Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie

Opinie do artykułu: Seans przed seansem, czyli zbyt długie reklamy w kinie.

Przychodzimy na seans punktualnie i czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. Przychodzimy spóźnieni kwadrans i wciąż czeka nas kilkadziesiąt minut reklam. To nie film, to rzeczywistość multipleksów, gdzie reklamy przed projekcją trwają nawet 40 minut.O tym, że reklama jest dźwignią handlu, wiemy nie od dziś. Przypominają nam o tym nie tylko plakaty i banery rozwieszone po całym mieście, ale też reklamy w przerwach między programami w telewizji czy podczas seansów kinowych. O ile kwadrans ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja rozumiem to tak

Skoro film jest na 18, a zaczyna sie o 18.30 to ze strony kina jest to nie dotrzymanie umowy ze mna, gdzie JA kupujac bilet kupuje bilet na film, ktory zaczyna sie na 18, a nie na blok reklamowy przez, ktory potem jestem pol godziny w plecy!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zwykłe reklamy, które doprowadzają do szału!!!!

Nie przeszkadzało mi jak reklamowali 20min przed seansem z czego 15min zajmowały zapowiedzi nowych filmów ale teraz powtarzają ze 3 razy te same reklamy co można zobaczyć w tv. Mało tego, jestem jako dorosły człowiek mogę to przeżyć ale byłam zbulwersowana jak zabrałam moją 6-letnią siostrzenicę do multikina na Króla Lwa to nie dość że reklamy trwały co normalnie to jeszcze były reklamy jakiś książkowych kryminałów z dużą ilością krwi przedstawione filmikami!!!!

Ludzie trochę wyobraźni!!!!

Wiadomo że dziecko nie ma tyle cierpliwości co dorosły i do jasnej cholery nie powinno się puszczać takich reklam na oczach dzieci, które przychodzą obejrzeć bajkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te reklamy czy zwiastuny często

niestety są najciekawszą częścią seansu.

Co ja pacze - reklamy

Pacze i pacze 40 minut mija a ja dalej pacze i jeszcze za to paczenie płacę. hmmm ... Przeważnie za reklamę płacą firmy a nie firmą za reklamę się płaci

przesadzacie ludzie

Nie ma się czym podniecać.
Kino to sprawa indywidualna i dobrowolna.
Jeśli komuś te reklamy długie (fakt, że o wiele za długie) przeszkadzają to niech nie chodzi do tego cholernego kina i po kłopocie !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Reklamy

Niedlugo będą 3 bloki reklamowe w trakcie filmu, jak w TVN :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ceny biletów nie są uzależnione od reklam

Tak naprawdę nie można tłumaczyć się tym że cena biletów drastycznie wzrośnie jak nie będzie reklam. Bilety są i tak drogie dlatego wolę iść żadziej ale do teatru.

IMAX

Czekam ,może kiedyś u nas będzie .
Byłem w Wawie w Poznaniu , rewelacja zwykłe 3D przy tym kinie wypada słabiutko. Polecam .
Kto z Was był i jak je oceniacie?

Reklamy

przed seansem są zbyteczne,drażniące i męczące - zapowiedzi mogą być ale w minimalnej ilości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też nie chodzę do kina

Bilety bardzo drogie, jak ktoś ma rodzinę to jest to uciążliwe.
Reklamy po 20 min to śmiech , pazerność multipleksów nieograniczona.

przepisy obowiązującego prawa nie wskazują jakichkolwiek ograniczeń w tym zakresie

przepisy nie, ale wolny rynek to zweryfikuje, tak samo jak przestałem ogladać tv bo to jeden wileki spot reklamowy.

Załóż kino i koś miliony.

Mądralo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

chipsy

Reklamy jak reklamy, mozna przyjsc pozniej i po klopocie. Mnie jednak ostatnio do wizyty w kinie zniechecaja te szeleszczace dookola opakowania z chipsami czy z popcornem i dzwiek przewracanych butelek po piwie - i to nawet w kinach studyjnych...Czy naprawde nie da sie przezyc 2 godzin bez przezuwania??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

chipsy

Reklamy jak reklamy, mozna przyjsc pozniej ale od dzwieku szeleszczacych opakowan chipsow czy 'szurania' popcornu nawet w ten sposob nie da sie uwolnic. Ja nie wiem czy naprawde nie da sie wytrzymac 2 godzin bez przezuwania? I co gorsza ma to ostatnio miejsce nawet w kinach studyjnych :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdy tylko powstało multikino i zaczęto mnie karmić bez mojej woli reklamami, przestałem definitywnie chodzić do kina. Czuję sie z tym wyśmienicie. Nie odczuwam braku w mojej egzystencji, tej rozrywki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyjście do teatru 4 osobowa rodziną na dobry spektakl ? 240 zł :) dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, klimat, ehe /..
W Silver Screen też pracowali studenci.
Też były sale masowe i siedzieli tam Ci sami ludzie co teraz przychodzą do kina.
Wtedy nie gadali ? nie rozmawiali przez telefony i nie komentowali ?
Może to nie wina miejsca kina i atmosfery, tylko ludzi którzy ze zbiegiem czasu stają cię bezmyślni, chamscy etc ?
Nie rozumiem co ma atmosfera do tego co robi widz 4 rzędy wyżej. Chyba ktoś tu pomylił o czym miał napisać. Wygląda to na wypowiedź byłego pracownika SS który znał inną atmosferę. Pewnie atmosferę wśród pracowników.

Bo to kina Państwowe. Do nich dokłada lub dokładało Państwo. Kino upadło bo widocznie się nie opłacało dokładać do interesu. Inne kina prywatne mają bloki reklamowe, które pokrywają koszty widza częściowo.

P.S. Cieszyłbym się, że nie ma tak jak w innych krajach. Reklamy przed filmem i przerwa w trakcie(oczywiście z reklamami) tak jak w TV. ;]