Samotni rodzice...

Temat podsunęła mi wypowiedź jednego z forumowiczów.Czy samotni rodzice są w jakikolwiek sposób dyskryminowani w środowisku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Samotni rodzice...

Aniu....nie przejmuj się,młody jest,dużo jeszcze przed nim:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie forum..sama robisz z siebie taką osobę.. bo narzucasz tylko jeden pogląd.. każdy inny jest zły..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ex....temat dyskusji nie musi być podparty przykładem....jeżeli bez przykładu nie chcesz brać udziału nie ma problemu:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Graszka - piłaś coś ?
NIE ma szans. Tak - ma szanse.
Jezu....
;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie Martinez nie wdałeś się chyba w Mamę.
To forum robi ze mnie jakąś czepialską.
Może w ramach oszczędności od nowego roku zrezygnuje z netu.
KOszmar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

czyli jak rozumiem dyskusja ma sie toczyć pod kontem... jak bardzo skrzywdzeni i biedni sa samotni rodzice??? moja matka trojkę dzieci wychowała.. pracowała i nikt jej nie pomagał.. do żadnych urzędów nigdzie sie nie zgłaszała.. i nie biadoliła nad swoim losem.. a ,,samotna,, matka która mieszkała piętro wyżej samotna z nazwy oczywiście chodziła odj@#$ nie pracowała i żyła jak pączek w maśle.. a była pierwsza samotną matka RP mops, wszystkie rodzaje pomocy społecznej były jej znane!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W jaki sposób dyskryminowani ? Jesteś dyskryminowana ? Podaj przykład a nie wpasowuj się w kanon. Opisz swój przykład ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A teraz mam inne pytanie. Czy samotny rodzic ma szansę na nowy związek z wartościową kobietą/mężczyzną, jest ciężej czy łatwiej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli jak rozumiem dyskusja ma sie toczyć pod kontem... jak bardzo skrzywdzeni i biedni sa samotni rodzice??? moja matka trojkę dzieci wychowała.. pracowała i nikt jej nie pomagał.. do żadnych urzędów nigdzie sie nie zgłaszała.. i nie biadoliła nad swoim losem..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Martinez....ja odnoszę takie samo wrażenie co Anna:(inni nie są tak radykalni w swych opiniach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Samotny rodzic,podkreślam rodzic,zmaga się nie tylko z problemami finansowymi ale i ze środowiskiem,które często nie dostrzega albo nie chce dostrzec jego innych problemów.Jeżeli ma bliskich przy sobie to z ich pomocą daje radę ale jak jest zupełnie sam to można współczuć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

aż sie mnie uczepiła.. poczytaj a zobaczysz ze nie tylko ja tak uważam :P a dodatkowo ci powiem że jesteś przykładem osoby która czyta to co chce chyba wyczytać.. nigdzie nie napisałem ze każdy samotny rodzić to zło.. wręcz przeciwnie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

wejść na forum trojmiasto.pl :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczułam się wywołana do tablicy.
Jestem samotną matką. Tzn w tej chwili moje dzieci są już dorosłe, choć część jeszcze studiuje i jest na moim utrzymaniu.
Kiedy zostałam samotnym rodzicem wszystkie dzieci były jeszcze w wieku szkolnym.
Nigdy nie spotkałam się z dyskryminacją.
Choć uważam, że to co czytam tu, tzn to jak postrzegani sa samotni rodzice to juz trąci dyskryminacją.
Samotny rodzic to kombinujący cwaniaczek. Panie Martinez, Ty chyba wszystkich postrzegasz tak samo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

no to prawda.. często ludzie sie rozwodzą traktują dziecko jak karte przetargową.. no niestety często matki chcą coś udowodnić ojcą... bronią kontaktu.. tylko kiedy dziecko zaczyna dorastać, potrzeba więcej gotówki, czy dziecko stwarza problemy.. to zaraz odnajdują takiego ojca...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poznawać nowych ludzi, zaprzyjaźnić sie z kimś, może z innymi samotnymi rodzicami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja nie dyskryminuję.Każdy rodzic może w każdej chwili rzostać samotny,z różnego powodu. Jeżeli ma kogoś do pomocy np rodziców czy przyjaciół-to super,ale czesto jest tak,że samotny rodzic nie ma na kogo liczyć i co ma zrobić?

A Wy tylko o forsie?a jak jest z towarzystwem?z pomocą dla samotnego rodzica,całkiem prozaiczną pomocą?

Myśle, że ince chodziło o dyskryminacje przez rówieśników, znajomych etc. Takiej dyskryminacji nie zauważam, bo i nie ma powodów do dyskryminowania w tym kontekście. Fakt, że z kolejnym związkiem jest już trudniej sie odnaleźć, bo kobieta czego innego oczekuje od faceta i inaczej go też traktuje często, ale tutaj już muszą sie sami ze sobą dogadać i ustalić zasady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"żadnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Apel w trosce o ekosystem (7 odpowiedzi)

Apel w trosce o ekosystem, dotyczący dokarmiania ptaków, które są niezwykle pożyteczne, bo gołębi...

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...

Stop LGBT - wasze opinie na ten temat (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Ostatnio podczas spaceru zauważyłam na ulicy bilbordy z hasłem Stop LGBT....