Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj się będzie działo...
;-) ... mydełko FA
Bądź moją królową, taką wyjątkową
:-)
;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Elo Ulala
;-) uśmiechnij się do ZUS
Może są jeszcze miejscówki na mega turnus od 21 lipca 2018?
Zapowiada się jupiiii !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś super facet szkoda że jadę w czerwcu

Kasiu, jadę z Radomia. A Ty? Bee

Witam ja też jadę 16 sierpnia , a skąd jedziesz?

Witam Anonim 73
To cenna informacja !
Wiec lepiej nie czekać aż Alma coś zorganizuje tylko wyjść w własną inicjatywą i pomysłami od samego początku ;-)
Z ponad dwustu kuracjuszy na pewno wyłoni się grupa która oprócz leczniczych zabiegów będzie chciała aktywnie i miło spędzić popołudniowe godziny na garden party, biesiady, spotkania towarzyskie lub inne pląsy i dancingi, psoty i rechoty :-)
Będzie dobrze :-) :-) :-)
To już za dwa miesiące ...

Pozdrawaim

Piotr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Przyda wam się zgrana grupa ludzi. Obecnie jest mój znajomy i Alma nic nie organizuje, a turnus każdy z sobie.... Pozdrawiam życzę miłego pobytu anonim 73

Re: Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Do kuracjuszy Almy :
Jeśli macie pomysły jak spędzić wspólny czas po zabiegach to podzielcie się proszę Waszymi doświadczenie w innych sanatoriach. Może wykorzystamy je w Almie ...

Witam ,
zacytuję co mawiała moja Mama
"Wiele rzeczy w życiu przychodzi z wiekiem,
Człowiek cały czas uczy się być człowiekiem,
Tylko głupcy myślą że wszystko wiedzą".
to tak nostalgicznie dziś.....pogoda sprzyja do przemyśleń. Pozdrawiam z ponurej..........Małgosia

Nie, nie, nie uraziłaś mnie :-)
Nawet przez myśl mi to nie przeszło :-)
Bardzo cenię szczerość i otwartość.
Lubię ludzi którzy mówią szczerze to co myślą w przeciwieństwie do tych którzy anonimowo narzekają.
A z Tobą bardzo sympatycznie się konwersyjne :-) :-*

Nie chciałam cię urazić.... przykro że tak odebrałeś. Miłego popołudnia.

Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

socjometryczną gwiazdą :)

Towarzystwo to podstawa...a odnośnie terminu....pisać zawsze można o zmianę :). Życzę Tobie miłego popołudnia Gosia

Witaj Piotr, szkoda że nie jedziemy w tym samym terminie. Mam nadzieję że w mojej grupie też będzie tak pozytywnie zakręcona osoba. Pozdrawiam Anonimowy 123
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Gosiu terminu niestety nie zmienię ale myślę że towarzystwo będzie wyśmienite. Jadę z takim przekonaniem, bo z dobrym towarzystwem przetrwasz wszystko. Pozdrawiam Anonimowy 123

Cześć Piotr....hm....Jak dojdziesz do końca testu podziel się z nami wrażeniami :).Pozdrawiam Małgosia

Znalazłem test o sanatoriach w internecie.
Jedno z pytań brzmiało:

Czy kuracjuszom w sanatorium bliżej jest do:
A) butelki alkoholu
B) łóżkowych igraszek
C) gabinetu lekarza

Nie doszedłem do końca testu i nie poznałem odpowiedzi ale ciekawie będzie jak poznam wasze sugestie ...
Co o tym myślicie ???

Cześć Anonimowy123, pozostaje zmienić Tobie termin :). zapewne i na Twoim turnusie będzie sympatycznie. Pozdrawiam serdecznie Gosia

Anonim ja jadę w tym terminie co Ty 11 września mam nadzieję że nam również uda się zebrać taką fajną ekipę.

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....