Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Siódme Niebo

Może inaczej :) developer na was zarobił sporo :) Rozumiem że bez dopłaty miałabyś grzejniki i jakiś zwykły piec gazowy? Jaki metraż mieszkania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

raczej nie :) trzy lata temu to była normalna cena jeśli chodzi o podłogówkę i piec oraz czujki w każdym pomieszczeniu, a nie tak jak co niektórzy robili sobie czujki na 80m2 dwie - strefa nocna i strefa dzienna. Także jestem pewna,że nie przepłaciłam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

przepłaciłaś :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie pamiętam już jaka była kwota dopłaty ale ok 12 tys, do tego wzięliśmy czujki w każdym pomieszczeniu, co zwiększa komfort. Piec De dietrich kondensacyjny MCR/II 24/28BIC. Zaletą tego pieca jest też wbudowany zasobnik wodny chyba 40L, fajna sprawa jak myjesz ręce zawsze leci ciepła woda nie czekasz aż piec włączy się i nagrzeje wodę, z tego co nam tłumaczył hydraulik (polecam p. Damiana jest pasjonatem tego tematu)to co jest zużyte do podgrzania wody wraca do podłogówki dlatego jest tak ekonomiczny. Nas przekonał p.Damian i jesteśmy bardzo zadowoleni, drugi rok ogrzewamy i naprawdę nie oszczędzamy bo lubimy ciepło, z naszych wyliczeń wynika,że piec zwróci się nam po ok 3latach użytkowania, przy mega komforcie używania, nie doliczałam kosztów wody, bo aż tak precyzyjna nie jestem, ale w porównaniu do starego mieszkania, gdzie mieliśmy piec bez zbiornika wychodzi mi jakiś 1mwody mniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a mogłabyś podać ile dopłacaliście za podłogówke i piec, oraz podać symbol tego lepszego pieca ?? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy piec de dietrich ze zbiornikiem wodnym ,ogrzewanie podlogowe w calym mieszkaniu 80 m2 kosz za styczen 307 zł,czujki ustawione na 25stopni( lubimy ciepło), trzy osoby biorace prysznic 2xdziennie. Kiedy nie grzejemy koszt gazu ok 100 zł. W zeszlym roku mielismy trochę wyższe rachunki,ale budynek był świerzy a i do wietrzenia zamykaliśmy ogrzewanie,w listopadzie mieliśmy awarię grzejnika i był u nas p.Flis(tak chyba sie nazywa)i ustawił nam piec odpowiednio ( tzn mniejsza tem.na kotle a wieksza na czujce)i powiedział nam aby do wietrzenia nie zamykać całkowicie czujek tylko je zm niejszyć o 3-4 stopnie,powiedział, że tak będzie bardziej ekonomicznie. Do podłogówki dopłaciliśmy i wzieliśmy lepszy piec, wydaje mi się bardzo ekonomiczny, z tego co wiem to za taka temperaturę w bloku na morenie,trzeba zapłacić za ogrzewanie ok 700 zl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie mógłby ktoś napisać jakie koszty ogrzewania przy tym piecu gazowym, i ile mieszkanie ma m2 ??
Brał ktoś ogrzewanie podłogowe ?? zadowoleni jesteście ??

A jak wygląda sytuacja z ogrzewaniem? Wysokie są koszta? Lepiej wziąć piec z otwartą komorą spalania?

to jeszcze raz dzięki za info

szczerze mówiąc to kosztów instalacji nei pamiętam ( ale nie była to jakaś wielka suma) , miesięcznei płacimy ok. 50 zł , bez umowy czasowej , więc w każdej chwili można zrezygnować , Pan który to obsługuje bardzo pomocny , faktury przesyła na maila i generalnie można się z nim o wszystko dogadać ,więc polecam :)

dzięki za info a jakie koszta instalacja i tak dalej

My mamy amelka , jest ok - jeszcze się nie zawiedliśmy, a mamy go od czasu zamieszkania czyli już ponad rok . Szczerze to nie chcielismy radiowo , ale ani razu się nie zdarzyło , żeby były jakieś zaniki czy coś... ( na os. rodzinnym)

jeszcze mam pytanie jaki internet polecacie

witam ja odebrałem mieszkanie na gozdzikowej numer roboczy 51 . usterek jako takich nie było (krytycznych) tylko kosmetyczne sprawy.
jak na razie jestem zadowolony już wykańczam mieszkanie , jak na razie to polecam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Również witam :)) Podobno już 8 lutego decyzja się uprawomocni :-)

Proponuję powstrzymać język, to po pierwsze.
Nikomu nie przeszkadzają reklamy na każdym płocie i ogólny syf reklamowy na każdym kroku? Wyglądamy jak przedmieście jakiejś dziury w Pakistanie. Jak w cywilizowanej Europie mogą się obejść bez kłucia po oczach reklamami?
Jak oni radzą sobie w tym porządku i estetycznym krajobrazie? Ja nie wiem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam przyszłych sąsiadów :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

X-wing chamuj się! Masz żal , pretensje ? O co ci chodzi? Śmieiarzem to można nazwać Ciebie, bo zaśmiecasz forum swoim chamskim zachowaniem, jesteś żenujący.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jest ich nowy projekt, więc tak samo jak i tego o metrażu 64m2 nie zobaczymy wizualizacji. Te 5 tys. na rezerwacje będzie przeznaczone na np. miejsce postojowe, które wynosi 5 tys. lub udział w drodze, które także wynosi 5 tys. Bo do standardowej ceny trzeba doliczyć te dwie kwoty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy to ci śmieciarze zawiesili kolejną szmatę reklamową na wiadukcie kolejowym między Rębiechowem, a Baninem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum

Komisariat Policji w Żukowie zamknięty (47 odpowiedzi)

czy ktoś wie co się stało? likwidują taki dyży komidariat???

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...