Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno przed siedemdziesiątką ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam ja bede od 22 to jest od niedzieli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patrząc po ,, Piotr 1968'' to chyba 50+
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hello Jarek
Średnia wieku to około 40
Ja mam 40+ :-) i lubię dobrze spędzać czas.
Może pokój razem przygarniemy.
Piotr

Witaj Haniu,jedziesz od 16 sierpnia?Dana

A dlaczego niestety??? 40 to super wiek. A kiedy jedziesz?

ja mam 4 dyszki niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety jade 22 lipca

Do 60+
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy są w wieku produkcyjnym :) czyli od 20 + do. 60.

Wladeczek
2018-07-17 13:03:29
Mam turnus od 06.10
hej Wladeczek, przejdź wiec może na nasze formy tzn jadących w październiku ;-))
ps. skad jedziesz?

Mam turnus od 06.10

Witaj Jarku,jeśli jedziesz na turnus od 16.08.to chętnie się z Tobą zabiorę,oczywiście z dopłatą.Odezwij się.Dana z Olsztyna.

w jakim wieku ogulnie sa ludzie w sanatorium jade pierwszy raz a nie ukrywam ze lubie dobrze zabalowac

witam serdecznie jarek z tej strony ja jade rowniez z olsztyna w tym terminie wiec moge zabrac mam wolne miejsca zapraszam

heyka asiu odezwij sie do mnie jola.....tel podalam .....moze sie spotkamy przed wyjazdem ??

heyka asiu odezwij sie do mnie jola.....tel podalam .....moze sie spotkamy przed wyjazdem ??

wystarczy, że będziesz towarzyski. Rozrywkowa to jest młodzież. Do zobaczenia za tydzień. Pozdrawiam

Piotr nadrobi za wszystkich....odnoszę wrażenie, że to znawca organizowania czasu w sanatorium, zapewne był już nie jeden raz, taki trochę wodzirej... aż nadto.....czasem człowiek potrzebuje odrobiny spokoju i wyciszenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halo, halo...ja też jadę z Białegostoku, załapię się jeszcze na wspólną podróż? Oczywiście z dopłatą do paliwa

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....