Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie

Opinie do artykułu: Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie.

Przychodzimy na seans punktualnie i czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. Przychodzimy spóźnieni kwadrans i wciąż czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. To nie film, to rzeczywistość multipleksów, gdzie reklamy przed projekcją trwają nawet 40 minut.O tym, że reklama jest dźwignią handlu, wiemy nie od dziś. Przypominają nam o tym nie tylko plakaty i banery rozwieszone po całym mieście, ale też reklamy w przerwach między programami w telewizji czy podczas seansów kinowych. O ile kwadrans ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i ma racje

u nas wszystko (wolny rynek :D) kosztuje tyle samo co na zachodzie :), ale zarobki delikatnie mniejsze :D
RED BULL - UK - ~1 Ł , Polska ~5 PLN
ZAROBKI UK - ~min.5 Ł/h, Polska ~5 PLN/h
jest niewielka różnica :)
PIZZA USA 10$, PIZZA POLSKA ~30 PLN
tu też jest niewielka różnica :)
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 3

Eeee tam

w teatrze nie ma przecież Brada Peeta, Łila Smisa i innych artystów najwyższego gatunku. A poza tym nie ma 3D, no i popcornu nie sprzedają.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 5

a na seansach dla dzieci juz w połowie reklam niektóre dzieciaki chcą iśc do domu ...

bo sie nie mogą doczekać filmu ....a bilety drogie ..
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

po zapowiedzi do kina?

ktoś żyje w epoce kamienia :D?
nie dość, że są w TV (ostatnio coraz mniej zauważalne? bo drogo?), niestety często te najgorszej jakości, ale najbardziej kasowe/komercyjne - marketing pojawia się po całości w innych programach typu Kuba Wojewódzki, który potrafi sprzedać większość gniotów ITI, jak los numeros, och karol 2, ciacho i całą reszte...na skrzydlate świnie poszedłem bo "pazura" i "grabowski", których było jak na lekarstwo (andrzej jedna scena z przeklinaniem) - film właściwie o niczym, a Czarek produkował klopy..taki sam poziom humoru prezentuje cały film
Wszystkie zapowiedzi w 10 wersjach są w internecie :)
A pozatym zwiastuny dawno przestały spełniać swoją rolę, na przykład film REDD z Brucem Willisem - Jedna scena (wysiadania z samochodu), dla której obejrzałem ten film, ale oprócz tego nic nie oferował :)
O filmach decydują recenzje, najczęściej znajomych...ale niestety niektórym podobał się nawet KAC WAWA, którego omijam szerokim łukiem, ale czekam na wersję DVD albo lepej WCALE, żeby nikt tego już nie musiał oglądać...
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 2

z chłopakiem więc chodzisz?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

I co się chwalisz

że na piwko i drinki Cię stać :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

W tzw. multipleksach

niepodzielnie dominuje żenująca jankeska szmira dla rechoczących półgłówków z popcornem. Programowo wolna od jakichkolwiek pretensji artystycznych, nastawiona jedynie na dostarczenie gawiedzi rozrywki w najprymitywniejszej formie i utrzymanie owej gawiedzi w swojej głupocie (święte prawo rynku - im konsument głupszy, tym więcej kupi). Witamy w kapitalistycznym raju!
Tasiemcowe bloki reklamowe perfekcyjnie wpisują się w tę filozofię - we are living in material world, skoro kupiłeś towar pt. "film", to czemu nie miałbyś zakupić też kilku innych towarów. Nie rozumiem więc, skąd to oburzenie.
Nadwrażliwym frajerom pozostaje korzystanie ze zdychających kin studyjnych lub gwałcenie szczytnych idei ACTA.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 17

Kino ?

Ostatnio w kinie byłem chyba z klasą ze szkoły, a nie ucze się od 6 lat, szkoda kasy, a kino z dziewczyną to bardzo słaba opcja na randkę ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tylko kina studyjne

Dlatego też od 2 lat MULTISREKSY omijam szerokim łukiem i chodzę do kin studyjnych. Klimat, ambitne filmy i brak reklam!!! Polecam- Kameralne, Helikon, Żak oraz kino studyjne w Gdyni!
Brońmy się przed ogłupieniem!
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja czasem na sale nie doniese!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

lol, de_nuke na zdjęciu :D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popcorn

Ja zawsze zdążę wrąbać cały popcorn podczas trwania reklam :)
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 3

Całe szczęście są jeszcze kina niekomercyjne

bez tej całej papki reklamowej i plastiku jak na rewii mody w Mediolanie
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

zebys w ich trakcie zeżarła cały popcorn i poszła po drugi!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

OSTATNIO BYLEM W HELIKONIE

I BRAK REKLAM ZASKOCZYŁ MNIE !
CALE SZCZĘŚCIE , ZE PRZYSZEDŁEM PUNKTUALNIE !!!
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 0

LOL, dobre! do teatru... pfffffffffffff...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 85