Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też tam będę od 21. lipca. Niestety, nie jestem rozrywkowy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

turnus w Almie rozpoczyna się 21 lipca, więc nie spóźnij się "Anonimie"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

jade z lodzi .turnus od 22 lipca
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trasa rowerowa dookoła wyspy, mnóstwo leśnych ścieżek, Wieża Ciśnień, Rezerwat Ptasi Raj, Rezerwat Mewia Łacha (2 części, po obu stronach Przekopu Wisły, po stronie Sobieszewa z wieżą widokową), przeprawa do Mikoszewa...itd. Dużo ciekawych miejsc. Fakt, nie kurort ale to akurat zaleta. Wielu wrażeń!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki anonim.
Choć w życiu "ze mną" bardziej mi pasuje razem niż oddzielnie ;-)

"Ona była w kuchni i przygotowywała jajka na miękko. Gdy on wszedł odwróciła się i powiedziała:
- Musisz się ze mną kochać... natychmiast !
Jemu oczy się zaświeciły. Nie zwlekając, aby się rozmyśliła dał jej wszystko co chciała. Właśnie tam na stoliku kuchennym
Potem ona powiedziała
- Dziękuję
I odwróciła się do swoich zajęć.
Trochę bardziej niż zdziwiony zapytał:
-O co chodzi?
Ona wytłumaczyła:
-Minutnik się popsuł."

Hej
Brak balkonów, mozna zabrac 2 gwoździe i kawałek sznurka i klamerki do prania i zrobic suszarke w oknie w niektorych oknach juz tak zrobione,wtedy lepiej suszyc pranie, ale na korytarzach stoją suszarki.Ogólnie nie jest źle, słabe zabiegi i ordynator kiepski na zebraniu nie można zdawać pytań tylko indywidualnie oko w oko. Opieka medyczna kiepska, lekarz dyzurujacy mówi aby zgłosić się do swojego lekarza. Tylko morze jest ekstra, a Sobieszewo to miejscowość jak wieś. Polecić mogę tylko wycieczkę melexem po Sobieszewie za 10 zł, bardzo ciekawie opowiada kierowca - przyjemny młody człowiek. Miłego pobytu

mam komplet chętnych

To rada dla.dzielnego Piotra. :)

Ortografia: ,,ze mną" pisz oddzielnie!

Ja jadę do Almy komercyjnie i nie narzekam. Płacę 150 za dobę. Pozdrawiam

Ja też z Białegostoku ,pozdrawiam

Czy można się jeszcze dopisać do tej ekipy lipcowej

Ja też tam będę

Też jadę od 21 lipca.Bylam już w tym obiekcie

dzięki za info, to ważne sprawy. Pozdrawiam cieplutko. Ewa

Cześć Aśka i Anonim. Jadę z Radomia. Może wspólna podróż?

Witam :-) czy są pokoje z balkonami ?chodzi mi np pranie

Witam Wifi słabe ale jest. Telewizor 100 zl za caly pobyt od pokoju wiec mozna sie zlozyc. Chyba że trafi sie na kogos kto może nie oglada telewizji. Parking 120 zlotych za caly pobyt. Klimatyczne nie wołano ale nie słyszałam jeszcze o tym że jest pobierana oplata. Czajniki sa na korytarzu żelazko podobno dostępne w recepcji ja mam swoje. Jedzoonko ok pokoje sprzatane co dwa dni nie jest źle. Trzeba byc I ogarnąć a wszystko bedzie napewno dobrze.Pozdrawiam

Witam. Proszę o informację czy jest tam WiFi, czy muszę mieć mobilny internet i czy jest parking dla kuracjuszy? Ile kosztuje telewizja w pokoju i dodatkowe sprawy? Wiem z doświadczenia, że w sanatoriach pobierają opłaty, chociażby za tv, za parking, jakieś klimatyczne itp. Wolałabym być przygotowana na takie wydatki. Jeśli to nie problem, to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Ewa

Witam jestem obecnie na turnusie. Nie jest źle da się przeżyć. pozdrawiam przyszłych I obecnych kuracjuszy.

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....