Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też jadę 10 wrzesnia

Ja będę Aśka , od 16 sierpnia jadę z Warszawy .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piotr1968
2018-05-15 19:18:16
Regionalna gastronomia w Sobieszewie:

Tawerna rybna robinson ul. Falowa 10 tel.: 518949329
Restauracja bursztynowa ul. Turystyczna 9A tel.: (58) 3080999
Tawerna delfin ul. Turystyczna 1 tel.: 608 894278
Restauracja flamingo ul. Turystyczna 8 tel.: (58) 3239080
Restauracja sosnowa ul. Falowa 8 tel.: (58) 3080063
Tawerna pod łososiem ul. Trałowa 20 tel.: 503 176509
Bar pod tęczą ul. Tęczowa 2 tel.: 531 862451
Bar Przystań ptasi raj ul. Nadwiślańska 139B tel.: (58) 3239191
Smażalnia ryb STER ul. Radosna
Bar pod brzozą ul. Falowa 5
Bar KEJA ul. Falowa 11

Kto się pisze na owoce morza ??
Ja i JA jestem smakoszką owoców morza i krajobrazów , ciekawe czy pana , panie Piotrze poznam, hi hi !!ja jestem wesolutka , wesoła ale niekonicznie kocham tłumy

Witam , ja też jadę z Białegostoku 21-07-18 , własnym małym autem , mogę zabrać kogoś za dopłatą. Piszcie na halkad@p.pl temat ALMA. jestem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja bede haneczka z olsztyna

Proponuję poszukać forum na październik lub założyć własne ;-)
Pozdrawiam

jest ktoś kto jedzie do almy 5 pażdziernika

Witaj ~A~~a!
Jeśli mogę podpowiedzieć, chcesz nawiązać kontakt z grupą która jedzie do Twojego sanatorium...jest Fajna grupa sanatorium ZUS na fb...ludzie bardzo pomocni, pełni optymizmu ..polecam tam nawiązać kontakt. Pozdrawiam

A ja naiwna myślałam, że mnie jedną zapraszasz w odwiedziny i na tańce do Almy... ;-) Żartuję. :-))) Zajrzałam na to forum trochę przez przypadek. Gratuluję aktywności, energii, planów i optymizmu... żałuję, że tam gdzie ja jadę nie funkcjonuje forum kuracjuszy...:-(
W Sobieszewie byłam bardzo zadowolona z masażu, "kriosauny", hydromasażu. Polecam też (dla urozmaicenia zamiast autobusu) tramwaj wodny do Gdańska. Na wyspie jest Informacja Turystyczna, warto zajrzeć i dopytać o atrakcje. W hotelu obok wypożyczenie roweru było drogie (ok. 100zł). Taniej jest w ośrodku bliżej plaży.
Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby wszystko udało się tak jak w AleksieK :-)))

Witam,ja też jadę od 16.08.18 r.,z Olsztyna.

Witam,jadę od 16.08.18 r z Olsztyna.

Zapomniałam dodać,ze w terminie od 16.08.18 r.

Witam,ja w tym terminie jadę z Olsztyna.Dana.

I ja tam wtedy byłam i też tańczyłam... Fakt, gorąco i...malutko miejsca do tańca... :-)))

Poprawny link:
http://gdanskwyspasobieszewska.pl/pl/jak-dojechac/jak-dojechac-na-wyspe-sobieszewska/
Pozdrawiam
Piotr

Witam BeataSzk
Jak to w życiu, zawsze jest ten pierwszy raz :-)))
23:23 masz pkp z Siedlec do Gdańska 04:05. Do Sobieszewa z Gdańska jeżdżą autobusy komunikacji miejskiej.
Polecam zabrać własny ręcznik, mały czajniczek na kawusię, korkociąg, wygodne sportowe na spacery, małe szpilki na wieczorki taneczne, wygodne czułenka na codzień, klapeczki na basen i jeśli lubisz zacny look to turystyczne żelazko oraz zestaw plażowy ;-)))
Drobne podstawowe kosmetyki kupisz na miejscu. Hybryda na pazurki trzy tygodnie powinna wytrzymać...
Kilka zwiewnych casualowych kiecek i koszulek. Płyn do prania ręcznego i do zmywania w mini butelkach na miejscu w Globu. Leki które bierzesz lub mogą być potrzebne - mini apteczka. Kosmetyki do opalania i po. I dużoooo pozytywnej energii.
Więcej na
https://m.trojmiasto.pl/forum/Sanatorium-Alma-Gdansk-Sobieszewo-Lipiec-2018-t81

Ciepło pozdrawiam i do zobaczenia 21lipca w Almie :-)))
Piotr

Witam serdecznie. Wybieram się do Almy na turnus od 21-go lipca. Jadę z Siedlec. Jestem całkowicie początkującą kuracjuszką i kompletnie nie mam pojęcia, co ze sobą trzeba zabrać (oczywiście poza dobrym humorem i ubraniami :-) i kompletnie nie wiem jak mam się tam dostać... Nie dysponuję samochodem. Szukałam połączeń transportem publicznym i niestety nie udało mi się znaleźć połączeń do samego Sobieszewa. Strony internetowe pokazują dojazd do okolicznych miejscowości, ale nie bezpośrednio (albo słabo szukałam...hmmm).
Może jedzie ktoś z Siedlec lub okolic albo z Warszawy? Chętnie bym się zabrała. :-D
I bardzo proszę o podpowiedzi co jest niezbędne, by ze sobą zabrać (poza wyżej wspomnianymi i korkociągiem :-D).
Pozdrawiam.

Tak, ja też jadę w lipcu z Białegostoku

Re: Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Jestem pozytywnie nastawiona.Mam szczęście do ludzi.Do zobaczenia w Sobieszewie.

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....