Sanctum

Temat dostępny też na forum: Sanctum
Opinie do filmu: Sanctum.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dno

dnoooo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 23

Re: dno

Wreszcie prawdziwy film a nie komputerowa bajka. Na prawde warto obejrzeć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dno to taki ktoś, kto rzuci opinie a nie potrafi jej uzasadnić.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opinia

Ejj. Napiszcie jaki jest naprawdę tan film. Fajny czy nie? Nie wiem, czy opłaca się wydawać kasę.

premiera

Ciekawy trzymający w napięciu przygodowy triller, niektóre sceny np. o wplątaniu się linki we włosy są makabrycznie ciężkie dla widzą kobiety szczególnie. Warto obejrzeć tą lekcję przetrwania. Nie jest to może Avatar, na którym moja szczęka bezwładnie opadła na kolana, ale również dobra historia zdeterminowanych grotołazów, która napewno widzowi dostarczy wrażeń...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

mxmi

ej od ilu to lat jest?

Re: mxmi

od 15.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

extremum w jaskiniach

Byliśmy z mężem, bardzo nam się podobał.

Historia, jak twierdza prawdziwa, wiec tym bardziej ekscytująca.

Cameron jak zwykle się popisał, kawał dobrej roboty.

Oddech łapałam z rzadka, rękę męża częściej.

Cisza na sali głęboka - widać popcorny nie smakowały jak zwykle.;}

Piękna dziura w Ziemi, a w niej bardzo trudne decyzje do podejmowania i

napięcie , które nie opuszcza do końca filmu.

Po filmie trzeba odreagować na spacerku i dobrym winku

Idźcie zdecydowanie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

warto!

Film oparty na faktach,efekty 3D odczuwalne:) trzymający w napięciu,przepiękny,wzruszający i bardzo tragiczny...Warto wydać nie małą kasę na bilet i wyjść z uśmiechem z kina.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: warto!

mi było raczej smutno, nie zaś do śmiechu..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja

Trzymający w napięciu - od początku do końca. Podczas seansu czasami brakuje tchu, kiedy bohaterowie walczą o życie, przeciskając się przez wąskie korytarze jaskiń. Sceptykom 3 D polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Warto zobaczyć

Warto pójść - głównie dla efektów, które są niezwykłe. Historia jednak taka sobie, bez 3D - można rzecz - przeciętna nawet (dla koneserów dobrego filmu), całość jednak jest zrobiona w taki sposób, że trzyma w napięciu od początku do końca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Naciągany

Efekty 3D marne, trupy co 5 minut, chociaż to nie horror, i pouczajace, filozoficzne teksty ojca całkiem nie na miejscu. Wg mnie fuszerka
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

naprawde fajny

Bardzo fajny film na faktach autentycznych, przepiękne widoki. Jak dla mnie rewelacja!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Beznadzieja!!!

Jeżeli ktoś chce kogoś utopić, to po tym filmie na pewno nie będzie mieć skrupułów i braków technicznych. To nie film o pięknie podziemnego świata tylko jedna wielka rzeźnia - horror, ale jak na horror zbyt drastyczny, bo przecież oparty na faktach... Poza tym po godzinie naprawdę miałam już dość z powodu nudnej akcji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

fakty autentyczne..

czy może mi ktoś wytłumaczyć jak fakty mogą być autentyczne skoro są już faktami..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

super film!!!!

jezeli chodzi o moje zdanie to Cameron znowu sie popisal super wyrezyserowanym filmem!!!!!!!Polecam

Taki sobie.

Film przygnębiający. Sceneria może zachwyci wielbiiciela jaskiń. Zbyt dużo tego samego.
Film raz warto obejrzeć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cameron nie był rezyserem

Cameron nie był reżyserem tego filmu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

życiowe wybory inny świat

jeżeli ktoś oczekuje krwi, strzelaniny, morderstw, oderwanych od realności efektów specjalnych - inaczej komercyjnej/konsumpcyjnej papki to NIE POLECAM

Ale

w zamian zachęcam, do obejrzenia fenomenu natury, innego świata, marności bytu ludzkiego i wyborów. Wyborów oderwanych od prawa, pseudo etyki w miejsce miłości, szacunku instynktu przetrwania ukrytych głębiej praw ludzkich i stwórcy.

Film nie porywa akcją ale może być nie zapomniany. Jestem pod wrażeniem, a nie jestem grotołazem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

warto zobaczyć

pomimo tego, że film rozgrywa się praktycznie non stop w jaskini to jednak trzyma w napięciu. Sanctum daje dużo do myślenia na temat kruchości życia oraz kruchości ludzkiego umysłu i emocji jakie targają człowiekiem kiedy znajduje się w sytuacji zagrożenia. Na pewno warto obejrzeć!

Polecam

Zdecydowanie polecam. Nie rozumiem tam tylko jednego momentu, kiedy ginie Judes. Co się tam właściwie wydarzyło? Z czego wynikła szarpanina o tlen?

Sanctum? totalne dno

Totalne dno!
Film na poziomie programu Jerry Springer Show
no... może przesadziłem :-)
O ile Titanic można tolerować bo opowiedziany jest interesująco, to w Sanctum jest zwykłe babranie się w g... połączone z nudą.
Natomiast poziom studium ludzkiej natury kojarzy mi się z filmem "Love object" . Trzeba być "miłosnikiem" tego rodzaju kina.
Ja dziękuję temu panu (Jamesowi Cameronowi) - będzie musiał długo mnie przekonywać bym poszedł na jego film.
A efekty 3D? No cóż zauważyłem, że czasem napisy były na pierwszym planie, czasem pomiędzy pierwszoplanową postacią a resztą a czasem w głębi...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nuda, nuda i jeszcze raz nuda!

W tym filmie jest tylko nuda...
nuda...
nic się nie dzieje...
Nic dziwnego że na webfilm.pl dostał tylko 6,7 punkta.
Jak film nie ma 8,5 to nie warto iść.
Wielokrotnie przekonałem się o tym - również tym razem.
Niestety oceny przeczytałem po wyjściu z kina... :(
Stracony czas na oglądanie tej nudy

Nie polecam

Byłam wczoraj i żałuje.
Bardzo krwawy, makabryczny film.
Wyszłam przed końcem, więc być może nie mam właściwego i pełnego obrazu całości.
Ale nie mogłam wytrzymać gdy w oczekiwaniu aż akcja się rozwinie widziałam tylko trupy i strzępy ciała.
Zrezygnowałam z zapoznaniem się z pointą (o ile taka była!? ha, ha, ha!) i wyszłam z poczuciem straty czasu i pieniędzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

coś więcej mogłoby być

Wszystko co najciekawsze w tym filmie zostało pokazane w zwiastunie. Oglądając film spodziewałam się więcej. Zwiastun jest super, a gdy ogląda się film pozostaje pewien niedosyt.
Od strony technicznej film jest super zrealizowany, efekty ciekawe, momentami wciskające w fotel.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla tych, którzy oczekują wartkiej akcji może i film okaże się nudny, ale dla widzów doceniających piękno i niebezpieczeństwo podziemnego świata, trudne (ale konieczne) wybory i klaustrofobiczny klimat będą to ciekawie spędzone 2 godziny.

Nudaaa

praktycznie zero akcji, efektów 3D się za bardzo nie dopatrzyłem, czyli film do bani i nie polecam go, wręcz odradzam wydanie ponad 20 zł na taki chłam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa . Przeczytaj o filmie.

Złowrogi (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Złowrogi . Przeczytaj o filmie.

Kicia kocia pod choinkę (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kicia kocia pod choinkę . Przeczytaj o filmie.