Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie

Opinie do artykułu: Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie.

Przychodzimy na seans punktualnie i czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. Przychodzimy spóźnieni kwadrans i wciąż czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. To nie film, to rzeczywistość multipleksów, gdzie reklamy przed projekcją trwają nawet 40 minut.O tym, że reklama jest dźwignią handlu, wiemy nie od dziś. Przypominają nam o tym nie tylko plakaty i banery rozwieszone po całym mieście, ale też reklamy w przerwach między programami w telewizji czy podczas seansów kinowych. O ile kwadrans ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś często chodziłam do Multikina w Gd., ponieważ jest najbliżej mnie (dojazd), ale od dłuższego czasu wydaje mi się, że repertuar jest słabszy.

Kin Kameralne/Helikon nie lubię, bo mam kiepski do nich dojazd, bo raz nie dostałam na seans biletów, bo są obsyfione, bo dotyczy ich natrętna propaganda snobów, chamsko wyzywających osoby chodzące do multiplexów.

Natomiast zauważyłam ciekawy film w Heliosie, jak czas pozwoli, może się wybiorę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Multikino

A ja z niecierpliwością czekałam na koniec filmów w Multikinie bo po 2 godzinach siedzenia tam dosłownie d*** boli. W Heliosie z przyjemnością siedzi się do końca, ale Multi to porażka pod tym względem. Tyle kasy ktoś zainwestował żeby kino postawić to mógł też siedzenia wygodne zamontować...

Swoją drogą do kina chodzę tylko jak są promocje (tanie wtorki na przykład) bo inaczej niestety stać mnie na to góra raz w miesiącu (a nie jem w kinie) :(

Ponadto ludzie zachowują się strasznie. Raz było 15 minutowe opóźnienie przed wejściem na seans bo obsługa nie nadążyła posprzątać po świniach, które oglądały poprzedni film. Jak wychodzę po filmie to widzę w jakim stanie ludzie zostawiają salę. Wstyd! I gratuluję braku mózgu dziewczynie, która przed pójściem do kina wylała na siebie wiadro tanich perfum i usiadła obok mnie. Ja rozumiem, że randka, ale Twojemu chłopakowi pewnie siedziało się tak samo miło jak mnie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Nepunie nie ma reklam!

Bilety są tańsze nawet o połowę, nie sprzedają popcornu i niestety ledwo zipią. Mają atmosferę i tym wygrywają.
Tylko dlaczego pracodawcy dając pracownikom karnety do kin dają tylko do multipleksów???
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczególnie przed seansami dla małych dzieci

Poszliśmy kiedyś z 2,5 latkiem na Kubusia Puchatka. Jakiś debil w kinie puścił przed porannym seansem dla maluchów zwiastuny młodzieżowych filmów + standardowe reklamy. Trwało to też 20 minut, a niestety zdolność percepcji małego dziecka kończy się dość szybko, w związku z czym zamiast obejrzeć zakończenie filmu, obejrzał sobie reklamy. Na razie do kina po raz kolejny się nie wybieramy. Ze starszym chodzimy miesiąc po premierze, na sali jest wtedy kilka osób i można spokojnie, nikomu nie przeszkadzając wejść po 15 minutach:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bydło moze odstrasztyc repertuar- tam gniotów jest relatywnie mało

chyba w jakims podrzędnej spelunie na przedmiesciach bo w większych miastach to raczej 10-15$
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

rośnie piractwo dzięki temu

tak tylko jak sie idzie z dzieckiem to 40 minut reklam to jest masakra - byłam - przerabiałam(bite 40 min)- w multikinie i już więcej nie pujde - wolę kupić pirata na rynku ;-)

5 euro ?? W Niemczech to zarabiają średnio 10-15 euro za godzinne...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bojkotujmy multikino!

hehehehehe...
z krzesła spadłem :)

bojkotujmy multikino!

hahahahaha

bojkotujmy multikino!

tak
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak tylko reklamy się wydłużają ceny biletów również rosną.... wiec chyba coś nie tak jest

tak tylko w kinie lecą filmy których nie ma wypożyczalni jeszcze, no chyba że mówimy o wypożyczeniu filmów z torrentów :P no to tam filmy często są zanim do polski trafią :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale płacimy więcej... tym problem... porównaj sobie cenny zeszłego roku a teraz...

no nie wiem ja zawsze patrzę na cenę po co mam płacić za coś 2 razy tyle jeśli można kupić coś to samo nie tracąc na jakości.

Dla przykładu:
Jest pewna firma X która robi paluszki rybne w cenie dla normalnego człowieka, Ale nikt nie wiem że ta sama firma pod nazwą Y sprzedaje te same paluszki rybne w innym opakowaniu za znacznie drożej. To się nazywa wizerunek marki niektórzy są skłoni zapłacić więcej bo myślą że kupują coś lepszego...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

za 40 minut reklam film za połowe ceny!

Moim zdaniem powinno być tak że można kupić bilet tańszy ale wtedy zgadzamy się na oglądanie reklam, droższy to ten bez reklam . Pytanie o ile bilet musiałby być droższy gdyby seanse były by bez reklam ?

ja też

niestety jesteśmy w mniejszości, bo większość ludzi stając przed dylematem wyboru dwóch zbliżonych produktów na sklepowej półce, wybierze właśnie ten który z kądś kojarzy i niestety w danym momencie nie przypomni sobie że reklama tego produktu rok temu go denerwowała, grunt że zapamiętał produkt.
tak przynajmniej piszą w podręcznikach od reklam.

ja też

z tego względu tv oglądam coraz mniej, szczególnie rano do śniadania nie da się nic obejrzeć, więcej reklam niż np. wiadomości.

bojkotujmy multikino!

polecam wszystkim opcje wypożyczenia filmu do oglądania w domu, a zaoszczędzony pieniądz można przeznaczyć na doble wino lub odkładać na dobre kino domowe :)