fakty są takie ze jesli chcesz mieć porządnie zrobione zrób sam.
Serwis rowerowy to nie jest miejsce gdzie sie zarabia krocie wiec płaca niejako wyznacza poziom usług.
Jesne ze super - najlepsza rada jaką można dać. I pisze to bez sarkazmu.
Z resztą może korzystać z serwisów jak chce. I tak po jakimś czasie przyzna mi racje. Ale ile przedtem straci czasu, nerwów i kasy to jego :D
1) Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego
2) narzędzia można kompletować latami. Albo kupić komplecik. Np w decatholnie :D
Za 150 zeta walizeczka w której jest zasadniczo wszystko co trzeba. Klucze do konusów, sciągacz, skuwacz, klucz do kaset, bacik, imbusy ect.
p.s. faktem ze niektórych zeczy sie samemu nie zrobi - ale „zwykły” serwis ich też nie zrobi :>
qrt jesteś ekstremalista ;-) sam większość rzeczy robię sam przy rowerze a ostatnim razem dawałem rower do serwisu jak nie miałem jeszcze kluczy do suportu czyli parę lat temu. ale mojej rebki jeszcze nie serwisowałem i nie wiem czy jej nie dam do serwisu. czasem szkoda czasu na studiowanie manuali i nerwów czy czegoś się nie popsuło.
czy komplecik za 150 ma dobrą jakość?
czy ma dobrą jakość to nie wiem. Ja swój zestaw składałem wiele lat. A zaczeło sie od kompletu dobrych imbusów i starych rometowskich kluczy rowerowych.
A co do reby to nie ma sie co bać. Ściagnij manual ze strony RS i zobacz. Tam wszysto ładnie opisane wraz z obrazkami :D
A tak w ogóle to jej nie trzeba rozbierać do końca - wystarczy iż wyciągniesz golenie górne z dolnych i przesmarujesz. Komór powietrznych i komory z tłumikiem nie ma co dotykać bo to jest szczelne i tam żadnego syfu nie ma.
W Gdyni na Demptowskiej jest nowy sklep firmowy Treka. Mają też serwis rowerowy. Proponuję zgłosić się do Sławka. Jest dobry, bo zawsze u niego składałem rowery (jak jeszcze nie pracował w branży).
Witam wszystkich :)
Także poszukuję jakiegoś serwisu, najlepiej w Gdańsku. Studiuję tutaj i oprócz imbusów nie mam żadnych narzędzi, w związku z czym lepiej chyba oddać do serwisu.
Chodzi mi o smarowanie piast, może supportu też, bo akurat regulację i czyszczenie (łańcuch, przerzutki, zębatki) jestem w stanie zrobić sam.
Ile takie odmłodzenie smaru w piastach może kosztować, przy założeniu że kulki i reszta łożysk jest w porządku?
ul. Do Studzienki 22 , duża żółta tablica'' Rowery naprawa '' , złożyłem tam rower , korzystam od lat z serwisu , porad , napraw , nie naciągają , ceny umiarkowane , raczej tanio , fachowa obsługa , polecam .
Witam, poszukuję dobrego serwisu w okolicach Wrzeszcza, Przymorza , może ktoś polecić mi jakiś solidnych fachowców bo mam już dość użerania się z pseudo specjalistami.
Ps. sam nie naprawiam roweru bo po mojej naprawie zawsze jest gorzej ;)
Na Beniowskiego w Oliwie ,bliżej stawku w domkach jednorodzinnych, chłopak niedrogi a rzetelny i sumienny .Jeżeli masz rower w rozsypce to przyjedzie zabiierze i zrobi .Polecam
Witam.Jeżeli chcecie uzyskać rzetelnej opinii na temat jakiegokolwiek serwisu popytajcie lepiej w śród znajomych tutaj raczej niczego się nie dowiecie ja już sie o tym przekonałem gdyż udzielają się ciągle te same osoby i zawsze polecają siebie lub tzw.zaprzyjaźnione serwisy lub kolegów.Zgadzam sie z tym że robiąc samemu zawsze mamy pewność że zrobimy to dobrze sam wiele rzeczy w rowerze robie sam,ale nie wszystko można zrobić samemu a przede wszystkim trzeba mieć na to czas i narzędzia.pozdrawiam
Tak, to prawda, że najlepiej wykonasz naprawę samemu, ale rzeczywiście nie wszystkiego sam wykonasz, także czasami trzeba skorzystać z fachowego serwisu. Ja osobiście mam zaufanego przedstawiciela serwisu i czasami, ale bardzo rzadko tam zaglądam. W większości wszelkie naprawy wykonuję sam. Nie będę ujawniał adresu, bo tu nawet była jedna negatywna opinia o tym zakładzie, chyba nie słuszna.