Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie wypowiedź @sam'a. Cytuję:
"żaden facet matki z dzieckiem na głowę sobie nie weźmie ot tak".
Zatem pytanie co znaczy "ot tak"? Czy samotna kobieta, która wychowuje dziecko/ci nie może być wartościową partnerką?
Poza tym absurdalnie dla mnie brzmi "nie weźmie sobie na głowę". Ja tam wolę chodzić po ziemi, niż siedzieć na czyjejś głowie :P A tak na poważnie dlaczego ma brać na głowę? Chodzi o stworzenie normalnego, partnerskiego związku.
Mam już swoje lata, większość samotnych facetów w moim wieku, też jest już po przejściach, często mają dzieci, zatem czy ja jestem gorsza od nich?

Bardzo chętnie wysłucham osób, którym może udało się stworzyć takie związki. Może panowie mnie trochę podbudują i się okaże, że mam jeszcze w życiu jakieś szanse, bo nie wszyscy myślą, jak @sam :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

W serialu "Cudowne lata" syn chwali się ojcu, ze poznał inteligentną dziewczynę i "chodzą" ze sobą. A ojciec na to: "Ale czy dostrzegł byś jej inteligencję, gdyby nie była ładna?"
To tyle w temacie sukienki wiosną:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O, już zazdrośnik doszukuje się drugiego dna ;))

Lepiej przypomnij nam tę kosmonautkę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@sam - zdecydowanie myślisz pojęcia. My nie pochlebiamy sobie. Mamy często podobne zdanie, a czasem nawet w tym samym czasie zdarzy nam się napisać to samo :)
Ale to pewnie, jak kiedyś napisała Mikronezja, wynika z faktu, ze wiele nas łączy :D
I muszę Ci @Mikronezja przyznać rację - to fajne :)

To się nazywa "solidarność janików" ;D Ale taka zgodność nie zawsze ma odzwierciedlenie z rzeczywistością... Jest to raczej takie "pochlebianie sobie" mimo braku racji ;P

Majka - a mnie się ta zgodność podoba, fajnie jest wiedzieć, że czasem ktoś myśli to samo co ty :))

gdzieś już pisalem o tym jaki kombinezon miałaby nosić moja kosmonautka ;P Podawałem nawet osobę, na której miałaby sięwzorować.

@Mikronezja - chciałam dokładnie napisać to samo :-)
w sensie, ze sam to chyba powinien się ucieszyć ze skafandra kosmonautki.

Normalnie przeraża mnie nasza "zgodność" :D
Szkoda, ze obie jesteśmy kobietami ;-)

Rozwiń temat, jestem ciekawa :)

@Mikro

Nie w skafandrze, lecz w kombinezonie i to nie takim jakim myślisz ;P

Każdy jest wzrokowcem;) (ja mam wadę wzroku jakby co:P) Tylko każdy postrzega innych inaczej. Dla mnie mój mężczyzna jest przystojny, a dla koleżanki będzie aseksualny. I całe szczęście, bo podobali by się nam Ci sami ludzie i byłby klops. A tak powiedzenie każda potwora znajdzie swojego amatora nie bez powodu jest zawsze na topie:)

sam, kropka :D

Sam, a ja myślałam, że Ty akurat chciałbyś zobaczyć kobietę w kosmicznym skafandrze...

No niby nie, ale nigdy nie znasz dnia ani godziny :)

Prawda jest taka, że każdy jeden facet jest wzrokowcem i wygląd zewnętrzny ma ogromne znaczenie. Jak chcesz utrudnić facetom, to zakładaj na siebie skafander kosmiczny...

na pewno sa, ale czy wiekszosc swojego czasu spedzaja na chodzeniu po ulicach i szukaniu ladnie wygladajacych kobiet? ;) takie przypadki o ktorych pisze kolezanka wyzej, oczywiscie sie zdarzaja, ale czy to codziennosc....?

Przecież nikt jej nie zmusza, żeby z każdym jednym się umawiała?
Chcąc kogoś poznać i tak musi porzucić przeszłość i być otwarta na nowe znajomości inaczej może co jedynie "sypiać z marzeniami" ;P

@mmm
A Ci normalni to już nie są zainteresowani wyglądem kobiety? :)

zlego pewnie nic, ale taka kobieta po przejsciach raczej chyba nie jest zainteresowana banda facetow podobnych do tego od ktorego sie uwolnila... ;) tym bardziej przy wniosku ze wiekszosc to ci 'normalni' ;)

I co w tym złego? A skąd taka kobieta ma wiedzieć, który to jest ten oczekiwany? Im więcej adoratorów tym większe szanse, że pozna się kogoś.

Kobieta powinna być bardzo długo niedostępna, żeby sprawdzić intencje adoratora. W więszkości przypadków osoby liczące na szybki seks, bardzo szybko się zniechęcają, a ciągnąć swoją grę miesiącami jest ryzykowne, bo w tym czasie wiele się może wydać.

w tym rzecz wlasnie ze kazdemu.... ;)

Inne tematy z forum

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (87 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

Gry (17 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?

Czy lubicie imprezy integracyjne? (29 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?