Sklep publikuje zdjęcia złodziei. Jeden z nich złożył pozew

Opinie do artykułu: Sklep publikuje zdjęcia złodziei. Jeden z nich złożył pozew.

Ajentki sklepu Freshmarket przy ul. Waryńskiego we Wrzeszczu postanowiły walczyć z plagą złodziei i wywieszają w widocznym miejscu ich zdjęcia. Jeden z nich pozwał je za to do sądu, twierdząc, że wykorzystały bezprawnie jego wizerunek. Rozprawa odbędzie się 17 marca w gdańskim sądzie.

Paulina Zych wraz z siostrą prowadzi sklep spożywczy przy ul. Waryńskiego we Wrzeszczu. Miejsce - jak mówią - jest dość specyficzne. Z jednej strony powojenne kamienice, z drugiej zrewitalizowana ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe jak taki złodziej

będzie motywował straty majątkowe? Że mu się przychody z kradzieży zmniejszyły?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cała Platforma Obywatelska haha

Złodziej poszkodowanym.
PO uszykowała sobie grunt podobnie jak kiedyś komuniści bojąc się wyroków śmierci znieśli karę śmierci.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Powinno być złapany na gorącym uczynku winny, łamiesz prawo z premedytacją automatycznie zrzekasz się prawa do prywatności.

Nie może być domniemania niewinności gdy jest nagranie i widać jak bierze coś wychodzi i nie płaci.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ZŁODZIEJ

W POLSCE ochronę prawną ma tylko kurka i złodziej a utrzciwi są niszczeni przez przepisy naszego panstwa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie podniecaj sie tak palancie bo ci żyłka pęknie....

prawo jest prawem, skoro te baby wymagają aby je przestrzegano to niech zaczną do siebie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 29

Postsolidarnosciowe bagno.geby przestepcow ogladamy codziennie w wiadomosciach ich nazwiska sa powszechnie znane.siedza w garniturkach w sejmie i przytulaja nasze pieniadze.tylko sad ostateczny ich osadzi w inne sady nie wierze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Został ukarany

Było 2 chłopaków.
Zawiadomienie zostało złożone dawno.
Oni zwyczajnie robili zakupy i w pewnym momencie przy kolejce do kasy wybiegli.
Ukradli grilla jednorazowego, 2 kawy, sporo kiełbas, dań gotowych i 2 bomboniery.
Zanim złożyłam zawiadomienie, napisałam do nich wiadomośći.
Ludzie z portalu społecznościowego podali mi ich dane.
Nie miałam zamiaru sprawy rozdmuchiwać.
Chciałam aby przyszli i zapłacili za to co ukradli.
W wiadomości prywatnej odpisali mi, że byli "najebani" i nic im nie zrobią bo nie ukradli na kwotę wyższą niż 450 zł i dostaną tylko mandat.
Na moje szczęście policja popchnęła sprawę do Sądu.
W grudniu zostali skazani prawomocnym wyrokiem.
Zażalili się, że skoro zostali ukarani to ja też powinnam.
Bo czują się pokrzywdzeni, że powiesiłam ich zdjęcia i żądają ukarania mnie.
Nie wpomnę juz jak wyzywali w wiadomościach i rzucali tekstami, że widzą gdzie mieszkam.
Teraz to ja jestem oskarżona ... ;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie mamy prawo i sprawiedliwość. Amen!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie kapusie, Szpilku, bo nie donosiły, ale same załatwiły sprawę. Pochwalam postawę właścicielek.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko 2%? Powinno być kilkanaście, bo tyle wynosi poparcie dla PO.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 15

Pokarzcie jego buziaka to go POpilnujemy

Aby był jak aniołek. Góra tydzień i będzie siedział.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

To skandaliczne naruszenie konstytucji!
Domagamy się oficjalnych przeprosin ze strony głowy państwa, premiera, parlamentu i z Nowogrodzkiej! Zwłaszcza to ostatnie, bo wiadomo, że właśnie tam siedzą ci, którzy podjudzają społeczeństwo przeciwko uczciwym złodziejom.

Komitet Obrony Wizerunku zaprasza na demonstrację! Tam gdzie zawsze, godzina jak zawsze, stawki jak zawsze. Wszyscy wszystko wiedzą, no nie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

wstyd

Złodzieje mają się dobrze...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie w pracy to samo :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na drzwiach sklepu zrobić wywieszkę, analogicznie jak informacja na stronach www i na infoliniach:

"Wchodząc do tego sklepu wyrażasz zgodę na publikację swojego wizerunku
w/g art. 81 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych
w przypadku popełnienia kradzieży.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, idź do innego sklepu!"

Uczciwych to na pewno nie wystraszy. Złodziei - owszem.
popieram tę opinię 111 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny z Freshmarketu...

Teraz ten śmieć występuje już w roli oskarżyciela-strony w procesie cywilno prawnym, skierowanym przeciwko Wam o naruszenie dóbr osobistych poprzez upublicznienie wizerunku...
Dostałyście odpis pozwu, gdzie macie jego dane osobowe jako osoby skarżącej.
Zamieśćcie, np. na waszym profilu FB itp. informację, "W dniu... zostałam pozwana z powództwa cywilnego przez Jana Kowalskiego, klienta mojego sklepu, o to, że na terenie sklepu, w miejscu ogólnie dostępnym upubliczniłam jego wizerunek jako osoby wynoszącej ze sklepu towar bez uprzedniej zapłaty" ..., co w żaden sposób nie narusza czyichś dóbr osobistych. Samo imię i nazwisko oskarżyciela, wymienione w Pozwie nie jest chronione przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. Możecie wszem i wobec głośno mówić, kto i za co was oskarża, a dalej opisać, co było powodem niezadowolenia złodzieja skarżypyty .
Po drugie, skoro dostałyście Pozew, to macie już jego upragnione dane jako złodzieja, więc mam nadzieję, że złożyłyście już zawiadomienie o wykroczeniu, celem ukarania śmiecia...
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 1