Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Uwaga. Przestroga dla innych

nie moga kazać wpłacać pieniędzy gdy nie ma zakończonego etapu budowy. Faktycznie podwykonawcy skarżą się na braki wypłat. Plotkują , że kupili kolejne grunty w Baninie i pewnie kasa była potrzeban na zakup gruntów=wypłaty mogą poczekać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga. Przestroga dla innych

Osobiście jestem klientem gotówkowym i wpłaciłem już cześć środków dla 7 nieba kilka miesięcy temu. Według harmonogramu powinien już być stan surowy. Do dziś dnia nie widzę ani wpłaconych pieniędzy ani nie widzę budynku ! Firma 7 niebo zwróciła się do mnie o kolejną wpłatę to chyba jakiś żart ! Nie dostaną ani złotówki ode mnie dopóki nie zobaczę budynku. Przestrzegam przyszłych nabywców aby nie wpakowali się to to samo błoto co ja. Wystarczy porozmawiać z podwykonawcami na budowie którym 7 niebo nie płaci już od 3-4 miesięcy należnym im wypłat. W zasadzie niewielu już ich zostało. Podobno hurtownie również odmówiły dalszej współpracy w zakresie dowozu materiałów budowlanych. Ja walczę o zwrot wpłaconych środków to straszą mnie karami umownymi. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Siódme Niebo

Boisko dobra rzecz ale taka lokalizacja pod oknami? hmmm ja tez nie zazdroszczę najbliższym mieszkańcom.Powinno być trochę oddalone od domów mieszkalnych, budującym zabrakło odrobinę zdrowego rozsądku i empatii
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A sama mieszkasz w bloku? Lepsze boisko niż przesiadywanie przed monitorem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koki ,myślisz ze oni się przejmują mieszkańcami ?wychodzą z założenia pogadają ,pogadają a i tak zrobimy swoje .A boisko które zrobili ludziom pod oknami , nie zazdroszczę mieszkańcom szeregów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podobno Siódme Niebo buduje skład budowlany przy Odido na początku Pszennej ? Jeśli to prawda to trzeba powiedzieć, że miejsce jest mało udane i raczej oszpecą to miejsce. Szkoda bo inwestują w tę okolicę a tak będą mieszkańcy na nich psy wieszali.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej moj adres asiabanino@wp.pl

z góry dziekuje :)

podrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asiu podaj adres email to napiszę Ci wszystko ze szczegółami :)

a duzo poprawek było? Jak oceniacie budowę i wykonanie? Jest coś co byś doradziła ? nasz budynek własnie się tworzy i może wartoby zwrócić na coś szczególną uwagę? pozdrowienia i do zobaczenia na naszej wspólnej ulicy :)

Odbiór już był, ale czekamy na ostatnie poprawki i ostateczny odbiór :)

A my na 22 :), a 21 jeszcze nie został oddany?

A my czekamy na 21 :) Może ktoś jeszcze??

A my czekamy na budynek 33 :)
Może są tu jacyś sąsiedzi?

Ja mieszkam od sierpnia. 56 m. opłaty w najziemniejszym miesiącu - styczniu 450 zł. teraz ok 300 - 350 ogrzewanie plus woda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tych czasach w kwestii usług zaufanie można mieć wyłącznie do lekarza a i tak nikt nie może mieć 100% pewności czy się nie pomylił
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witamy Wszystkich i Pozdrawiamy. My mamy rezerwację mieszkania w budynku 32. Podobno sa już wykopy i chyba ławy ale niestety nie mogę tego zobaczyć, opieram się na informacjach od Pani Moniki z biura, mamy do tej miłej Pani zaufanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

My również pozdrawiamy! :))

Czyli budowa już się rozpoczęła? :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My również kupiliśmy mieszkanie w budynku 42, pozdrawiamy przyszłych sąsiadów. Fundamenty już są :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, my także z 42. Fundamenty już stoją. Byłam w szoku,żę tak szybko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...