Sklepik szkolny: chipsy i słodkie żele nie do usunięcia?

Opinie do artykułu: Sklepik szkolny: chipsy i słodkie żele nie do usunięcia?.

Tak długo, jak w szkolnych sklepikach będzie można kupić wszystko to, co niezdrowe, akcje uświadamiania dzieci, że marchewka i jabłko są lepsze niż chipsy nie mają żadnego sensu. Choć o wyposażeniu sklepików szkolnych pisaliśmy już wiele razy, zdecydowaliśmy się jeszcze poruszyć ten temat. Poniżej publikujemy list naszej czytelniczki, która opisuje wrażenia po wizycie w takim sklepiku, który mieści się w szkole jej dzieci.Nie jestem żywieniowym, ani życiowym ortodoksem, moje dzieci znają ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może z tego powodu, żeby pasza lepiej smakowała i żeby zwierze samo z siebie zjadło jej więcej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej jutro o 07 rano tylko nie zapomnij!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W domu tez spozywa trucizne w postaci parowki i pieczywa czyli hotdog,ciasteczko tez wrąbie i 10 godz komputerek.podnies tylek i pobiegaj to nie bedzie problemu i tyle w temacie znawco!!!

tylko wiesz jak dostaniesz raka jelita od tych czipsow, to leczysz sie z moich pieniedzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak ojciec żre tylko kebaba i zapija piwskiem i nosi samare do kolan

to jaki ma być syn?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co, poszła handlować w szkole, żeby truciem dzieci zarobić na ZUS? Może niech wobec tego prowadzi monopolowy zamiast szkolnego sklepiku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super logika! Może pozwólmy na sprzedawanie dopalaczy w szkolnych sklepikach, żeby "sklepikary" miały na ZUS!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Walka ze sklepikiem w 8ce

To walka z wiatrakami. Dyrektorka od lat odpowiada to samo! Ona widzi problem w nas rodzicach, którzy jej zadają zbędne pytania. Trzeba to zgłosic do kuratorium
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy nadwaga dzieci się zmniejszyła?

można utyć i od pączków i nawet od zajadania się jabłkami, jeżeli jeśc po 2-3 kg dziennie, zawierają dużo cukru.A czy w szkole gdzie rządzi ta Pani dyrektor jest więcej lekcij WF? organizowane zawody sportowe? konkursu z udziałem rodziców? świetlicy? jest mniej otyłych dzieci?

ogranicznie musza być uzasadnione

Wiele osób pisze o ograniczeniu, ale jeżeli państwo, w osobie dyrektora, lub urzędnika ma ingerować, to musi toi być uzasadnione, jak z alkoholem i papierosami i poparte ustawą. Czyli musi naukowo być poparte, że jest to szkodliwe dla obywateli. Jednak że każdy rodzić, która dba o dziecko, tłumaczy jemu w domu od małego, tak mi się wydaję, że alkohol, papierosy narkotyki szkodzą, nie potrzebuję o tym ustawy. Jeżeli ktoś uważa że słodycze szkodzą dziecku, to powinien wytłumaczyć i nauczyć własne dziecko, a nie zwalać na dyrektora albo Państwo. Ile rzeczy niebezpiecznych otacza nas, ale nie na wszystko trzeba mieć ustawę. Jeżeli będziesz przebiegał przez jezdnię na czerwonym świetle - to kiedyś potrąci ciebie auto, będziesz palił - nie urośniesz, będziesz pił - uzależnisz się i td. Będziesz jadł duzo słodyczy i nie będziesz się ruszał - wypadną tobie zęby i będziesz miał chorą wątrobę. Drodzy rodzice, zamiast biadolić na sklepiki o otyłość, uczcie sami w domu zdrowo sie odżywiać i zabierajcie codziennie swoje dzieci na godzinny spacer, lub przejażdżkę rowerem. Mam dwójkę chłopców 16 i 14 lat, nie maja otyłości, lubią sport, zęby całe. Pozdrawiam.

a gdzie ! ?

...a gdzie jest piwo i wodka

pomiędzy surówkami a neonowymi świństwami do jedzenia jest jeszcze szereg innych słodkości; trzeba tylko zdjąć klapki z oczu.....

A ile razy widzieliście wycieczki z maluchami (takie po 5 lat około) i gdzie idą - do Mc`a - całe klasy! To jest k...a chore!

Wszystko fajnie

Tylko kto będzie utrzymywał sklepiki jak nikt nie będzie nic kupował?

Fuj

Gruby bachor to smutny widok, widziałam ostatnio 9 letnią dziewczynkę z czymś co wyglądało jak cellulit. Przykre...

To jak tesco

Tesco też przeterminowane torby z cukierkami rozwala i sprzedaje na wagę :P koleżanka mnie ostrzegała tym bardziej przed żelkami, po nich nie widać, że już miesiącami leżą w tym samym pojemniku.. a ja się dziwiłam, czemu to takie twarde i dziwnie smakuje ( w porównaniu z paczkowanymi).

a zczego placi ZUS i dzierzawę!Z surowek?

I obecnie sklepikara po oplaceniu ZUSu i dzierzawy doplaca do interesu ale sie "UDALO"!!!To chyba milioner prowadzi ten sklepik.