Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie wypowiedź @sam'a. Cytuję:
"żaden facet matki z dzieckiem na głowę sobie nie weźmie ot tak".
Zatem pytanie co znaczy "ot tak"? Czy samotna kobieta, która wychowuje dziecko/ci nie może być wartościową partnerką?
Poza tym absurdalnie dla mnie brzmi "nie weźmie sobie na głowę". Ja tam wolę chodzić po ziemi, niż siedzieć na czyjejś głowie :P A tak na poważnie dlaczego ma brać na głowę? Chodzi o stworzenie normalnego, partnerskiego związku.
Mam już swoje lata, większość samotnych facetów w moim wieku, też jest już po przejściach, często mają dzieci, zatem czy ja jestem gorsza od nich?

Bardzo chętnie wysłucham osób, którym może udało się stworzyć takie związki. Może panowie mnie trochę podbudują i się okaże, że mam jeszcze w życiu jakieś szanse, bo nie wszyscy myślą, jak @sam :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

Złośliwymi powiadasz? Poczekam aż rozwiniesz swoje tezy o degeneracyjnych trendach w masowej kulturze^^ Z "poświęcenia" wyszedłeś lekkim ślizgiem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Poświęcenie" to trafny wybór. Bo zakładam, że samotna matka, będzie wzbraniać się przed kolejnym dzieckiem. A to dlatego, że wie jaki to problem samotnie wychowywać dziecko, jaki to problem w znalezieniu partnera, itd. A przecież ja mógł bym także ją zostawić.

@Halewicz
Nie studiowałem twoich wypowiedzi ale zakładam, że są nasycone złośliwymi uwagami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Majka
Jesteś normalna :)
Ściskam Cię mocno, Siostro :))

@Majka (chociaż wiem, że wdr pomylił wątki)

Nie , nie pomyliłem :] Ten cytat Halewicza z innego wątku w tym wątku to taka mała satyryczno-ironiczna prześmiewka, bo ostatnio w co drugim wątku dopatrujecie się prowokacji , jakby wam tamta "studentka psychologi" uraziła wasze ego ;) teraz każdy wątek kogoś nowego będzie się zaczynał od wywiadu czy to przypadkiem nie prowokacja :P, a przy okazji chcący/niechcący udało mi się zaprzeczyć słowom sadyla ;D

@Sadyl
ALe naprawdę.. wszystko co możliwe jest już napisane powyżej, w tym wątku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

TB, w dzisiejszych czasach rasistami są ci, którzy dotychczas innych oskarżali o rasizm. Taki paradoks społeczno-polityczny.

Wiesz, ja wczoraj użyłam potocznego powiedzenia w jednym wątku a Admin uznał mnie za rasistkę:P (tutaj pozdrowienia dla Admina;)) Kiedy zupełnie nie miałam nic takiego na myśli. Po prostu napisałam coś co wszyscy mówią kiedy coś jest nietymczasowe;) No ale ok.
Po prostu zdarza się napisać coś, czego nie ma się na myśli a dla otoczenia ma złą konotację.
Nie sądzę by to słowo "poświęcenie" było z podtekstem. Raczej chodzi o to, by kobieta również chciała mieć potomstwo z Gundkiem

@TB - bynajmniej, Gundek prezentuje dość "kontrowersyjne" poglądy:) Właściwie do swojego toku myślenia go użył. Czytałem jego wypowiedzi pod niektórymi artykułami na stronie głównej portalu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wrócę jeszcze do wypowiedzi Gundka.
Fajnie, że mężczyzna myśli o tym by przysposobić dziecko. Niestety dziecko ojca najczęściej już ma i formalnie nie zawsze jest to możliwe.

A co do sformułowania poświęcenie, to wierzę, że został użyty niefortunny zwrot. Po prostu.

temat nie jest prowokacją :-) (chociaż wiem, że wdr pomylił wątki).
@Mikro - czy ja jestem normalna???? Nie wiem ;-)))
Nie jestem studentką, nie studiowałam psychologii, ani ekonomii. Prokreacji i futurystyki tez nie, ale może dlatego, że za moich czasów nie było takich kierunków :D
Ale czy to świadczy o mojej normalności? ;-) To chyba mogą ocenić Ci, co mnie znają :-)

@μ:

Przejrzałaś mnie na wylot ;)
A powiedzonko aktualne chyba do dzisiaj. Tyle, że wybór większy, bo doszły jeszcze bardziej rozrywkowe kierunki, typu futurystyka i prokreacja :D

Myślę, ze Sadyl nie miał na myśli studentek w ogóle, tylko konkretnie psychologii ;)

Kiedy ja wybierałam się na studia, mówiło się wtedy - nie obrażając nikogo - że jak ktoś nie wie, co ze sobą zrobić, to idzie albo na psychologię, albo na ekonomię ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O! w tym wątku jeszcze nie było tego pytania.

A co niby rozumiesz pod pojęciem że autorka jest normalna, ale że co studentki są nienormalne ? ;P

Przecież wiem, nie widzisz ;))) na końcu?

@μ:

No coś Ty... przecież znasz Majkę. Normalna jest ;]

@Majka, czy jesteś może studentką psychologii? ;)))

Chciałem tylko zaznaczyć że wątek nie został jeszcze przewałkowany pod kątem prowokacji, a to mogło by rzucić nowe światło na problem. ;P

chyba się Tobie wątki po-ten-tego...pokiełbasiły^^

A "czy dopuściliście możliwość, że autorka wątku popełniła jedynie prowokację; dość słabą w wymowie? W mojej ocenie autorka nie ma żadnej depresji, ot chciała może "pobawić" się na forum i zobaczyć reakcję..." ;]]]

Wiem, wiem, pamiętam, żeś od dawna pełnoletni ;)

Być może jest tak, jak mówisz, może Gundek sam to sprostuje, na szczęście ja w takiej sytuacji nie jestem i nie bedę :))

Mikronezja, obawiam się że mylnie odebrałaś wypowiedź tego człowieka; po prostu w głowie Ci się może nie mieścić, że ktoś urodzenie dziecka komuś a'priori traktuje jako poświęcenie.

Jak to co robię? Sobota jest, to sobie folguję^^ A co! Dorosły jestem ;P

Inne tematy z forum

Jak poderwać dziewczynę. (61 odpowiedzi)

Witam, Mam 20lat i jak do tej pory nie mam dziewczyny. Nie chciał bym zostać starym kawalerem....

Dyskrecja (4 odpowiedzi)

Miła gotowa na wszystko ;*

Kobieta która lubi sex. Obopólna współpraca (4 odpowiedzi)

Cześć jestem osobą prywatną żadna agencja!!!! Szukam kobiety która lubi sex i czerpać z tego...