Schudłam

Wiem, ze to może głupie, ale chciałam się pochwalić.
Kilka kg mniej, a jaka motywacja!
1 kg mniej na tydzień!
Zero słodyczy - cukier tylko w owocach, dużo błonnika, 2 l wody dziennie, jedzenie do 18 i codzienne spacery po kilka km. Super sprawa :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Schudłam

wcale nie głupie.

takie posty mogą motywować innych ludzi, np mnie ;) zebym w końcu zaczał biegać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz http://duzerodziny.pl/polecane-diety-zdrowotne/ moim zdaniem naprawdę dobra opcja.

Ja robie podobnie jak Ty, bez słodyczy, duzo wody i jakiś ruch, 3-4 razy w tygodniu (bieganie, rower, fitness) i też mam nadzieje, że tak schudne. Trzymam kciuki:-)

Chodzi oto, że bez większych męczarni udaje się schudnąć :) Teraz w sklepach dużo warzyw i to sprzyja zmianie jadłospisu :) Ty z tym fitnessem i bieganiem na pewno schudniesz!

Zmotywowana gratuluję :) jest się czym chwalić :)

Napisz coś więcej na temat swojej diety, skoro piszesz, że przychodzi Ci to dość łatwo. Zaciekawiłaś mnie.
U mnie niestety waga ostatnio coś stoi, a ruszam się codziennie (rower, bieganie) plus dieta - może to z dietą u mnie coś nie tak.

Dieta 1000-1200 kcal. Wcześniej jadłam bardzo dużo słodyczy. Chciałam udowodnić mamie, że jestem w stanie schudnąć, bo we mnie nie wierzyła. Zaskoczyłam sama siebie, bo z dnia na dzień przestałam jeść słodycze. Nie jem W OGÓLE słodyczy ani cukru.
Rano jem musli (węglowodany, bez tłuszczu i mało cukru) z jogurtem (w składzie ma być więcej białka niż węglowodanów i jak najmniej tłuszczu - polecam jogurt JogoVita).
Potem owoc (jabłko, gruszka, borówka amerykańska, truskawki itp).
Na obiad np fasolka szparagowa ugotowana lub gotowana pierś z kurczaka itp lub zupa - same proste, gotowane dania bez sosów i dodatków.
Po pracy jem COŚ. Tu różnie. Owoce lub jakieś warzywo lub zrobiona przez siebie sałatkę z oliwą z oliwek.
Najlepiej im później, tym więcej białka, ale ja nie jestem maszyną i tak nie potrafię :(
Zero smażenia, zero cukru, jak najmniej tłuszczu, pozytywne nastawienie + ruch :) I błonnik jedzcie!

wybacz, moze czegos nie zrozumialem, ale pozwól że coś doradze:

"Rano jem musli (węglowodany, bez tłuszczu i mało cukru)"
węglowodany = cukry

żarcie jak najbardziej MOŻE być tluste!
to cukry (czyli węglowodany) przemieniają się w tłuszcz w ciele
oczywiście tylko wtedy, jesli jest ich za dużo...
jak chcesz schudnąć, to węglowodanów ma być jak najmniej, a nie tłuszczy ;)

no i odrzuć gruszki z diety :) banany też są niewskazane na redukcje

OK, musli, składające się z ziarenek + orzechów chyba będą w porządku?
Ja rozumiem, ze jedzenie np samego mięsa może pomóc schudnąć, ale ja niestety należe do tych, ktorzy wolą zieleninę - to też węglowodany :/
Chodzi tez o to, aby nie przegiąć w drugą stronę.
Na pewno nie jem makaronu, chleba ani pierogów. Moja dieta to chude mięso, warzywa, owoce i ryby.

No to stosujemy tą samą dietę :) Przy czym ja raz na jakiś czas jem makaron, ryż i pieczywo (wszystko ciemne). Chleb ostatnio sama piekę. Czasem są i ziemniaki. Odchudzanie odchudzaniem, ale zwariować też nie chcę :) Nic za wszelką cenę. Jak będziesz miała ochotę pogadać, wymienić się przepisami, spostrzeżeniami, zmotywować, poruszać się, to zapraszam do grupki kilku dziewczyn z Gdańska, które wspólnie się odchudzają i motywują na fb https://pl-pl.facebook.com/moja.metamorfoza.90

Inne tematy z forum

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (6 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

Penis opada w trakcie stosunku (5 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Mój problem zaczął się niedawno. Razem z moją partnerką mamy 19 lat i od paru...

Jakie afrodyzjaki polecicie? (4 odpowiedzi)

Mianowicie zbliża sie rocznica ślubu moja i żony. Planuę specjalinie to jakoś przygotowac (...