Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co w tym czasie robiła cała klasa??

Mnie nie zastanawia gdzie był nauczyciel , czy ktos dogladał klasy, mnie zastanawia:
-CO ROBIŁA W TYM CZASIE CALA KLASA ?????
Jesli żadna z pseudokolezanek i kolegów nie zaregowała na to co sie dzieje , tzn że wszyscy są winni. Inne uczennice twierdziły ze prostesowały , ciekawe w jaki sposób.Nie zaalarmowały nauczycieli?
Taka jest obecna młodzież. 14 latek potencjalnym gwałcicielem !Nie mają ambicji , rodzice i prawo na wszystko im pozwala.I podejrzewam ze cała sprawa skonczy sie tak ze wyladuja w poprawczaku do 18 roku zycia a rodzice tych chlopców cała wine zrzuca na grono pedagogiczne .A gdzie wina rodziców?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem nauczycielem i nigdy nie zostawiłem klasy bez opieki... Mam pytanie do klasy Ani. Jak można było przyglądać się temu "widowisku"? Czy aż tak baliście się tych 4 zwyrodnialców? Trudno mi uwierzyć, że wszystkim się to podobało. Mam przynajmiej taką nadzieję...

20 MINUT ????

I NIKT NIE SŁYSZŁA ????
CO TO ZA SZKOŁA - PRZETRWANIA.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znałam Anię!

Mieszkam na tym samym osiedlu co Ania - miła, sympatyczna, pogodna dziewczyna. Nigdy ne wdawała się w żadne konflikty, zawsze pogodna! To naprawde potworna tragedia!!! Wprost nie mogłam w to uwieżyć kiedy w niedzielę dowiedziałam się o jej śmierci. Mam nadzieję, że takie okrucieństwo jakiego doświadczyła Ania H. zostanie współmiernie ocenione a "koledzy" - sadyści adekwatnie ukarani. Wielką tragedią jest gdy umiera dziecko jeszcze większą gdy samo odbiera sobie życie!

świństwo

bardzo wspolczuje rodzinie Ani. a te dzieciaki co to zrobily powinny surowo za to zaplacic aha i jeszcze jedno moim zdaniem w polsce powinna byc jakas rewolucja. tak nie moze byc, zle sie zyje zle sie dzieje w szkolach, w sluzbie zdrowia itp. trzeba cos z tym zrobic.

kombatancie!

trochę przejaskrawiłeś, ale coś w tym jest. ja natomiast nadal będę uparty i chcę się dowiedzieć kim są i co mają do powiedzenia rodzice tych debili!

a moze tak na delikatne tortury

na poczatek przywiazac rece z tylu i line przewiesic przez hak i tak powolutku podciagac do gory az zrownaja sie z glowa...nastepnie rozgrzanym i do czerwonosci cegami wyrywac paznokccie a kazda rane posypywac sola albo polewac sokiem z cytryny... oczywiscie jak zemdleje jeden z drugim to cucic i pozwolic odpoczac..przeciez ma bys swiadom tego co sie z nim dzieje i przedewszystkim dlaczego

na koniec pokazac mu nagranie i wykastrowac bez znieczulenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Smutne

Smutne ale prawdziwe, jestem absolwentem tej szkoły (moze nie tej to była SP nr 68) dziś mam 13letniego syna ... Tego co się stało już się nie odwróci ale należy nagłośnić jakie konsekwencje poniosa zwyrodnialcy i personel szkoły!!! pod warunkiem że kary bedą odstraszajace dla innych .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jestem przerazona

mam dwie corki gdyby ktoras to spotkalo nie reczylabym za siebie, nie robmy teraz z tych chlopakow ofiar!jaki psycholog....im nie porady sa potrzebne a kara i to jak najsurowsza!Mam nadzieje ze ktos wymierzy im sprawiedliwosc, wieczorem w jakims kacie tak ze juz niewiele zobacza....ZWYRODNIALCY!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

niech się ktoś zlituje i poda ich z imienia i nazwiska...

Czas skonczyć raz na zawsze z anonimowoscia oprawców!!!!

Nie wierze, ze nie ma tu na forum, czy na WP Interii i Onet nikogo z tej szkoly!!!

Imiona i nazwiska(!!) 4 opraców Ani powinne zostac podane do wiadomosci publicznej!

Co sie z ludzmi dzieje!

Kogo wy chronicie?!

Jak macie jaja to podajcie imiona i nazwiska palantow, ktorzy gwalcili i upokarzali Anie, co doprowadzilo WPROST do jej smierci.

Wszyscy sie dobrze czuja? klasa potrzebuje opieki psychologa? no to sa konkretne kpiny z ofiary czyli Ani.

Gdzie byla klasa gdy ja rozebierali i 20 minut meczyli?!!!

Lobuzy z klasy wiem ze to czytacie!

kazdy z was ma Anie na sumieniu do konca waszych dni!

W sytuacji gdy ja rozebrali kazdy normalny czlowiek lat 14 powinien wyjsc z klasy, pobiec do dyrektora lub wprost: ZADZONIC NA POLICJE! To nie byly zarty tylko powazne przestepstwo co sie stalo w tej klasie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

brak słów

zrobić im to samo ...rozebrać i nakręcić film !

brak słów....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a najlepsze jest to, ze jakby jakies inne dziecko stanelo w obronie tej Dziewczynki i wtluklo tamtym na ryja, to jeszcze by je do poprawczaka albo pierdla wsadzili

likwidacja autorytetów po przez.....

-rodzice to pedofile ,stosujący terror fizyczny i psychiczny
-nauczyciele to "molestańci" ,stresujacy i ponizajacy uczniów
-ksieza i katecheci - to mocherowe berety ciemnota i zabobon z radja maryja
-milicja to agenci komuchów i pretorianie KPZR
-policja to nadużywający władzy do obywateli, współpracownicy gangsterów
- no i demokratycznie wybrane polskie władze państwowe to ćwoki, dno moralne, faszyści ,
- a za nazwanie rzeczy po imieniu trafia sie do sądu i trzeba przepraszać

więc robta co chceta - a skutki jak widać ,,Bartek , Ania itp itd

Poprzednie reformy szkolnictwa zniszczyły cały porządek moralny, i prawny
- szkola przyjazna bo "komunistyczna była zła " a więc bez jakichkolwiek obowiazkow - vide matury w tym roku,
bez stresowa -nauczyciele ustawieni w kącie praktycznie nie majacy zadnych srodków do wymuszenia posłuszeństwa

a we Francjii byli oficerowie prowadzą zajecia w niektorych szkolach dla mlodzieży i to z drylem wojskowym -
a tu kpiny i osmieszanie ministra edukacji za chęci wprowadzenia podobnych zasad.
/nie jestem fanem LPR-u / ale trzeba byc obranym z rozumu aby nie wirdzieć burdelu ktory zostal stworzony po 1989 roku

marta!

a gdzie są ich rodzice?!

Motto gimnazjum nr 2

Szkoła jest odkrywaniem świata; wyjaśnia, zaciekawienia, uwrażliwia. Pomaga uczniom uwierzyć w siebie,
jest przyjazna i bezpieczna.
Uczy asertywności i twórczego myślenia.
Przybliża świat.

A tak wogóle to ta szkoła ma chyba problemy ze składnią tekstu (wyjaśnia,zaciekawienia),a co dopiero z nauką asertywności i twórczego myślenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dożywocie dla tych gówniarzy

Nie wierzę w to co się stało,jak mogło dojść do takiej drastycznej sytuacji,gdzie była nauczycielka?!A co na to rówieśnicy z jej klasy?!Totalny koszmar...Gdzie wychowały sie takie potwory?!Wina jest tych bachorów,jak i nauczycielki,no i oczywiście jej rzekomych znajomych z klasy...

Stalin dla nich

Jest tu potrzebny nowy Stalin dla takich debili, albo Hitler dla nauczycielki, klasy i rodziców debili.

Oni nie mają mózgów. Oni mają lepką medialno-komputerową maź!!

Powinno sie ich zatłuc publicznie na Długim Targu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

WTF!!!

WTF!!! Gdzie był nauczyciel mający doglądać? Skandal!!!
niepotrzebna śmierć!!!
pociągnąć do odpowiedzialności nieodpowiedzialnych wychowawców!!!
co to za zwyrolska młodzież??? jak ja chodziłem do liceum to gdy nie było nikogo do opieki to nas do czytelni ładowali, a tam zawcze była kobieta zajmująca się czytelnią.

SKANDAL, SKANDAL, SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2