Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak można było do tego dopuścić

Jak nauczycielka mogła zostawić klase bez opieki innego nauczyciela moim zdaniem ci chłopacy, którzy upokorzyli Anie H. powinni w domu Izby Dziecka a potem do wiezienia na 12 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

BIEDNA ANIA

BIEDNA ANIA BARDZO JEJ WSPULCZUJE CZEMU NIKT JEJ NIE POMUGL ONA BYLA TAKA SAMOTNA JAK BY KTOS JA WSPIERAL NA DUCHU NIE STALO BY SIE TO CO SIE STALLO GNOJE A NIE CHLOPCY TAKIEGO TO DO 21 LAT DO POPRAWCZAKA A NJIE NA WOLNOSC JESZCZE RAZ TAK MOZE ZROBIC TAKIEMU TO TYKO W PYSK DAC

... co z tą szkoła...

wiem żę moze sytuackia nie byla zbyt zreczna a co na to reszta klasy i cala szkola jesci nawet jakies dziecko poszlo do lazienki lub namoczyc gabke do tablicy to nie slyszalo wrzaskuw a co na to klasa obok czy nauczycielka wiedzac ze inna nauczycielka zostawila ich samych nie zagladnela ,a ci chlopcy nie baloi sie ze ktos zadzwoni na policjie ze nauczycielka przyjdzie.to jest jakies nienurmalne zeby ta dziewczyna tak szybko sie ubrala ze ci chlopcy jej nawet nie dotkneli i kiedy ona to poiwedziala da swojej kolezanki .to chore .nawet dozorca szkoly lub kamery jak sa nie zauwarzyly ze ktos wybiega i biegnie ze szkoly i biega po szkole .

[*]

Gdybym teraz spotkała tych .... (nie chcę tutaj przytaczać brzydkich słów) zrobiłabym z nich papkę, a z reszty klasy zostałoby niewiele. Dla mnie niepojęte jest to, ze zadna koleżanka, czy kolega nie pomogli Ani, gdy tamci ją molestowali. Jeżeli ich kiedykolwiek spotkam to zabiję. Zabiję, przysiegam.

Niektórzy na tym forum są bardziej chorzy niż szkolnictwo. Wybijcie nauczycieli, szkoły pozamykajcie. itp.`
Tragiczne myslenie ludzi sprawnych umysłowo inaczej.

Nietolerancja, chamstwo, wulgaryzm. --- TO JEST DZISIEJSZE SPOŁECZEŃSTWO POLSKIE.

A wogóle czy ktoś wie co to jest praca nauczyciela, bo wypowiadać się można jesli zna się temat.

JAK TAK MOZNA!!!

Nie wiem jak tak mozna ale moim zdaniem to jest chora że chłopak dziewczyny był tak głupi nie dobry i przedewszystkim nie czuły !!!przeciesz do ze ona nie chciała z nia chodzic to nie powód do czegos takiego!!!a jej przyjaciółki napewno nie próbowały jej pomuc a koledzy chyba tez tam byli i co robili????niegdy nie można bac sie tych co robią na waszych oczach krzywde !!!!!przeciesz gdyby wy to moze Ania by zyła!!!!

To są skutki,kolejnych reform w szkolnictwie gdzie uczeń ma wiecej praw niż obowiązków. A nauczyciel jest murzynem wykonującym polecenia idiotów w postaci ministrów, kuratorów i innych wynalazków. Nauczyciel niesprawdzający się w pracy idzie na dyrektora, kuratora, do ministerstwa. Wymysla głupoty i idiotyzmy. Giertych pewnie wymysli obozy dla agresywnej młodzieży.
Juz zadne pomysły nie pomogą, jest tylko jeden kiedy uczeń ma jedno prawo, prawo nauki. reszta to obowiązki. Nauczyciel czy zły czy dobry jest panem sytuacji, kontrolowany przez instytucje wyższe. tak jak to było kiedyś. Wtedy bedzie normalnie.

A gdzie była reszta klasy??

NAuczyciele są winni dobrze,a ale gdzie była reszta klasy?? Co robili??Dlaczego nie pomogli

co to za gówno !!!

co do cholery robila reszta klasy jak nic sie zmówili nikt mi nie powie ze nie mogliby tego przerwac poprostu sie na nią zamierzyli no a przy okazji sobie ją nago poogladali. WINNI : KLASA , NAUCZYCIELE i tych 4

zwyrodnialcy, to dziennikarze, nauczyciele i rodzice!

Juz nikt nie chce cię czytać, że takie głupoty wypisujesz. Biedne zagubione dzieciaki, bez wzorców, wychowane przez ulicę, czyli przez głupszych od siebie. SYSTEM EDUKACJI, PEŁEN FRAZESÓW, kostycznych nauczycieli zagubionych, głupich rodziców. WSZYSCY TYLKO UDAJĄ, ŻE IM NA CZYMŚ ZALEŻY.
Wszyscy: rodzice, nauczyciele, i ty autorku poświęć DWIE GODZINY TYGODNIOWO NA PRACĘ Z DZIECMI.

całe to chore społeczeństwo!!!

nie rozumiem zjawiska, w którym umiera człowiek, a opinie na ten temat są tak skrajnie różnie... Z jednej strony wypowiadają się nauczyciele i inni psychopaci, którzy nie widzą w tym nic złego, a z drugiej strony młodzi ludzie, którzy widzą straszną tragedię. Nie rozumiem jak może być taka duża rozbieżność. Zginął człowiek... Stała się rzecz najgorsza z możliwych. Nie można mieć innego zdania niż...
Zauważcie jakie nasze społeczeństwo jest chore. Te wszystkie wydarzenia miały miejsce w dobrym gimnazjum, a nie w jakiejś patologicznej dzielnicy. To miało miejsce blisk, prawie na naszych oczach, mogło to spotkać dziecko każdego z nas. Kara może być tylko jedna, ale powinna ona dotyczyć tych zwyrodnialców i ich rodziców tłumaczących, że nic się nie stało. Nasz system prawny zabrania stosowania kary śmierci ale ja mam inne rozwiązanie, a mianowicie rok więzienia na Białorusi, a tam więzienia mają 5 pięter pod ziemią, myślę że każdy wie co mam na myśli oraz drugi rok w najcięższym więzieniu w Afryce z dużymi i silnymi facetami, tu też komentarz jest zbędny. Tłumacząc wyjaśniam, że upokorzenia jakie doznają przez ten okres spowodują, że pierwszą czynnością jaką dokonają będzie właśnie samobójstwo. No i będzie spokój nie będziemy musieli ze swoich podatków opłacać tych wyrzutków społeczeństwa, tych śmieci. Nie mam informacji w tej chwili czy Ania została zgwałcona w pełnym tego słowa znaczeniu ale życzę tym co to robili aby sami stali się ofiarą gwałtu, a właściwie gwałtów, bo przez te dwa lata kary, którą wymieniłem wcześniej powinni doświadczeć tego kilka razy dziennie i to z różnymi facetami na raz i nie ma że boli, kara musi być. Apelując do wszystkich niezależnie od wieku, proszę was rozmawiajcie ze swoimi dziećmi, tłumaczcie im co jest dobre a co złe, tłumaczcie to, że nie wolno krzywdzić innych nawet jeżeli krzywda tam ma mały wymiar. Starajmy się stworzyć czyste społeczeństwo, w którym takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Tragedia musiałą się wydarzyć, żeby zaczęto mówić o tym co od dawna było ukrywane.
Aniu!!! na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci...

[*]

Poprostu Okropność. Jak tak można, a jeżeli szkoła naprawde była niebiepieczna no to taka sliczna osóbkA nie powinna tam chodzić.
Ja niewiem jak to skomentować ale ja bym sie tak wyrywałą ze mi by takiego czegośnie zrobili.!
Aha i wcale sie jej nie dziwie ale bym napisała list pożegnalny opisałąbym wszystko. No i bym sie też powiesiła.

A tę szkołę to tzreba jak najszybciej zamknąć. A nauczycieli i tego dyrektora zawiesić w wykonywaniu zawodu dożywotnio! Nie wiem jak można chodzić do 'takiej' szkoły po tak okrutnym zdarzeniu...

[*]

Żadne z was nie mogło zareagować? Tak bardzo się baliście czy może cieszył was taki widok? Tchórze, tchórze i jeszcze raz TCHÓRZE! W szczegółności nauczyciele. A tych czterech powinni powiesić. Przecież to nie ludzie, tylko bydło, patologia i wielkie zero!!!
Ś.P. Ania {*}{*}{*}.

zła klasa

szkoda ze ta biedna dziewczyna musiala tak skonczyc.moim zdaniem tych zwyrodnialcow powinna czekac wielka kara a najlepiej najwyrzsza.moim zdaniem tak samo jest winna jej klasa ktora wogle niezeragowała.NIECH DZISAJ KARZDY SIE POMODLI ZA JEJ DUSZE.

zła klasa

szkoda ze ta biedna dziewczyna tak musiala skonczyc.chłopcow kyurzy to zrobili powinniodbyc wielka kare.winna tez jest jej klasa ktura niezeragowała gdy ci gnoje bawili sie jej kasztem.niech dzis karzdy pomodli sie za jej dusze.

MALI GÓWNIARZE

To oburzające do czego są zdolni uczniowie i to chłopcy .Powinni całe życie spedzic w poprawczaku.MOje kondolencje rodzinie Ani

CZY TRZEBA BYŁO ŚMIERCI ANI BY ZAUWAŻYĆ CO SIE DZIEJE W SZKOŁACH!!!

W SZKOLACH ISTNIEJE ZNECANIE SIE NIE TYLKO FIZYCZNE ALE ROWNIERZ PSYCHICZNE!!!NIE ROZUMIEM JAK WOGOLE DOSZLO DO TAK BRUTALNEGO CZYNU!??CZY NAPRAWDE POTRZEBA BYLO TEJ TRAGEDI BY ZAUWAZYC TO CO DZIEJE SIE W SZKOLACH???NIE POWINNO ZOSTAC TO DAROWANE SPRAWCA TEGO CZYNNU!!!SAMA CHODZE JESZCZE DO SZKOLY I WIEM CO ZNACZY ZNECANIE SIE NA KIMS!!CIESZE SIE BARDZO ZE NIE SPOTKALO MNIE NIC TAK PRZYKREGO WRECZ DRAMATYCZNEGO W SZKOLE CO ANIE!!!WIEC TERAZ MOGE POWIEDZIES Z PRZEKONANIEM ZE SZKOLA NIE TYLKO UCZY!!!!!!

Pełen bulwers!!!!!!!!!

Ludzie!!!!!!!Jak klasa mogła na to patrzec i nic nie zrobic?????To sa koleżanki????Nie chcieli się zbłaźnić przed grupką nierównoważonych psychopatow?Mam nadzieje,ze zdaja sobie sprawe z tego, iz najwieksza wina za to co się stało spoczywa właśnie na nich!!!!!!!!!!NIKT by mnie nie powstrzymal,zeby nie pojsc do dyrekcjii!!!NIKT!