Samotni rodzice...

Temat podsunęła mi wypowiedź jednego z forumowiczów.Czy samotni rodzice są w jakikolwiek sposób dyskryminowani w środowisku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Samotni rodzice...

@inka
Pomaga sie, ale sie nie pomaga. Widziałaś jakiegoś samotnego rodzica, co krzyczał na ulicy że potrzebuje pomocy? Inicjatywa zawsze powinna wyjść od niego samego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to Martinez dobrze na to pytanie odpowiedział - jak nie wyciągają łapy na siłę i nie robią z siebie oczekujących bogiń to są traktowane(ni) normalnie. Kiedy poproszą o pomoc nikt nie odmówi. A bez przesady z tymi potrzebami? wracamy do sedna sprawy - kim jest samotny rodzic? co tak na prawdę kryje się pod tym określeniem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak podsumowując bo pójdę za rada pani Anny i zrezygnuje z neta :) wiecie jakie samotne matki mają najgorsza sytuacje? te najbardziej uczciwe!!! karierki z reala które pracują za 1200, czy sprzątaczki które zarabiają po 1000zl.. tak uważam że sa one dyskryminowane.. bo mimo iz starają sie zwiazać koniec z końcem państwo zabiera im dofinansowania bo o 5zl przekroczą jakiś próg! jakie matki zasługują na piętnowanie?? takie które cwaniakuja! bogato sie ożeniły mają dobre alimenty na siebie i dziecko.. ale lecą do mopsu bo tego wymaga prawo by np. dostać dotacje na książki! dlatego pani ANNO witaj w prawdziwym świecie.. wystarczy zajrzeć do mopsu lub urzędu pracy i zobaczyć jak wygląda 50% bezrobotnych lub samotnych matek w tym kraju.. za sam złoty łańcuszek na ich szyi ja wyżyje miesiąc.. dziekuje za uwage :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aniu...i bardzo miło to czytać:)cieszy mnie to,że dałaś radę :)i cieszy mnie,że spotykałaś fajnych ludzi na swojej drodze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale to jeszcze inna bajka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

K.a.....a kto mówi o użalaniu się nad sobą,mowa jest jak my,światłe i nowoczesne społeczeństwo,takie tolerancyjne i otwarte zachowujemy się w stosunku do samotnych rodziców,jak ich postrzegamy,jak pomagamy gdy jest taka potrzeba i czy potrafimy tę potrzebę dostrzec:)

Inka razy dwa, ja nie pisałam, że miałam życie usłane różami. Pisałam, że nigdy nie czułam się dyskryminowana.
Najważniejsze, że dałam sobie radę. Dzieci myślę , że w miarę dobrze wychowane, mają dobre serca (może za dobre), studiują (nawet jakiś tam kieunek skończony).
NIgdy nie czułam się zepchnięta na margines, bo dzieci, bo rozwódka.
Co do kolejnego związku to sie nie wypowiem. Nie mam doświadczenia.
Natomiast w byciu samotną matką i to wiekszej ilosci dzieci owszem mam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Martinez, jaki ja CI pogląd narzucam?
Ze ludzie sa dobrzy?
Ja tu nawet o pogladach nie zaczęłam rozmawiać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Są też tacy, co nie chcą sie przyznać, że jest im ciężko i tkwią w ciężkiej depresji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ex, ja nie jestem samotną matką, nie zrozumiałeś mnie

Człowieku....jak widzisz temat jest interesujący i wart obgadania.
Co do wycieczek osobistych to sobie podaruj:)nie to jest tematem dyskusji.

bo samotny ojciec skupia się na życiu: miłości i utrzymaniu dziecka, a nie ma czasu na użalanie się nad sobą i podkreślaniu na każdym kroku, ze jest samotnym rodzicem :D
a tak serio, to chyba nie chodzi o samotnomacierzyństwo tylko o charakter człowieka...

K.a, chyba jest podobnie, tak jak by się nie miało dzieci? Można trafić na dobrego człowieka, ale można trafić źle

Unibike, zgadzam się, jednak w nowym związku musi być akceptacja od pasierba, to jest bardzo ważne...
Ale zauważyłam, że samotni rodzice, często na siłę szukają sobie drugiej połowy, często powstaje w takim związku kolejne dziecko. Rodzina staję się patchworkowa i wszystko jest super, jeżeli oboje się w tym odnajdują, gorzej, gdy ponownie dochodzi do rozłamu...

takowi również są Inka :D))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo mam wrażenie, że jesteś ciekawska - i może ktoś podsunie Ci receptę jak się w tym znaleźć.
Dotąd miałem Cię za światłą osobę. Ze sztywnym kręgosłupem moralnym. Samoświadomością silnej kobiety.
Przepraszam.
;)
Kto dyskryminuje samotne matki ? ;)
Kochankowie ?
;)
Jeśli czujesz się dyskryminowana bo brak Ci relacji intymnych to....

I przepraszam, że tak bez "ogródek".

hmmm
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czyli mam rozumieć,że samotni rodzice(czemu nikt nie pisze o ojcach?)mają życie usłane różami,forsa płynie strugami(bez pracy).I nikt ich nie lubi.No pięknie:)

Graszka - loteria! :)

Ex, jesteś trochę nie miły
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Graszko jak z wartościowym to wiadomo, że łatwiej:) Ale chyba opinia i relacje dziecka z nowym partnerem/ką ma duże znaczenie. Pewna osoba (mężczyzna nasz fajny forumowy) kiedyś opisywał jak przykro jest, kiedy dorastające dziecko powie nie wtrącaj się, boś nie moim ojcem jest. Dlatego warto zadbać by relacje w nowo tworzonej rodzinie były fajne między wszystkimi członkami.

Inne tematy z forum

Mowa nienawiści ustawa - zagrożenie dla wolności słowa? (7 odpowiedzi)

Hej, Rząd podejmuje działania mające na celu wprowadzenie mowa nienawiści ustawa, która ma...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Stop LGBT - wasze opinie na ten temat (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Ostatnio podczas spaceru zauważyłam na ulicy bilbordy z hasłem Stop LGBT....