Sąsiedzi łączcie sie

Brzmi prowokacyjnie ale komuną nie może zawłaszczyć słownictwa. Dzisiaj na ulicy..... W Bojanów spotkali się sąsiedzie i stwierdzili że pług jeszcze nie jeżdzil. Więc wzięli sprawy w swoje łopaty i odśnieżyli. A że paliwo było typu Finlandia to im dobrze poszło. rąb..... Ło że aż miło ale furkot łopat był też miły. I takim oto sposobem odśnieżyli my na chwilę kawałek drogi. Polecam zacieśnianie więzi sąsiedzkiej. Chyba że niektórym zimno to kalesonki nada założyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam kilkadziesiąt wiosen za sobą i pamiętam zimy bardziej mroźne i śnieżne.
Ludzie brali narzędzia i sami odśnieżali drogi, chodniki, było, to czymś normalnym.
Mamy inne czasy, inne społeczeństwo, jakie każdy sobie sam odpowie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Roszczeniowe. Ale patrząc bardziej obiektywnie to zauważ jaki procent twoich zarobków oddawałeś do kasy gminy a jaki teraz i nie tylko gminy. My zaczynamy coraz więcej pracować żeby zapłacić podatki które są wszędzie w zakupach, w mediach z których korzystamy. A jak płacimy to i oczekujemy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

a mój praprapradziadek opowiadał, że człowiek się cieszył jak go wilki nie zagryzły kiedy szedł za stodołe a nie jakiś tam śnieg, więc gościu schowaj do kalesonów to swoje boomerskie pierdzielenie. Mamy XXI wiek, ogromne podatki i pługi gminne na utrzymaniu, które nie ogarniają prawie nic. Jak mi oddadzą forsę za nieodśnieżoną przez nich drogę to wtedy faktycznie złapię za łopatę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dyżurny głupek się odezwał
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

No ja nawet rozumiem podejście gminy - sami się składaliście na te drogi to sobie je teraz sami odśnieżcie. Szkoda tylko że sami nie decydujemy o kwocie odprowadzanego podatku...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dyzurny głupek w końcu cos mądrego napisał. Ja bym poszedł jeszcze dalej. Wynając pług i wystawić tym darmozjadom z gminy fakturę. W razie nie przelanej kasy robimy im proces zbiorowy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To o prapra dziadku, że za stodołę chodził sr...ć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Nowy Sołtys (76 odpowiedzi)

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys....

Smieci (14 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja