Skąd hejt na korzystających z 500 plus? 'Zawiść, niechęć, której nie potrafią wytłumaczyć'

Opinie do artykułu: Skąd hejt na korzystających z 500 plus? 'Zawiść, niechęć, której nie potrafią wytłumaczyć'.

Matka z piątką dzieci nie jest dla nich rodziną tylko konkretną sumą, mijając ich na spacerze mówią "dwa i pół tys. idzie". Tym bardziej nie kryją się w internecie, gdzie leje się lawina niepochlebnych czy wręcz nienawistnych komentarzy. Pojawienie się programu 500 plus sprawiło, że hejt na duże rodziny stał się jeszcze większy, a rodzice, zanim zobaczyli jakiekolwiek pieniądze, zdążyli się dowiedzieć, że są leniwymi dzieciorobami, co wszystko wydadzą na alkohol i tablety. Skąd tyle ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama prawda , dają a plebs się rozmnaża bo na kolejne dziecko będzie kasa ,a za kilka lat wyrośnie z nich to samo .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie powinno być żadnych 500+ nikt nie kazał im robić tyle dzieci jak cię nie stać .

Re: Brednie

Człowieku bezdzietny piszemy razem! Jaki bezdzietny, to proste jak budowa cepa...

Kobiety do garow

Kobiety nie muszą pracować, to rola mężczyzn. Jeśli chce to ok, ale proszę nie po to bo muszę zarobić na chleb. Wtedy taka kobieta moim zdaniem ma męskie geny.

Żona

Wszystko pięknie, tylko pozostaje jeszcze jedna kwestia, o której wy kobiety często zapominacie. Jeśli ma się dzieci bo się chciało mieć to nie zostawia się je potem u babci, w przedszkolu czy tam w lesie. Od tego są mężczyźni żeby pracować, a kobiety jak chcą to mogą, ale już robić z siebie żywiciela rodziny to już jest totalna głupota. Rozumiem jeszcze jak chcą pracować na swoje tam załóżmy włosy czy kosmetyki to ok. Ale jak zaczynają robić z siebie żywicieli rodziny to już trochę podejrzane się robi. Od takich spraw są mężczyźni. Mężczyźni mają węże, a kobiety dziurki i niech tak pozostanie. Jeśli kobieta chce być w domu, bo marzy jej się takie życie to jest jak najbardziej normalne. Ale jak już próbuje wchodzić na obowiązek męża to wybaczcie drogie panie, ale to nie przejdzie.

Dzięki takim złodziejom jak ty, olewam płacenie podatków!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Darmozjady

Kobieta lat 30 dwójka dzieci w wieku szkolnym nie pracuje bo jej się nie opłaca pracować bo ma 500 plus to darmozjad, wstyd i hańba zlikwidować to swiadczenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Niesprawiedliwość

Bardzo popieram Pana wypowiedź, nie mogę patrzeć na to jak rząd bezczelnie wspiera nierobów, patologie, a poza tym ma gdzieś ludzi którzy nie mogę mieć dzieci. Co oni wspierają ? Tak chamstwa nie można opisać słowami.

Re: rozdawnictwo

Najlepiej tak napisać a emeryturka przyjdzie sama!!??..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby kogoś oceniać trzeba być samemu uczciwym. Najlepiej wejść na neta i te bzdury napisać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

rozdawnictwo

to nie sprawiedliwe ja mam dorosle dzieci i mi kiedys nikt nie dal pieniedzy na dzieci wiec teraz niech kazdy sam zarabia na swoje dzieci

Zawiścią nazywasz nazwanie rzeczy po imieniu! złodzieju rąbany!!!

Skąd sie bierze mentalność daj, mnie sie należy!??? To jest obrzydliwe!! Posiadanie dzieci, to przywilej! Otrzymałeś te łaskę od losu- zakasuj rękawy i do roboty! Ani panstwo( jakkolwiek chcesz je rozumieć), ani żaden człowiek płacący podatki nie jest nic winien rodzinom wielodzietnym. Każdy pracuje po to, żeby polepszyć swoje własne życie. A nie po to, żeby być obdzieranych z zarobionych pieniędzy na rzecz niepracujących mamuś, i wielodzietnych. Jaki procent społeczeństwa zdaje sobie sprawę, ze tego typu złodziejskie ,propagandowe programy śluza jedynie utrzymaniu tej chorej władzy przy korycie!. złodziejstwo jest niemoralne, nie chrześcijańskie, ale w kretyńskim społeczeństwie działa jak robak na rybę. Dopóki człowiek ma dwie zdrowe ręce i dwie zdrowe nogi, nie powinien otrzymać żadnej pomocy!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bezczelna wypowiedź

Są małżeństwa przyzwoite i po prostu chcą mieć dzieci i wszystko zrobią żeby ich na to stać,zacząłem dostawać rodzinne jak Polska wstąpiła do wspólnoty europejskiej pracując w n Niemczech bo w państwach starej Europy otrzymywało się porządne,,kindergeld" nawet bogacze to dostawali(Michael Schumacher) jak PIS nareszcie też to uruchomił to to krytykujecie a najbardziej ci co im źle nie idzie.Prawda też jest taka że wygodnisie i leniuchy wolą dzieci nie mieć bo to ciężar.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sam jesteś egoistą i darmozjadem. Zbieram pieniążki na życie. Może się dołożysz egoisto? Mam trudną sytuację. Liczę, że autor artykułu da mi na Ciebie namiar i pokażesz swoją hojność.

Chyba sam nie rozumiesz systemu. Jeśli państwo pobiera składki to musi zobowiązać się do wypłacenia emerytury w przyszłości. Nie ma znaczenia, czy będą dzieci, czy nie. Chcesz powiedzieć, że państwo nas okrada i nie powinniśmy płacić składek?

Bezczelna wypowiedź

Ci, którzy nie mają dzieci, to ci, których na nie nie stać . Jeśli ktoś ma dzieci to albo go stać, albo jest patologią. To proste.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po prostu, nikt nie chce płacić na darmozjadów. 500 plus jest największą dziejową niesprawiedliwością. Należałoby zapłacić skumulowaną wartość 500 plus tym, którzy nie dostali pieniędzy a dzieci wychowali.
Poza tym proponuję proste rozwiązanie ...dodatkową składkę pobieraną od tych, którzy mają dzieci lub je planują. Składka będzie wpłacana do funduszu i rozdysponuje się z niego pieniądze na tych posiadających aktualnie dzieci. Co autor na to? Jeśli nie jest za, to znaczy, że lubi darmozjadów. I ich popiera.
Kolejne rozwiązanie, skoro dzieci są narodu a nie rodziców, to niech są rodzicom odbierane i rozdysponowywane pomiędzy chętnych do ich wychowywania. I to byłoby sprawiedliwe. Wtedy dostępność 500 plus nie zależałaby od sprawności seksualnej mamusi.