Sąsiad grilluje na balkonie, a uszy więdną

Opinie do artykułu: Sąsiad grilluje na balkonie, a uszy więdną.

Rozumiem, że za oknem skwar, nie każdy ma możliwość wyjechania na urlop, ale podczas grillowania na balkonie w bloku, sąsiedzi mogliby darować sobie wulgaryzmy, bo nawet tolerancyjne osoby mogą w końcu nie wytrzymać - pisze nasz czytelnik, pan Maciej, mieszkający na Chełmie.O tym, że sąsiedzi potrafią uprzykrzyć życie, wie wielu z nas. Nie zawsze myślą o innych, a części wspólne nieruchomości traktują jak własne. Palą papierosy na klatce schodowej, wystawiają śmieci, hałasują. O jednym z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

neseser

Kto się worem urodził neseserem nie będzie - Kpt. A.Jamróz

.....

Granat zaczepno obronny.Poważnie ,nic nie zrobisz niestety kretyn nie zrozumie,do tego będziesz miał wroga.

Polacy

Pytanie mam waść jakiej narodowości?

.....

Niby też metoda jednak nie każdy jest karateką

.......

Niestety cała prawda.Chama nie ucywilizujesz ,nie da się.Kiedyś wdałem się w dyskusję z czymś takim,podszedł do mnie mężczyzna i powiedział .Panie nie widzisz pan ,że to chamisko? on musi dostać w mordę inaczej nic nie dotrze.Smutne to.

.......

Krótko i na temat .

Ogrodnicy osiedlowi

Tragedia to przydomowe ogródki na parterze.
Przy ich sprzedaży w akcie notarialnym powinna być lista czynności zabronionych.

DRZWI -nie ma czegoś takiego, jak dźwi hehe. Dlaczego ludzie mają siedzieć w mieszkaniu szczelnym jak termos? Bo się burakom relaksu zachciało? Relaks - owszem - ale dla WSZYSTKICH kolego- także tych, którzy akurat nie palą ogniska, czy grilla. Dla jasności - nie mieszkam w bloku, ale bloki koło mojego ogródka są. Grilluję w ogrodzie, ale nikt zamykać się szczelnie przeze mnie nie musi. Relaksuję się ja, relaksują się sąsiedzi.

Racja Panie Macieju. Ale przedewszystkim nie

powinno sie zezwolic na grillowanie na balkonach. Nie tylko grillowanie ale takze glosna muzyka grana przez mlokosow zamieszkujacych w tych budynkach, tj. studentow ktorzy zamieszkuja czasem we czterech powodujac naprawde wielki klopot pozostalym mieszkancom. Wielu z nich to emerytowani ludzie i potrzebuja spokoju. Balkon sluzy do odpoczynku latem ale nie wolno tego naduzywac wyprawiajac cokolwiek komu sie podoba. Wszelkiego rodzaju fety jak halasliwe celebracje urodzin, imienin, chrztow czy pierwszych komunii i do tego suto zraszane alkoholem biesiady absolutnie powinny byc zabronione na balkonach. To nie Ameryka gdzie ponad 90% ludzi mieszka w domkach jedno lub dwurodzinnych. Tam mozna tak robic ale tez w pewnych granicach. Dym i smrod z grillowania przeszkadzac moze innym mieszkancom w budynku. Poniewaz inni maja okna otwarte i te mdle zapachy wchodza do ich mieszkan. Tego Pan sam nie zalatwi. To musi wyjsc zarzadzenie ze strony miasta a nawet ze szczebla wojewodzkiego. Moze administracja budynku ma takie prawo aby wydac zarzadzenie w obiektach nad ktorymi sprawia opieke. Jezeli nie to trzeba isc z tym do miasta i poprzez prawnika aby zmusil odpowiedni czynnik do wydania zarzadzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda!

Ludziom się przewraca w głowie. Myślą że jak kupili mieszkanie na kredyt to hulaj dusza. Ale inni też kupili na kredyt i też płacą i chcą mieć spokój. A nie ciągłe imprezy, bo najpierw jeden potem drugi i tak cały tydzień. Ludzie trochę więcej szacunku i empatii!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wszechobecny halas to w Polsce NORMA!!!

Moja siostra mieszka w Kanadzie !!
1. o psie nie ma mowy (w bloku)
2. wnuczek biegal i halasowal ak to dzieciak-zaraz przyszedl"dozorca" i zwrocil uwage ;-/
A ja mieszkam w blizniaku!! gdzei caaaala dobe na okraglo szczekaja 2 psy,
tatus coreczce wystawil basen -wiec zgraja dzieciarow z okolicy tak drze geby ze nawet nie ma mowy o otworzeniu okna i co? Moze ktos ma pomysl jak to zalatwic zeby we wlasnym domu mieszkac w spokoju???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

grilowanie

A czy to tak trudno wyjść z grilem do pobliskiego parku jak robią turki w Berlinie. Też nie zachwycające ale przynajmniej nie smrodzą pod nosem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zupełnie Pana rozumiem u mnie to samo......

Mieszkam naprzeciwko "Osiedla Jaworzniaków", tam na parterze urządzono mieszkańcom małe ogródki. Właściciele tych ogródeczków grilują na potęgę,spraszają tyle gości ile da się wepchnąć na te 30-50 m2 ogródka i hałasują do późnych godzin nocnych. Ludzie liczmy się z innymi - ogródków też tyczy się cisza nocna- to nie domek prywatny z ogrodem dookoła !!! Sąsiedzi z bloku naprzeciwko też chcą spać!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

szczekające psy, ryczące dzieci, pijaczki też są bo piwko tam sprzedają o dziwo :/ a do tego takie kłótnie, że byś się na prawdę zdziwił słysząc jakie ludzie mają problemy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co...

... rzucają babcie mięsem pod tym mięsnym?

Trochę poprawiłem - powinno być:

Krilu ropiło dżeh sonsituw a niejeten no i karzty ma kietyź órodźny ale nie kduży teko nie rozómnjom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ul. Rybna 4a 3 pietro

Baba kupiła papużki i codziennie z balkonu dra się przez pół dnia. To trzeba mieć w d*p...e sąsiadów, by kilka bloków słuchało tego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

szczerze wspolczuje :( mi otworzyli miesny i tez kolorowo nie jest a co dopiero monopolowy...

chołota

POLSKA CHOłOtA!!!!

grill

ja tam lubię sobie pogrillować, ale tylko na dachu bloku bo mam taka możliwość. wtedy biorę karkówkę z biedry, kiełbasę h, kani, piwko łomża i grill zawsze jest udany :)