Składaki

Są na forum jacyś rowerzyści - składaki po urazach kolan, zabiegach operacyjnych, a konkretnie po meniscectomii łąkotki/łąkotek?
Jak trenujecie z jaką intensywnością, bo mi ortopeda zakazał interwałów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Składaki

Hm, widze ze brak odzewu..kolega dorobił się takich ..kontuzji na rowerze ? Jak to się stało ?

Nie dorobiłem się kontuzji na rowerze, to był wypadek- nie moja wina kierowca uderzył mnie w podudzie, dwie operacje za pasem - rekonstrukcja acl i pcl.
Dobrze jest ale został trwały uszczerbek, kucać i zginać do końca nogi nie można, połowa bocznej łąkotki była wycinana a może i więcej...
Rowerem jeżdżę w zeszły roku szosa i przełaj zrobiłem rekreacyjnie i treningowo 18.000km, ale odpuściłem po wizycie u ortopedy i zastrzykach na chrząstkę, nie jeżdże po górach, teraz to raczej "w tlenie" spokojne przejażdżki.

czesc, ja jestem tak samo po operacji oboch kolan, ale chyba nie az na tyle powaznych jak ty. no i co doktor powiedzial ?- jezdic na rowerze jak najwiecej (min. 5-10km co dziennie). No to jezdzie .. ale jakiez extremalne tereny w lasu albo coz takiego to jest radszej wykluczone u mnie, wole spokojna i prosta droge.

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...