Serwis Rowerowy

Możecie polecić porządny serwis rowerowy. Zależy mi na profesjonalnym podejściu, strona finansowa jest drugorzędna. Najlepiej w okolicach Sopotu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Serwis Rowerowy

serwisrowerowy.net niedaleko żuchlińskiego w gdyni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie serwis godny polecenia... nie wiem jednak czy "reaktywował" swą działalność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

o kurtka, nie zauważyłem że przeniesiony jest na chełmińską w Rumi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

fakty są takie ze jesli chcesz mieć porządnie zrobione zrób sam.
Serwis rowerowy to nie jest miejsce gdzie sie zarabia krocie wiec płaca niejako wyznacza poziom usług.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

taaa. .. szczególnie jak 1) nie ma się wiedzy 2) nie ma się narzędzi . Super pomysł.
Stąd pewnie autor wątku pytanie o polecany...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesne ze super - najlepsza rada jaką można dać. I pisze to bez sarkazmu.

Z resztą może korzystać z serwisów jak chce. I tak po jakimś czasie przyzna mi racje. Ale ile przedtem straci czasu, nerwów i kasy to jego :D

1) Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego
2) narzędzia można kompletować latami. Albo kupić komplecik. Np w decatholnie :D
Za 150 zeta walizeczka w której jest zasadniczo wszystko co trzeba. Klucze do konusów, sciągacz, skuwacz, klucz do kaset, bacik, imbusy ect.

p.s. faktem ze niektórych zeczy sie samemu nie zrobi - ale „zwykły” serwis ich też nie zrobi :>

qrt jesteś ekstremalista ;-) sam większość rzeczy robię sam przy rowerze a ostatnim razem dawałem rower do serwisu jak nie miałem jeszcze kluczy do suportu czyli parę lat temu. ale mojej rebki jeszcze nie serwisowałem i nie wiem czy jej nie dam do serwisu. czasem szkoda czasu na studiowanie manuali i nerwów czy czegoś się nie popsuło.
czy komplecik za 150 ma dobrą jakość?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy ma dobrą jakość to nie wiem. Ja swój zestaw składałem wiele lat. A zaczeło sie od kompletu dobrych imbusów i starych rometowskich kluczy rowerowych.

A co do reby to nie ma sie co bać. Ściagnij manual ze strony RS i zobacz. Tam wszysto ładnie opisane wraz z obrazkami :D
A tak w ogóle to jej nie trzeba rozbierać do końca - wystarczy iż wyciągniesz golenie górne z dolnych i przesmarujesz. Komór powietrznych i komory z tłumikiem nie ma co dotykać bo to jest szczelne i tam żadnego syfu nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no ale tulejek prowadzących to już nie wymienisz bez podejrzanie wyglądających narzędzi ;-)

W Gdyni na Demptowskiej jest nowy sklep firmowy Treka. Mają też serwis rowerowy. Proponuję zgłosić się do Sławka. Jest dobry, bo zawsze u niego składałem rowery (jak jeszcze nie pracował w branży).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Qrt - ale nie rozciągniesz amortyzatora bez "rozbierania" komory z tłumikiem...

A jak wygląda serwis w sklepie MOKOSA we Wrzeszczu? (myślę konkretnie o serwisie hamulca Hayes)

@up - piszę oczywiście o Rebie, z tego co wiem to tam komorą tłumika jest goleń - w niej pływa olej i tłumik jako-taki

polecam chłopaków. od lat w branży :)

ja mogę tam pracować za dobrą stawkę będę tam najlepszym pracownikiem mogę ci to obiecać

Witam wszystkich :)
Także poszukuję jakiegoś serwisu, najlepiej w Gdańsku. Studiuję tutaj i oprócz imbusów nie mam żadnych narzędzi, w związku z czym lepiej chyba oddać do serwisu.
Chodzi mi o smarowanie piast, może supportu też, bo akurat regulację i czyszczenie (łańcuch, przerzutki, zębatki) jestem w stanie zrobić sam.

Ile takie odmłodzenie smaru w piastach może kosztować, przy założeniu że kulki i reszta łożysk jest w porządku?

ul. Do Studzienki 22 , duża żółta tablica'' Rowery naprawa '' , złożyłem tam rower , korzystam od lat z serwisu , porad , napraw , nie naciągają , ceny umiarkowane , raczej tanio , fachowa obsługa , polecam .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do Studzieńki 22 to najgorszy serwis w trójmieście, radze uzbroić się w cierpliwość i nie liczyć na to ze zrobią dobrze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Widzę opinie diametralnie różne... ech :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak to w Polsce ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

serdecznie polecam serwis oraz sklep rowerowy ROWERSI.
Znajduje się on na Chełmie,na tyłach budynku basenu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam, poszukuję dobrego serwisu w okolicach Wrzeszcza, Przymorza , może ktoś polecić mi jakiś solidnych fachowców bo mam już dość użerania się z pseudo specjalistami.
Ps. sam nie naprawiam roweru bo po mojej naprawie zawsze jest gorzej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprawdzałeś w Jelitkowie ?
przy trasie rowerowej nad morzem

nie polecam

Na Beniowskiego w Oliwie ,bliżej stawku w domkach jednorodzinnych, chłopak niedrogi a rzetelny i sumienny .Jeżeli masz rower w rozsypce to przyjedzie zabiierze i zrobi .Polecam

Nypel w Redzie albo u Banacha w Gdańsku

Na Morenie masz MKBike, często serwisuje tam rowery całej mojej rodzinki i jestem b.zadowolony tak że polecam.

Odkopię wątek: szukam dokładnie jak poprzednik. Tyle, że mile widziany byłby ktoś, kto wie jak poradzić sobie z rowerem z napinaczem.

Witam.Jeżeli chcecie uzyskać rzetelnej opinii na temat jakiegokolwiek serwisu popytajcie lepiej w śród znajomych tutaj raczej niczego się nie dowiecie ja już sie o tym przekonałem gdyż udzielają się ciągle te same osoby i zawsze polecają siebie lub tzw.zaprzyjaźnione serwisy lub kolegów.Zgadzam sie z tym że robiąc samemu zawsze mamy pewność że zrobimy to dobrze sam wiele rzeczy w rowerze robie sam,ale nie wszystko można zrobić samemu a przede wszystkim trzeba mieć na to czas i narzędzia.pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, to prawda, że najlepiej wykonasz naprawę samemu, ale rzeczywiście nie wszystkiego sam wykonasz, także czasami trzeba skorzystać z fachowego serwisu. Ja osobiście mam zaufanego przedstawiciela serwisu i czasami, ale bardzo rzadko tam zaglądam. W większości wszelkie naprawy wykonuję sam. Nie będę ujawniał adresu, bo tu nawet była jedna negatywna opinia o tym zakładzie, chyba nie słuszna.

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...