Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Siódme Niebo

Przecież w każdym oknie takie coś jest przygotowane. To nie jest norma?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi zrobili wszędzie gdzie pokazałam palcem,

"nawietrzaki" to wywietrzniki w górnej ramie okna, można je otwierać i zamykać, sprawiają że w mieszkaniu jest cyrkulacja powietrza

ale co do reklamacji w Siódmym Niebie to zaczynam mieć coraz więcej zastrzeżeń, niestety przestali "ogarniać" temat
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to są "nawietrzaki?"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no mi na przyklad odmowili zrobienia "nawietrzaka" w pokoju, w ktorym go nie ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdura z tą wilgocią! Wymagajcie od dewelopera "nawietrzaków" na okna, zrobią za darmo! Do tego grzać i wietrzyc przez min. 2 lata! Każdy fachowiec wam to powie! Bez tego grzyb będzie niezależnie od tego czy to Banino czy centrum wspaniałego miasta!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

kkk ty go juz masz prawda?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: FUSZERKA siodme niebo wilgoć

Podmokły teren hahaha dobre sobie widzę,że ktoś wagarował zamiast chodzić na geografię , podmokłe tereny to są na Żuławach, tu co najwyżej kiedyś było pole. Jak się nie wietrzy to się ma grzyba i wilgoć, przecież to normalne w nowym budownictwie, mieszkam tu od roku wietrzę i grzeję i jakoś nie mam z tym problemu, tak samo robiłam w poprzednim mieszkaniu z inwestkomfortu i problemu nie miałam, ale sąsiedzi, którzy oszczędzali na ogrzeewaniu a wietrzenie uwarzali za zbędne mają wilgoć i zagrzybione mieszkania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Syfilis?! o rany! tylko się od niego nie zaraź!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

proszę rozwiń temat.
Czy jest to mieszkanie czy dom?
Dodatkowo czy te "syfy" były przy odbiorze czy się pojawiły potem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wilgoć grzyb i syfilis nic więcej ! To co ujrzałem u mojego znajomego po odbiorze. Z całym szacunkiem odradzam !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

A czy słyszeliście o obwodnicy metropolitalnej???
Ruszyła akcja informacyjna zachęcająca mieszkańców Banina do osobistego wypełniania ankiet w UG

i oddania swojego głosu przeciw przesunięciu OMT w stronę Banina.

Lakoniczne informacje w mediach jak i na zebraniu w Miszewie o korekcie OMT w stronę Banina i jego

minimalnego wpływu na mieszkańców nijak się ma do wizji lokalnej jaką wraz z mieszkańcami przeprowadziliśmy

w sobotę i niedzielę w rejonie 5 km odcinka planowanej inwestycji.

I tak bezpośrednie oddziaływanie OMT przy wariancie niebieskim (bliżej Banina), niosące stałe niedogodności,

dyskomfort, spadek cen nieruchomości, zagrożenie dla zdrowia obejmą ulice:

Osiedle Dąbrowa
ul. Źródlana
ul. Łąkowa
ul. Sadowa
ul. Ogrodowa
ul. Wiśniowa
ul. Bursztynowa
ul. Sezamkowa
ul. Koralowa
ul. Krzemowa
ul. Rubinowa
ul. Saturna
ul. Koziorożca
ul. Raka
ul. Tuchomska
ul. Wodnika
ul. Nad Stawem
ul. Gwiezdna
ul. Letnia
ul. Radosna
ul. Polna
ul. Tęczowa
ul. Miła
ul. Słoneczna
ul. Szczęśliwa
ul. Makowa
ul. Chabrowa
ul. Pszenna
ul. Lotnicza
ul. Kubusia Puchatka
Osiedla przy ul. Rolniczej
Osiedla przy ul. Jasia i Małgosi

Jak widać inwestycja obejmuje swoim oddziaływaniem wiele nieruchomości na ponad 30 ulicach Banina co daje nam liczbę

ponad 300 domów i około 500 działek . W trakcie rozdawania ulotek informacyjnych, wielu mieszkańców było niezorientowanych

odnośnie: przesunięcia wariantu czerwonego bliżej Banina, i że droga ma być w standardzie autostrady czyli po 2 pasy z poboczami

w każdą ze stron ruchu. W dniu dzisiejszym dostałem informację, że w sekretariacie GDDKiA zabrakło ankiet, po godzinie ankiety

się znalazły i znowu można było je pobrać. W UG w Żukowie złożono do tej pory ok 120 szt. ankiet. Jest to ilość zbyt mała aby

mogła zadecydować o korzystnym przebiegu OMT dla Banina. Mamy okazję aby porozmawiać z sąsiadami na ten temat,

spytajmy się czy byli złożyć ankietę? Możemy zaczepić znajomych w sklepie, na parkingu u fryzjera w autobusie starajmy

się rozpropagować tą informację w każdy dostępny sposób.

Jest możliwość oddania swojego głosu w sprawie niespodziewanego przybliżenia OMT w stronę Banina wykorzystajmy to.

Tak aby nasze dzieci nie mogły nam zarzucić, że nic w tej sprawie nie zrobiliśmy.

Jak donosi GDDKiA w Gdańsku inwestycja ma być ukończona w roku 2018.

Protestujemy przeciw działaniom Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Gdańsku ws

Obwodnicy Metropolitalnej a w szczególności przeciw:

1. Nie rzetelnym informacjom ws OMT zamieszczanym na stronie internetowej http://www.metropolitalna.pl lub ich braku

(inaczej, rzetelnie informowana jest opinia publiczna ws. drogi S6 na str. http://www.lebork-chwaszczyno-s6.dhv.pl
a) Brak protokołu raportu z wyników ankiety jednokrotnego wyboru przeprowadzonej w sierpniu 2011r. na terenie

gminy Żukowo.

b) Brak Studium techniczno ekonomiczno środowiskowe STEŚ (wykonane w styczniu 2012r

a zweryfikowane w kwietniu 2012r.) lub raportu STEŚ z rzetelną informacją na temat wyników uzyskanych

przez poszczególne warianty np. IA i VI od węzła Miszewo do węzła Glincz

c) Brak Raportu Oddziaływania na Środowisko (prawdopodobnie jest już zweryfikowany)

d) Brak protokołów z posiedzeń Zespołu Oceny Przedsięwzięć Inwestycyjnych GDDKiA Oddział w Gdańsku

Komisji Oceny Przedsięwzięć Inwestycyjnych przy Centrali GDDKiA w Warszawie. raportu z wyników ankiety

2. Nie zawarciu wariantu V lub VI (po zachodniej stronie Żukowa) w ankiecie jednokrotnego wyboru przeprowadzonej

w dniu 24 lutego 2013 r. w gminie Żukowo (sołectwa Miszewo, Banino i Pępowo). Warianty te zostały również

wprowadzone do STEŚ zgodnie z rekomendacją Departamentu Przygotowania Inwestycji Centrali GDDKiA,

a ostateczna decyzja co do zatwierdzenia konkretnego wariantu w Centrali GDDKiA w Warszawie nie została podjęta.

3. Czy forsowanie wariantu Niebieskiego, na zlecenie 2 firm z Miszewa, w świetle dotychczasowych

działań przeprowadzonych przez Gdański oddział GDDKiA (konsultacji społecznych i ankiety z 2011 roku.)

jest prawnie dozwolona?

Nie znam się na procedurach prawnych obowiazujących przy tak złożonych inwestycjach,

ale mam nadzieję, że oprócz mieszkańców naszej wsi, czytają to inne osoby, które z urzędu

mają obowiązek sprawdzić czy działania prowadzone są z należytą dokładnością i z zachowaniem

wszystkich procedur.

TERMIN SKŁADANIA ANKIET ZOSTAŁ PRZEDŁUŻONY!!!!!

W związku z wątpliwościami dotyczącymi badania ankietowego dotyczącego ankiet składanych do urny znajdującej się w Urzędzie Gminy Żukowo, Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad informuje, że unieważnia wszystkie ankiety zdeponowane w tym miejscu. Jednocześnie informujemy, iż od tej pory swoje głosy w badaniu ankietowym będzie można oddawać tylko w siedzibie GDDKiA Oddział Gdańsk w przedłużonym terminie do 20 lutego 2013 roku. Do wszystkich osób, które poprawnie oddały swój głos do urny w Żukowie zostanie wystosowane pismo informujące o jego anulowaniu i możliwości ponownego wyrażenia swojej opinii poprzez wypełnienie ankiety i zdeponowanie jej w urnie znajdującej się w siedzibie GDDKiA. Dodatkowo, wychodząc naprzeciw wszystkim uprawnionym do głosowania, a zwłaszcza osobom które już zagłosowały a ich ankiety zostały odrzucone, informujemy że zostają wyznaczone dodatkowe dni, w których ankiety będzie można składać poza godzinami otwarcia urzędu (tj. 7:30 a 15:30) :

- 07.02.2013r. (czwartek) do godziny 20:00

- 12.02.2013r. (wtorek) do godziny 20:00

- 15.02.2013r. (piątek)do godziny 20:00

- 20.02.2013r. (środa) do godziny 20:00.

Źródło GDDKiA Gdańsku

Pracujemy nad tym aby 15.02 można było złożyć ankiety w BANINIE w remizie!!!

Prac
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pozytywne myślenie i więcej wiary!

ten człowiek to się dopiero kulturą wykazł
nik mówi za siebie - Świrus
Wprowadzi sie takie agresywny cham do Banina i pyskuje pózniej .
Oby jak najmniej takich ludzi w Baninie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot,niech sie durnie truja jadem,oszczedz sobie zlego.

won jak sie nie podoba .patrzcie na swoja gnojowke.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Enigma mam wrażenie, że ubrudziłaś sobie nosek.
Na brązowo :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

i nie da sie naprawic cieknacych kominow?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bez komentarza :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Enigma ty pracowniku dewelopera nie świruj ! Nie rób ludziom wody z muzgu. Każdy i tak już wie jaką fuszere 7 niebo robi - największą w trójmieście ! A jesli nie wie3 to zapraszamy do nas na miodowe :) to my mieszkańcy miodowego, już zapomieliście o naszych cieknących kominach ??? Pozdrawiamy cię enigma- pracowniku dewelopera !
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 13

Enigma od kiedy mieszkasz, powiedz innym jak masz super
5 - 4 czy 3 lata? bez usterek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozytywne myślenie i więcej wiary!

Kontakt z deweloperem jest na bardzo wysokim poziomie. Zawsze czego oczekiwałem lub gdy miałem jakiś problem wszystko zostało rozwiązane po mojej myśli. Bitwa konkurencyjnych firm na forach to już chyba standard, musimy się do tego przyzwyczaić. Siódme Niebo przez swój profesjonalizm, szybki rozwój i podejście do klienta nie daje szans pełzającym firmom, które chcąc się wybić korzystają z najbardziej ordynarnych metod. No cóż, nie od dziś wiadomo, że tonący brzytwy się chwyta...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

Re: Zdjęcia Grzybów

Mieszkam na rodzinnym ponad pol roku-i jako klient 7 nieba nie mogę powiedzieć żeby ktokolwiek był w tej firmie arogancki heh-normalnie nie wdaje się w dyskusje na forach ,ale zaczyna mnie drażnić to obrzucanie błotem mojego osiedla.Mnie moje mieszkanie się podoba,usterki są-ale jak mi coś nie pasuje to zgłaszam i zostaje naprawione po to chyba mam gwarancje...Pekajace ściany?chyba tynki ,a to sory ale jest normalne,tak jak grzyb gdy sie w chacie nie wietrzy i oszczędza na ogrzewaniu.I generalnie co to za straszenie potencjalnych nabywców?jak ktoś chce tu mieszkać to chyba jego sprawa, mi sie podoba okolica z dojazdami tez nie mam problemu i wydaje mniej kasy na dojazdy do pracy niż jak stałam w korkach w Gdańsku,wezcie sie ludzie ogarnijcie-i bądźcie dla siebie życzliwsi, bo to jedyne czego mi w Baninie brakuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

Inne tematy z forum

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?