Re: Skąd u Was tyle jadu ?
Wiesz co, emonika?
Nie warto czytać tego forum, bo każdy temat sprowadza się do przepychanki Aradash kontra reszta świata. Mnie to już znudziło, bo jest to zwyczajna strata czasu.
Czytając jakiekolwiek komentarze pod artykułami, jak też wątki na forum, można odnieść wrażenie, że:
1) rowerzyści to idioci, ignoranci i terroryści
2) Aradash broni swoich racji jak niepodległości z uporem godnym lepszej sprawy i nie ma nic lepszego do roboty, skoro może się odrywać od codziennych zajęć, żeby odpowiedzieć na każdy post odnoszący się do jego osoby lub jego wypowiedzi. Znaczy, że to dla niego najważniejsze i wiele to mówi o treści jego życia.
3) Że rowerzyści to najbardziej znienawidzona frakcja a wręcz sekta poruszająca się po mieście w stanie totalnej wojny ze wszystkimi.
4) Strach i wstyd wychodzić na rower, żeby nie oberwać bejsballem za to że się "ma obcisłe gacie".
No więc mówię: Nie, tak nie jest. Świat na zewnątrz jest normalny, ludzie się uśmiechają, są życzliwi, czasem ktoś się zestresuje za mocno, ale to co się dzieje na ulicach jest odwrotnie proporcjonalne niż to, co dzieje się na trojmiasto.pl.
Radzę odstawić trojmiasto.pl bo można nabawić się agorafobii, internet to niebezpieczna iluzja rzeczywistości. Czasem się skuszę i wracam, ale coraz rzadziej, bo im rzadziej to robię, tym bardziej widzę jak pisanie o "rzeczywistości" tę rzeczywistość wypacza.
Napisałaś o jadzie i natychmiast dwóch dyżurnych adwersarzy skoczyło sobie do oczu, jakby tylko czekali aż ktoś im da powód.
A tym czasem piękna pogoda, zająłem się odkrywaniem nowych obszarów miasta z perspektywy roweru i odkryłem że lubię strome podjazdy, teraz zaliczam wszystkie górki w mieście po kolei. Nawet jak w piątek przed południem ulewa mi zmyła łeb do suchej nitki gdy jechałem rowerem, a poprawiło kilka samochodów, to i tak było to przyjemniejsze niż większość dyskusji na tym szanownym portalu.
Miłego dnia :-D
8
26