Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie

Opinie do artykułu: Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie.

Przychodzimy na seans punktualnie i czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. Przychodzimy spóźnieni kwadrans i wciąż czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. To nie film, to rzeczywistość multipleksów, gdzie reklamy przed projekcją trwają nawet 40 minut.O tym, że reklama jest dźwignią handlu, wiemy nie od dziś. Przypominają nam o tym nie tylko plakaty i banery rozwieszone po całym mieście, ale też reklamy w przerwach między programami w telewizji czy podczas seansów kinowych. O ile kwadrans ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie te czasy kiedy wyświetlano 5 minutową kronikę filmową? Kto by pomyślał że zatęskimy

zatęsknimy za czymś takim. Co za paradoks.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

reklamy

racja byłem na stawce większej niż śmierć w piątek i dokładnie zmierzyłem czas 25 m trwały reklamy powinni dodatkowo dawać po dużej porcji popcornu i dużej coli totalna masakra reklamy i ten film który nie powinien w ogóle powstać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piszesz o czasach kiedy nawet Multikino nie przesadzało z cenami i reklamami, logo multipleksu raczej nie ma tu wiele do rzeczy. Poza tym gdzie jest ten płatny parking?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

chcieliśmy mieć klimatyzowane kina z fotelami lotniczymi to mamy, wykończono wszystkie kina studyjne DKF i inne z duszą i teraz tak to wygląda, ceny z kosmosu, smród popcornu i 40 min reklam, a na ekranie szkoda gadać, wolny rynek ........
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pokażmy figę.

Przychodźcie na seans 20 minut po oficjalnej godzinie rozpoczęcia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest antyreklama

Jak są reklamy w telewizji to przełączam sią na inny kanał. A do kana przestałem chodzić bo i bilety za drogie i reklamy za długie. proponuję aby multipleksy zyły tylko z reklam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

NA SZCZESCIE MOJE DZIECKO NIE TUPIE NÓŻKAMI ABY COS DOSTAC MOZE INNE DZIECI TAK :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i dobrze

I tak kupisz. PKB urośnie, więc pan Tusk będzie mógł znowu chwalić się cudem gospodarczym.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 8

w w zasadzie biilety powinny być w takim kinie za darmo. Z prostej przyczyny

kasa która taka sieć dostaje za reklamę jest zbliżona do ceny biletu ( w przeliczeniu na każdego potencjalnego widza oczywiście)czyli sieć zarabia podwójnie. Kosztem jakości odbioru przez widza. Inna sprawa to póżniejszy podział takiej kasy. Łańcuch pokarmowy jest długi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

i wysiorpac cala kole
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

można, owszem,

ale teraz w teatrze też idą na łatwiznę, scenografii prawie żadnej, ewentualnie jakaś świetlna, kostiumy to samo ("Pan Tadeusz" w garniturach? Szekspir pod krawatem? - gdzie stroje z epoki). A bilety też nie tanie...
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 4

od znajomych ?

co boisz się sam pociągnąć? a te 60cali to chyba rubin ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To smutne ale

przestałem chodzić do kina. Kiedyś był taki okres, że potrafiłem chodzić kilka razy w tygodniu do kina by obejrzeć cały repertuar, ale to było za czasów Silver Screen. Tamto kino miało klimat który kochałem.

Teraz kino to:

- masówka nastawiona na zysk
- śmierdzące toalety
- zimna nieogrzana sala
- zapominają włączyć lub wyłączyć światło podczas seansu
- napisy obcięte do połowy
- smród popcornu (ogląda się film, a nie żre i pije!)
- bydło na sali (śmiechy i komentarze czy rozmowa telefoniczna na cały regulator)
- znacznie wyższe ceny biletów
- płatny parking dla klientów posiadający bilet
- reklamy (płacę za bilet i oglądam reklamy!)
- repertuar dla mass (roboty z kosmosu itp. a filmy bardziej ambitne są pomijane)
- pracownicy to studenciki mający gdzieś swoją pracę i klientów

Dlatego oglądam filmy w domu. Nie ma tego klimatu i atmosfery co w dawnym Silver Screen, ale jest spokój - coś za coś.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

A dlaczego?

Dziecko jest idealnym konsumentem - naiwnym i bezkrytycznym. No i ma przeważnie kochających rodziców, którzy nie mają serca odmówić czegokolwiek swojej tupiącej nóżkami "pociesze".
Twój postulat rozmija się więc z logiką marketingu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

rozumiem zwiastuny filmów ale inne reklamy typu proszek do prania babci Jadzi niszczą mi psyche, nigdy więcej !!

polecam małe kina albo zacisze domowe.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie.

Z szacunku dla samego siebie, wyeliminowałem kino ze swoich rozrywek.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

i dlatego - Klub Filmowy w Gdyni

bez reklam i pop cornu warto nawiedzać. I bilety tylko 10 zł kosztuja. A repertuar ambitny i super ciekawy. i zadnych KacWawa!
popieram tę opinię 131 nie zgadzam się z tą opinią 3

jest jeszcze Żak i Kameralne, nawet repertuar maja niezły, szkoda ze trudniej sie tam dostać. Poza tym ja lubie komfort siedzenia na wygodnym fotelu i nawet lubie zjeść popcorn w czasie seansu, ale jednak nie za wszelka cenę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

uwielbiam bandy rechoczących debili w kinie!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Olać kino, niech sami sobie oglądają te chłamy, po za tym zawsze można ściągnąć film w internecie, kupić popcorn za 2 zl kilka piw i wyjdzie taniej, w ciszy i spokoju, bez imbecyli szeleszczących a to chipsami a to innymi szeleszczącymi g....
bez głupich komentarzy i bez smrodu co niektórych osób, które to osoby codziennie walczą z mydłem i pastą do zębów.

kino to przeżytek..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2