Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Siódme Niebo

Gożdzikowa 42 czyli co ??

Bo zastanawiają mnie wprowadzone niedawno do oferty szeregi 75m2, a nie ma ich nigdzie na wizualizacji osiedla, ani żadnego projektu jak budynek będzie wyglądał, tylko rzuty.

Dalej jest 5000 opłaty rezerwacyjnej ?? po przyznaniu kredytu zwracają to ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My już podpisaliśmy umowę rezerwacyjną na ul. Goździkowej 42 :-) i czekamy na decyzję o pozwoleniu na budowę. :-)

A jak dla mnie to tutaj jest sporo pieniaczy, piszecie o różnych usterkach, grzybach itp. ale bez żadnych konkretów, tylko jakieś ogólniki. Na Waszym miejscu, skoro jesteście tak niezadowoleni i narzekacie na dewelopera, robiłbym zdjęcie usterki jednej za drugą i publikował w internecie żeby popsuć opinie. A po pustych słowach to zastanawiam się tylko czy to konkurencja, czy jacyś inni którzy się spodziewali niewiadomo jakich fajerwerków za takie pieniądze. Róbcie zdjęcia i wrzucajcie, pokazujcie jak jest naprawdę, no chyba, że jesteście tak nieżyczliwi innym ludziom i chcecie żeby mieli podobnie jak Wy, a co, czemu inni mają nie wpaść w takie samo bagno jak my
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

W przyszłym tygodniu mamy podpisywać umowę rezerwacyjną na mieszkanie w osiedlu familijnym. Czytając komentarze jestem troszkę zmartwiona... Pani w biurze wydaje się kompetentna, dokładnie odpowiada na wszelkie nasze pytania. Nasze mieszkanie ma być na ulicy Goździkowej 42 czy są na forum jakieś osoby, których mieszkania znajdują sie niedaleko i są po odbiorze? Czy rzeczywiście czeka nas teraz wiele problemów?

Mam pytanie do nowych sąsiadów z Osiedla Familijnego, czy macie również począwszy od 31 grudnia przerwy w dostawie prądu, tzn brakuje 1 lub 2 faz prądu? Wczoraj awaria była o 10 rano, zadzwonilismy o 13tej i nikt nie zgłaszał awarii do tej godziny, to aż nie możliwe - wszyscy w ciągu dnia pracujecie? jeśli tak to kto robi takie zużycie, że prąd wysiada???

a o fakturze za jaki rok mówisz? za 2012 czy 2013?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osiedle familijne to jeden wielki plac budowy a fakturze nie zapomnieli:) Może wasza się gdzieś zapodziała, bo nasza doszła po terminie jak wszystkie listy tutaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wydaje mi się,że w akcie jest zapis o tym że 7niebo jest administratorem aoisdla i raz w roku będzie nam wystawiać f-rę za swoje usługi. W tamtym roku nie wystawili, bo na osiedlu rodzinnym cały czas działała budowa i uznali,że nie było by fer w stosunku do mieszkańców pobierać opłaty skoro syf na osiedlu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi się ,że jako odrębni właściciele działek nie możemy powołać wspólnoty, a tym bardziej żadnej spółdzielni. w akcie powinno być zapisane , kto w jakiej części za co ponosi koszty. Z tego co się zorientowałem to jeśli chodzi o elewację, dach czy płot odpowiadają w równych częściach dół i góra, a jeśli sąsiad nie chce płacić to pozostaje wtedy droga sądowa i sąd wtedy nakazuje zapłatę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po okresie gwarancji z własnych oszczędności trzeba będzie remontować elewacje, dach, itp. To oczywiste. Chyba, że stworzycie wspólnotę, która będzie sie tym zajmowała. Rachunek za odsnieżanie i utrzymanie dróg przyszedł w zeszłym roku. Może Wasz zaginął.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podatek gruntowy płacimy chyba cos koło 120 zl /rok , śmieci - w zależności od ilości osób w rodzinie - my 39 zł / mc + 10 zł wynajem pojemników( można mieć swoje i nie wynajmować) , miało być też 200 zl rocznie za odśnieżanie dla dewelopera - ale jak narazie nie dostalismy żadnego rachunku , więc nie wiem .
Co do zapisów w akcie to nic nie wyłapaliśmy , wszystko jak narazie jest ok . Jedyne na co można by zwrócić uwagę to "serwis" pogwarancyjny budynku. Czynszu nie mamy , żadnej wspólnoty ,a tym samym funduszu remontowego i zastanawiam się jak będzie wyglądała np. naprawa dachu bądź elewacji jeśli cos się zniszczy po okresie gwarancji . Teoretycznie powinniśmy się składać z sąsiadem z dołu czy z góry - ale co w momencie jeśli ten nie będzie chciał ?

mam pytanie co do dokumentów, czy wyłapaliście może jakieś niebezpieczne zapisy lub coś na co warto zwrócić uwagę w umowach które są przedstawiane do podpisu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakie są koszty utzrymania, nie chodzi mi o wodę , gaz, prąd bo to wiadomo że wg zużycia, ale te koszty stale do gminy za grunt, smieci i może sa jeszcze inne koszty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas dzień po.

U nas tydzień po odbiorze był notariusz

notariusza załatwiał deweloper , było spotkanie w biurze w żukowie , byliśmy my , pani Dorota i notariusz - podpisaliśmy akt i tyle , nie czekalismy długo - jakieś 2 miesiące od odbioru ( tak mi się przymajniej wydaje ,że tylko 2 miesiące - to było 2 lata temu , więc mogę już cos mieszac)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie, jak wygląda sprawa przekazania własności, ile czasu czekaliście na podpisanie ?
pozdrawiam Tomasz

szczerze mówiąc to nie mierzyliśmy przy odbiorze... ale generalnie jest ok , przy kładzeniu paneli nie było problemu

dziękuje za odpowiedź na temat dźwiękoszczelności, a jak w metrażem? zgadzało się?

sąsiadów po bokach nie słyszę wogóle - tych z dołu trochę rano jak mam wszystko wyłączone ( mówię o radiu czy tv) - ale tez bez przesady , słychać jakies stuki , ale nie wiem o czym rozmawiają itp. z toalety tez ich nie słyszę ( wyprzedzając pytanie;) )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...