Sen Nocy Letniej

Temat dostępny też na forum: Sen Nocy Letniej
Opinie do spektaklu: Sen Nocy Letniej.
Twórcy wielkiego hitu Teatru Muzycznego - musicalu "Hair", postanowili stworzyć nowy, absolutnie oryginalny i europejski w duchu spektakl muzyczny. Idealnym do tego celu librettem - rytmicznym w konstrukcji, lekkim i łatwym w odbiorze, a jednocześnie wyrafinowanym artystycznie, okazał się dramat Williama Szekspira pt. "Sen nocy letniej", w przekładzie Konstantego I. Gałczyńskiego. Jego tematem ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

DAJCIE ZNAAAAĆ!

Ludziska mieszkający w Trójmieście!!! Byłam pewna, że "Sen nocy letniej" przestali grać jakieś 2 lata temu, a wy tu piszecie w 2003 roku, że byliście na przedstawieniu... No cóż, w Polskę takie informację w ogóle nie docierają, nawet o tym przedstawieniu praktycznie nie było słychać (ja się strasznie interesuję jazzem i pokrętnymi drogami dowiedziałam się, że Możdżer coś takiego napisał, dopiero film Latkowskiego zrobił jaką taką reklamę). Mieszkam co prawda straszny kawał od Gdyni, ale jeśliby tylko grali to DAJCIE ZNAĆ KONIECZNIE NA ADRES: gosiuniag@go2.pl . Wiem, że warto spędzić pół dnia w najobskurniejszym pociągu dla wszelkich dzieł Leszka Możdżera i bardzo chciałabym się nausznie przekonać, że się nie mylę. Pozdrawiam Trójmiasto!

ATOMOWO...

WSPANIALE GDYBY ZWIZUALIZOWAC PRYWATNIE TEN SPEKTAKL ..JESLI DLA KOGOS SYPIALNIA JEST NAJWARZNIEJSZA CZESCIA DOMU...

duuuuuuuuuży sentyment mam!

Tak SEN podobał mi sie bardzo,mysle ze świadczą o tym moje 4 razy uczestniczenia w nim:)Ciekawe naprawde choć uważam ze spektakl wcale nie traci nic bez Steczkowskiej,przeciwnie niesamowicie się broni BEZ NIEJ (Zadnych uprzedzeń dle tej panny),chcąc nie chćąc nie przeszła ona teatralnej edukacji co na pewno widać,papa!

Walczmy o prawdziwa sztuke!!!

To najlepszy spektakl jaki mogl wyprodukowac ten teatr!!!Nie jast to bymajmniej zasluga pana dyrektora Korwina,tylko Wojtka Koscielniaka.Szkoda,ze dyrektorowi zalezy bardziej na robieniu kasy na tzw.shitach i zgrywaniu wazniaka niz na dobrej sztuce...ale coz...miejmy nadzieje,ze to juz dlugo nie potrwa!!!

to fajnie

to fajnie jakby to wznowili, al edlaczego nie w Gdyni, któ pojedzie do Wrocławia i za co, a kto jeszcze zagra wiadomo?

SnL

Zagra cała obsada z Gdyni .... Aktorzy pojada na pewno ( i pewnie beda mieli za co ) gorzej z publicznoscia.... A czemu nie wznawiaja w Gdyni ??? To wie tylko pan Korwin :P Ja jestem z Gdyni i wolalbym zeby tu był grany Sen ale nic z tego .... nie ma szans

Wiadomo

że wznowią juz od dawna, a ja zrobię wszystko co w mej moy zeby pojechać i obejrzeć:)
eh Janusz Radek..
eh Cezary Studniak...
ogólnie wielkie EHH dla wszystkich:(
no i jak dalej zyć:/
notopa:*
ps. pozdro dla wszystkich fanów snu:)

REWELACJA

Widziałam dwa razy z Bogną Woźniak REWELACJA.
Podobno Steczkowska w porównaniu z Woźniak wypada słabo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego już nie grają???

Byłam na przedstawieniu 3 razy i poszłabym kolejne trzy! Dlaczego już nie grają? Bardzo prosze o powrót! Przyjadę z cała rodziną aż z Krakowa! A może zagracie w moim mieście? Gratuluję Leszkowi Możdżerowi talentu i pomysłów! Mam wszystkie jego płyty. Gdyby było dvd ze Snu, kupiłabym także.

Magia Snu nocy letniej

Za każdym razem, gdy siadam w teatralnym fotelu, mam nadzieję ponownie stać się tą samą malą dziewczynką, którą porywal świat fantazji objazdowych teatrów dla dzieci. Wspomnienie atmosfery MDK, gry światel, księżyca zawieszonego pod sufitem, oczarowania tym, co dzialo się na scenie - przechowuję w pamięci jak najcenniejszy skarb.
I proszę, po wielu latach udalo mi się przeżyć coś jeszcze bardziej ekscytującego - Sen nocy letniej. To cudowne przedstawienie przenioslo mnie w świat dzieciństwa, wcisnęlo w fotel i nawet na moment nie pozwolilo wątpić w to, że czary istnieją naprawdę.

REWELACJA!!!

Byłam na premierze w Gdyni w 2001 roku i po prostu rewelacja!!! Niezpomniane wrażenie!! Brawo panie Leszku i Wojtku! Ukłony w stronę Justyny Steczkowskiej i Janusza Radka!!

Czy istnieje jeszcze jakakolwiek nadzieja, że raz jeszcze (po raz piaty) będę mógł zobaczyć sen ?, czy temat już upadł zupełnie. Pozdrawiam serdecznie. Dla tej trans-opery warto czekać...

byly plany nagrania dvd i bardzo zaluje, ze na planach zaprzestano... znam kilka osob, ktore chetnie raz jeszcze dojechalyby na spektak...l

OTO POWÓD DLA KTÓREGO NIE ZAGRAJA:

niestety, wiem dlaczego nie zagraja tego wiecej w gdyni. mozdzer pokocil sie z dyrektorem teatru, albo raczej na odwrot - dyrektor z nim. speklakl byl niesamowity, przyniosl duze zyski, wiec nie rozumiem czemu dyrektor unisl sie duma. w kazdym razie na miejscu mozdzera zrobilabym to samo. licze na to, ze jeszcze kiedys dane mi bedzie pojsc na ten niesamowity spektakl..

cud gospodarczy

tez zaluje, ze juz nie ma "snu..."
Kasiu! Ale donosisz nam o jakims cudzie gospodarczym! Pomnoz sobie ilosc miejsc na widowni w muzycznym razy srednia cene biletow, zalozmy, ze bilety na pol widowni nie zostaly rozdane za darmo, byle tylko nie swiecila ona pustkami (co sie czesto zdarza). i teraz te sume z ilorazu porownaj z suma utworzona z honorarium mozdzera, steczkowskiej (jak myslisz, mądralo - biora 200 zł czy moze 3000?, hę) dodaj koszty pradu zuzytego podczas spektaklu, plus pensje zespolu, luidzi w kanale, bileterek, strazaka w kulisach, inspicjenta, suflera, garderobianej, goscia od kurtyny, oswietleniowsa, korepetytira solistow, rekwizytora, pracownuikow promocji, kadr, ksiegowosci, płac...
czy porownujacte kwoty zauwazylas jakas dysproporcje? tak? i jak myslisz? skad sa brane pieniazki na to, by pokryc deficyt, jaki przynosi niemla kazdy spektakl w niemal kazdym tetarze muzycznym na calym swiecie? tak, masz racje: w ameryce i w anglii sa jeszdze sponsorzy. baaardzo bogaci ludzie, ktorze na starosc dostaja fiola i rozdaja kase na lewo i na prawo, np na schroniska albo na covent garden. jednak w polsce , w kraju w ktorym co trzeci weekend to długi weekend, w ktorym ja osobiscie oddaje nierobom i dzieciorobom niemal polowe tego, co zarobie, otoz w tym kraju do takiego spektaklu dokladamy my. wiec w naszym interesie jest to, by teatr jak najmniej pokazywal takich nierentownych wlasnie spektakli. nie mowie, ze wcale, bo trzeba pokzywac rzeczy ambitne. ale sen nocy letniej szedl wystarczajaca iloc razy, by obaczyli go ci, ktorzy chcieli go zobaczyc, ciesze sie, ze dyrekcja zdjela pewnie kosztowny spektakl i zamiast do niego dokladac zrobila kolejna produkcje.

COMEBACKKKKKKKKKKKK!!

JA CHCE Z POWROTEM "SEN..." JA CHCE Z POWROTEM BOSKO OBDARZONEGO WSZYSTKIM CO MOZLIWE DLA AKTORA I WOKALISTY JANUSZA RADKA, JA CHCE Z POWROTEMMMM ATMOSFERE SPEKTAKLU I Z POWROTEM CHCE RZESZE LUDZI WYCZEKUJąCYCH NA TEN SPEKTAKL PRZED TEATREM!! PRZYWRóCCIE GO!

cudooooooo!!!!!!!!!

bardzo bym chciała obejrzeć ten film jeszcze raz gdyż jest to interesujący spektakl i bardzo fascynujący.... nie wiem komu się to nie podobało lecz gdy znajdzie się taka osoba to chyba nie zna się na sztuce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ROCK - KOSZMAR.......

Takiego koszmaru jak zyje nie ogladałam. Ledwo dorwałam do końca, do dzisiaj mam traumę jak tylko słyszę zwrot - "teatr muzyczny" .
Zaczęłam więc chodzić do opery - muzycznie ciekawsze i tańsze:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Psi Patrol Live "Wielka piracka przygoda" (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Psi Patrol Live "Wielka piracka przygoda" . DRUŻYNA POWRACA! Psi Patrol...

Koło sprawy bożej (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Koło sprawy bożej . "KOŁO SPRAWY BOŻEJ" Konrad Hetel KOŁO SPRAWY BOŻEJ...