z nimi bedzie ? dalej beda molestowali nieletnie dziewczyny to jest nie feer

[*][*][*]

gdzie nauczyciel?

rozebrac gnojow przed calym miastem na golasa w zime niech sie czuja tak jak Ania!!! zakatowac, zabic, roztrzaskac! niech zdechna jak psy!!! Czym Ania zaluzyla na takie traktowanie?

odpowiedź

na sam sluch to nmorm alnie robi mi sie źle . Gdybym był w tej klasie kolesi zabil bym ./nogi z dupy bim im powyruwał psy jeb... kur.. szmaty dożywocie psom!!! normalnie skandal

pod nóż

jakbym tam wpadł to bym bachorów pozabijał

>straszna tragedia<:(

Co ta biedna dziewczyna mogła wtedy czuć??? Napewno nie radość, ani przyjemność!:( To było coś okropnego dla niej! Przeżywała przez 20 min koszmar!!! Jej koledzy mieli dobrą zabawę, ale ona NIE! >Szkoda mi jejwspółczuje< czemu jest tyle zła? Aniu szkoda, że Cię już nie ma między nami:(:(:( >rozpacz< :(:(:(

tragedia

myślę że powinni zawiesić tych chłopakaów ponieważ moga jeszcze raz to powturzyć a po zatym to wina nauczyciela tego drugiego bo powinen pilnować na zmiane tych dwóch klas zadać coś na lekcji i wtedy przyjść do tej klasy w której była ania

żałoba po Ani; [

Bardzo mi szkoda tej Ani...byc tak upokożonym publicznie przez kolegów........

horror

TaKiE parapety do porawczaka i potem do pudla aaa za to co zrobili takim lby pourywac i powiesic za jaja publicznie.nie chwiedza ze wszcy ich nie nzawidzą za to co zrobili i ze to oni sa temu wszytskiemyu winni!!!!!!ANIU{*}

Czy jakis w tym sens?

Żyjemy by sie cieszyc by dązyc do celow i po prostu byc szczesliwym..ale gdy teraz czytam ten artykul to stwieram ze to wszystko nie jest mlziwe...jak mozna sie cieszyc zyciem gdy wokol nas istnieja mordercy , pedfile i ...tacy ludzie jak ci chłopcy czy tez cala ta klasa.. po prsotu skandl.a co nauczycieli w tym gimnaznjum to brak mi slow.... 20 mniut ogrywal sie ten dramat czyli nauczycielki nie bylo w klasie ponad 20 mniut.. jak tak mozna??
ludzie wkoncu sami sie nawzajem zniszcza i tak naprawde nic juz nie pozsotanie tylko sam bol i cierpienie....
- aniu to dla ciebie...badz szczesliwa chociaz teraz kiedy ciebie juz tu nie ma....

Dreszcze mi przeszły po ciele, gdy o tym usłyszałam

To okrutne i właściwie słów brakuje, aby ocenić. Kogo współwinić: chlopców, resztę klasy, nauczycielkę... lista długa. Bardzo zastanawia mnie obojętność klasy i przyzolenie na ten okrutny czyn. Niedojrzali chłopcy wyżyli się na wrażliwej, bardzo słabej psychicznie dziewczynce... Przypomina mi się sytuacja sprzed wielu lat. Jestem z tzw. wyżu demograficznego- brakowało klas i "mniej ważne przedmioty" odbywały się w pinicach- korytarze były ciemne. Koledzy z klasy wykorzystywali ten fakt, łapali nas, obmacywali i do ust wkładali dmuchane kondony- żałosne.... Krzyczeli, że teraz się wyrywamy, ale za parę lat będziemy jęczeć z rozkoszy. Sprawę z przyjaciólką zgłosiłam nauczycielce ( z powodu wstydu nie powiedziałyśmy wszystkiego) Skończyło się na zwykłej uwadze i zbagatelizowaniu problemu... Chłopcy w ramach odwetu wypisali na szkole sprayem wyzwiska ... Po co o tym piszę ???? Chcę, aby wszyscy wiedzieli, że ten problem istniał , istnieje i powinniśmy coś z tym zrobić, aby nasze dzieci (mam malutką córeczkę) tego nie doświadczały. Ja i moja przyjaciólka byłyśmy silniejsze od Ani i jakoś się z tym uporałyśmy...
Podziwiam Rodziców Ani, że nie winią tych chłopców- nie napiszę, co zrobiłabym tym chłopcom będąc na ich miejscu. Nie napiszę, bo kobiecie nie przystoi tak się wyrażać...

wstrząs!!!!!

jestem studentką pedagogiki i to co się stało wstrząsnęło mną niemiłosiernie. Po pierwsze jak nauczycielka mogła zostawić dzieci bez opieki, to jest jej z****ny obowiązek, żeby przez 45 minut lekcyjnych sprawować nad dziećmi opiekę jest niejako opiekunem tych dzieci i ponosi za nie odpowiedzialność prawną!!!! w tym momencie tak jakby na te 45 minut była ich matka! Ale tutaj wychodzi brak odpowiedzialności wśród kadry nauczycielskiej.

Po drugie dzieciaki w klasie było poza oprawcami i ofiara jeszcze kilka osób jak nie mogli pomóc dziewczynie???? albo im się to podobało i nie chcieli przerywać przedstawienia albo nie wiem co bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Bo zawsze mogli pobiec do klasy obok po kogoś albo po dyrektora przecież to trwało 20 minut a nie 20 sekund!!!!!

po trzecie matka jak ona mogła nie zareagować na to co powiedziała jej koleżanka Ani która była u niej po szkole?? W takiej sytuacji kiedy dziewczyna daje jej oczywisty znak, że jej córka ma problem, powinna jakoś zadziałać. Wiem, że w tym wieku nie chcą dzielić się z rodzicami i wolą albo rozmawiać o problemach z obcymi albo przemilczeć i dusić problem w sobie. W takim przypadku matka mogła nalegać żeby córka jej powiedziała co się stało, żeby Ania mogła poczuć, że może matce zaufać i ona jej pomoże. Matka mogła zapewnić dziewczynce opiekę specjalisty Gdańsk jest wielkim miastem, które gwarantuje pewną anonimowość i neutralny grunt mogła zabrać córkę do specjalisty który być może pomógłby Ani. A najbardziej wstrząsnęła mną wypowiedź matki która mówi, że nie obwinia chłopaków o to co się stało. Jak czytałam tą wypowiedź to odniosłam wrażenie, że ona po prostu obwinia córkę o to co się stało, że to wina Ani, że ci degeneraci ja tak potraktowali. Dla mnie ta matka nie jest matką.

TA CAŁA KLASA JEST WSPÓŁWINNA, JA NIE JESTEM PRAWNIKIEM ALE JEST COS TAKIEGO ,ZE JAK KTOS PATRZY NA BESTIALSKI CZY A NIE REAGUJE TO POMAGA W ZBRODNI, WSZYSCY POWINNI ODPOWIADAC.A dYRA POWIESIC PRZY SZKOLE NA MASZCIE