Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, tak, jadę w lipcu z Białegostoku, z pewnością jest nas więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam.
To forum "... Lipiec 2018" :-)
Proponuję poszukać lub założyć wątek "sierpień 2018".
Powodzenia anonim ;-))
Jedziesz po mnie, jak już będę na miejscu to opiszę co i jak jest ...
Pozdrawiam i zapraszam na parkietowe weekendowe rehabilitacje do nas.
Oj będzie się działo ;-)))
Piotr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ja też jadę na turnus do Almy od 16 sierpnia. Aga

Witam turnus LIPIEC 2018 Moze ktos z Bialegostoku jedzie w tym terminie? Trudy w podrozy w towarzystwie latwiej pokonywac. Pozdrawiam caly turnus.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam ja również jadę września z Bydgoszczy :-)

Witam ja również jąder 10 września z Bydgoszczy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Hejka ja jadę we wrześniu do Almy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam a kto będzie w sierpniu od 16.08)łapka w górę.
☺️
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz jest koleżanka od 1 i to samo powiedziała. Dzięki Małgorzata, pozdrawiam Gosia

Nie ma wieczorków w Almie . Jeden na powitanie i na zakończenie. Potańczyć można w Tawernie ulica na przeciwko sklepu GOLOBI. Byłam w maju. Pozdrawiam Małgorzata

ulka jade od 1 czerwca z poznania na pewno bedzie super pozdrawiam babcia hania

Hej Hanka.
Ślicznie dziękuję za informację i bardzo promienie pozdrawiam :-)
Piotr

Hej, organizacją wieczornych spotkań w Clubie muzycznym przy pizzerii zajmowali sie panowie Piotr i Paweł:) więc szczegółów nie znam ale wiem, że uzgodnione było z właścicielem wejście 3 -4 razy w tygodniu na minimum osób ok. 30-40, przy czym za wstęp nie płaciliśmy, jedynie zamawialiśmy napoje przy barze zresztą w bardzo rozsądnych cenach. Napoje były dostępne stosownie do potrzeb, w ofercie było nawet doskonale białe wino:) Muzyka naprawdę dobra, lokal jest niezbyt duży i było bardzo gorąco, ale wspomagaliśmy się wiatrakami :) dosłownie ok. 10 minut od Almy, o ile dobrze pamiętam ulica Radosna. Turnus również w lipcu, pozdrawiam.

Jaka szkoda. Smuteczek. Pozdrawiam Gosia

Hej Hanka
Proszę podziel się informacją gdzie dokładnie jest to fajne miejsce w centrum Sobieszewa?
Ktoś wspominał że jest dyskoteka przy pizzerii, czy o tym miejscu piszesz ?
Proszę podziel się wiedzą i doświadczeniem co i gdzie jest warte uwagi na tej małej wysepce ?
Z góry dziękuję za każdą informację...
Pozdrawiam serdecznie.
Piotr

szkoda bo ja od 1 czerwca

Witaj ~anonim 178.36.122.* :-)
Trochę na to liczę. Ja jadę od 26 czerwca. zatem do miłego zobaczenia.Pozdrawiam Gosia

Gosia myślę że w czerwcu też stworzymy taką grupę pozdrawiam.Ulala.

Hej, byłam w ubiegłym roku w lipcu, sami organizowaliśmy taneczne wieczory w fajnym miejscu w centrum Sobieszewa. Pozdrawiam.

Też żałuję ,że jadę w czerwcu .Bo na lipiec szykuje się fantastyczna grupa. Pozdrawiam lipcowych kuracjuszy Almy :-) Gosia

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....