Skandi SOPOT

Gratuluję grupce kolarzy, którzy jadąc grand fondo elegancko skrócili sobie ok 4-5km na Łysej Górze, omijając najtrudniejsze singletracki, podjazd na Łysą i inne! Jesteście genialni panowie w pewnym sensie, bo akurat na skróconym odcinku ani w okolicy nie było ani sędziów spisujących nr ani fotokomórki... Brawo, jeden ruch pod taśmą i macie 12-15min gratis. A świadków jest pełno... Cała Łysa Góra była obstawiona ludźmi z aparatami, dobrymi znajomymi ludzi z czołówki i tych dalszych więc wszyscy doskonale wiemy kto to :D
Jeszcze raz GRATULUJĘ.
A ja się dziwiłem goniąc was, mając już was prawie na widelcu (gdzieś 15sec traciłem), że nagle po kilku zakrętach i to na zjeździe gdzie nie mam prawa stracić nagle was nie ma.
A i nie mówcie, że się pomyliliście, ludzie krzyczeli, że źle jedziecie i doskonale o tym wiedzieliście.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skandi SOPOT

mam nadzierje, ze protest zostanie zlozony..nawiasem mowiac trzeba byc prawdziwa ciota by robic taskie numery...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wątpię aby uznali protest, przecież Pana Langa nic nie obchodzi, nawet trasę zmieniał w sobotę wieczorem aby wyjść na swoje i nadal nie zmienił tych tłustych niedobrych kiełbasek jako posiłek regeneracyjny..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogłeś zjeść karkówkę przecież... a co do kiełbachy, wcale taka zła nie była....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma to jak zalać się ciepłym tłuszczem po 3,5h maratonie ;)

nie no jasne, fajnie jakby był jakiś fajny makaron... no ale niestety to tylko polskie realia:)

Skoro dokladnie wiadomo kto to, to może napisalbyś kto. Wcale nie wiadomo kto dokładnie. Rzuciłeś hasłem tylko. Nie chce się domyślać o kim mowa, jeśli ponoc wiadomo kto tak nieładnie zrobil. Tez o tym slyszalem od dziewczyny ktora stała na Łysej. Ktoś z AgPolu. Ale jeśli Ty wiesz kto dokładnie to napisz o kim mowa.
Pozdrawiam

Dobrze, z potwierdzonych nazwisk (przez kilka osób, mam nadzieję, że się nie mylę), oto ci Panowie:
Lonka, Drabik, Farion.
Co do reszty nie jestem pewien, są rozbieżne informacje czy było ich 3, czy 4 (jeden głos padł, że 5).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli tam był rzeczywiście Drabik, to kolego u mnie jesteś już spalony. Patrzyłem na Ciebie z podziwem ale jeśli to się potwierdzi...ef to wypowiem się potem :))

potwierdzam, stałem na łysej, trasę skrócił K. DRABIK wraz z kilkoma osobami, nie jechali drugiego lapa od dołu tylko wyjechali z lasu na samej górze od strony opery.. ŻENADA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza sie z tym co mowila mi dziewczyna. te 3 osoby. 4-ta zawrcila sie jak ludzie krzyczeli.

"~ten co jechal za wami"
Co ty pitolisz że jechałeś za nimi :) i to 15 sekund ... skoro to ja jechałem zaraz za tą trójką i przyznali się do błędu, stali w lesie i zastanawiali się czy dobrze pojechali, i to było max 4-5 minut :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

a w ogóle to przedstaw się ładnie tu na forum ... rzucasz tak ładnie nazwiskami, to pochwal się swoim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a moze kolega sam smignal na skroty ?

tylko czekać trzeba było kiedy odezwą się koledzy.. skoro się tobie przyznali to znaczy, że wszystko jest ok... tak?
k. drabik się zgubił - nie żartuj sobie, wszyscy krzyczeli, że skracają trasę i dziwną minę wtedy miał, raczej nie spodziewał się, że tyle osób będzie na górze.. i to akurat w miejscu, gdzie nie było sędiów, ani fotokomórki..
chyba zgodzisz się kolego, że każda zmiana trasy, a tym bardziej jej skrócenie równa się DYSKWALIFIKACJA

Czesio nie zmieniał trasy w sobotę tylko jego chłopcy na quadzie elegancko zgubili się w naszym lesie, popieprzyli oznaczenia i prawie udało im się wyznaczyć trasę tam gdzie jej być nie powinno. GPS w kieszeni i błądzą jak dzieci we mgle. Wstyd.

zawodnik z nr 508 ( medio) sobie skrócił trase , widziano!! nie wiem jak sie nazywa, to dla mnie nie istotne,..... taaaa,,,, stali w lesie i nie wiedzieli gdzie jechać, no to pojechali na skróty...pełen syf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sorry ale oznaczenie trasy po wjeżdzie na drugie okrążenie była tragiczne. Przed Łysą były dwie ścieżki - jedna w prawo druga w lewo, po środku stało drzewo ze strzałką prosto...Można było się w tym miejscu pogubić bo sam się zastanawiałem gdzie jechać. Jeśli trasa jest poprowadzona agrafkami, słabo oznaczona/zabezpieczona to nawet niewiedząc o tym można skrócić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

bolek, masz jakies fotki ?

W tym miejscu ścieżka na lewo była wyraźnie oznaczona foliową wstążką i to tak, że z daleka już ją było widac, tak więc nie ma co mówic, że niewiadomo było gdzie jechac. W ogóle oznaczenia były ok i nie wiem jakim trzeba było byc asem, żeby zgubic trasę.

Totalna żenada, ale D. znany jest z nieczystych zagrywek - vide start w Family Cup z licencją (parę lat temu). A co do "pomyłki trasy" to nie róbcie sobie jaj ludzie. Trasę wszyscy znali - czy Ci ludzie pierwszy raz na Łysej Górze byli? Raczej nie, bo Family Cup, gdzie D. wygrał z licencją w kieszeni też tam się odbywał (parę lat temu). A trasa w stosunku do GPS na stronie różniła się minimalnie i to tylko w tych miejscach gdzie trasa z GPS była słabo przejezdna - poza tym pokrywała się w 100%. Nie wierzę, że Ci kolesie nie wiedziel, że rozjazd jest przy jeziorku. A sędziów było po prostu za mało - bylo wiele miejsc, gdzie można było skracać.
Pozdrower

zawodnik 508 Augustyniak Mariusz z mtb Susz epidemia cyklozy skrócił trase na ok 35 km ,skrócił o szutrowy zjazd i ostry podjazd w okolicach tzw wielkiej gwiazdy,widziało to kilka osób,znam te trasy i na 100 procent wyjechał z lasu z boku z kolega ale 2 nr nie pamietam,GRATULUJE MŁOTKOM Z SUSZU

no trudno ... ale niestety to o nich świadczy i to oni sami siebie oszukali... niestety...

moze z innej beczki: Bracia Banach poprostu rzadza! ale maja piekielna przewage - obserwowalem ich na kilku podjazdach, to mialem wrazenie, ze jada tam 2x szybciej niz inni :)))) kurde panowie - powinniscie startowac w oddzielnej klasyfikacji dla kosmitow!!!!!!czad!

ten drugi nr który skrócił dystans to był chyba 506 biskupski Mariusz mtb susz ale głowy nie dam

Ja jeszcze z innej beczki, tak podsumowując to chyba najciekawsza trasa jaka była w tym roku na skandii, dosyć wymagająca. Impreza super, oznaczenie OK
No ale pseudo "posiłek regeneracyjny" mnie rozwala, nie ma to jak tłusta kiełbacha! Nie rozumiem, przecież makaron albo ryż z sosem byłby dla nich znacznie tańszy i przyjemniejszy dla naszych żołądków.
A na medio rządzi Pituch i Zielonka - odjechali jak chcieli, no prawie jak chcieli :))

Ci banachowie skoro na kazdej edycji tak odjezdzaja i maja kosmiczna przewage to czemu nie startuja w vacansolei dzien wczesniej z galinskim, brzozkami itd.??

Kolego, chyba nie ogarniasz tematu - owszem startują i szacunek dla nich, że na drugi dzień też startują w maratonie i też odjeżdzają.
W sopocie xc nie było, a szkoda, bo tereny zacne w przeciwieństwie do płaskiego lotniska w olsztynie...

eee, panowie - nie ma co sie spierac-wiadomo, ze Braci ciezko sobie na forme zapracowali...ciesze sie, ze mamy takich zawodnikow :-)
nie ma co narzekac, ze to czy tamto - tylko im kibicowac!!!
super tez, ze Kuba K. wrocil wreszcie z wygnania do miasta....i to w doskonalym stylu :)
jak dobrze sie przylozy do treningow przez zime, to mamy szanse na kolejnego Kosmite w 3miescie w 2011, dla odmiany w Medio :) no chyba, ze zmieni profil, bo warunki fizyczne ma i w maratonach typu GIGA tez moze ostro jezdzic..wydaje mi sie, ze nawet ostrzej niz w MEGA...takze Kuba, do roboty !!! :-)

mój pierwszy start w zawodach tego typu
twardo wybrałem medio bo przejechać bym dał radę spokojnie a czas był dla mnie mniej ważny
dzień w dzień śmigałem po TPK po 40 km (bo po pracy)
i co :-) na drugim podjeździe po łysej coś trzesnęło i korbę szlak trafił na dodatek łańcuch spadł między tarcze i nie byłem w stanie go wydobyć, zostałem bez napedu
skarcony skulałem się do mety piechotką, zjeżdżając gdzie się dało
i jeszcze korba do wymiany, tak powiedzieli kolesie z shimano

współczuje... ja jednak mam nadzieję, że mój rower cały i zdrowy :D

Kolarstwo uczy pokory i to bardzo. Nie zrażaj się io do następnego razu :))

Aki owszem, wrocilem do 3m i widze, ze wraca mi tez motywacja do jazdy i scigania. Bujalem sie po roznych imprezach MTB, ale bardziej skupialem sie na "fun" niz "race". Przez ostatnie kilkanascie miesiecy jezdzilem niewiele, ale wszystko jest do nadrobienia. Takze mam w planie wrocic do gry i ustawic w szeregu kilku zawodnikow :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drabik pojechał "prawie" dobrze, na pewno nic nie skrócił, był na rozjeździe. Łysą pojechał po prawej stronie innym podjazdem i tym sposobem nawet nadrobił kilka metrów. Więc Ci co krzyczą że skrócił powinni się zastanowić zanim zaczną kogoś obrzucać błotem. Wiem dokładnie w którą ścieżkę skręcił, też bym tam pojechał jakbym nie znał trasy - była przewieszona strzałka i taśma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

wiesz dokładnie bo pewnie tez sobie skróciłeś trasę..., jedzie koleś przed tobą masz go na oku , nagle ..myk...i juz go nie ma, źle skręcił i pojechał dłuższą trasą :)... tylko że na mecie sie okazuje że jest przed tobą , nawet mega amatorzy nie pogubili trasy a koleś co sie ściga regularnie biedaczek zabłądził ;) ;) .., jak ten Lang oznakował trase...!!?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Drabik pojechał "prawie" dobrze" :-)))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fotki na stronie http://www.amatosport.pl :icon_wink: dzial GALERIA
link : SKANDIA SOPOT

Hej.

Przejechałem się dzisiaj trasą maratonu i jestem zniesmaczony ilością śmieci , które zostały po zawodnikach. Na trasie pełno papierków po batonach, opakowań po żelach i puste bidony.
Organizacja maratonu to także sprzątanie po imprezie.
Napisałem w tej sprawie maila do organizatora, do czego i was namawiam. Mam nadzieję , że po następnym maratonie sytuacja się nie powtórzy, a wasze e-maile pomogą zapobiec takiej sytuacji. Przecież nie chcemy jeździć po zaśmieconym lesie.
Pozdrawiam.

Ja jechałem wczoraj i poza tym co kolega pisał należy też wspomnieć, że część trasy jest nieprzejezdna, bo była wycinka drzew.

Pzdr

owszem wyjechałem z lasu z jeszcze jednym zawodnikiem (to nie był młotek z Szusza), ponieważ 50m wcześniej był rozjazd i odbiliśmy w prawo a trasa prowadziła w lewo , zawodnicy jadący za nami krzyczeli, że źle jedziemy (może ktoś pamięta). Powrót na trasę kosztował mnie jazdą około 50m po lesie, stratę około 3 pozycji i zrównanie się z zawodnikami których , wcześniej wyprzedziłem ,prawdopodobnie ty byłeś w tej ekipie. Nie jestem zawodnikiem który skraca trasę ,bo nie sprawia mi to satysfakcji , zaś ty wysuwasz pochopne wnioski, obrażasz mnie i zawodników z Susza choć ich tam nie było .Proponuję spotkanie na następnym maratonie i przekonasz się ,że nie muszę skracać trasy żeby skopać dupę (objechać) komuś takiemu jak ty.
Mariusz EPIDEMIA CYKLOZY
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pajac...

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...