Sklepik szkolny: chipsy i słodkie żele nie do usunięcia?

Opinie do artykułu: Sklepik szkolny: chipsy i słodkie żele nie do usunięcia?.

Tak długo, jak w szkolnych sklepikach będzie można kupić wszystko to, co niezdrowe, akcje uświadamiania dzieci, że marchewka i jabłko są lepsze niż chipsy nie mają żadnego sensu. Choć o wyposażeniu sklepików szkolnych pisaliśmy już wiele razy, zdecydowaliśmy się jeszcze poruszyć ten temat. Poniżej publikujemy list naszej czytelniczki, która opisuje wrażenia po wizycie w takim sklepiku, który mieści się w szkole jej dzieci.Nie jestem żywieniowym, ani życiowym ortodoksem, moje dzieci znają ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja na dodatek lubie po

takim jedzeniu sobie zapalić.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

A wystarczy w warunkach określić dozwolony asortyment sklepiku i po sprawie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak dyrekcja szkoly nie potrafi wplynac na to co sie sprzedaje w sklepiku

to jak moze wplywac na nauczycieli? Sklepiki powinny albo sprzedawac zdrowa zywnosc albo byc pozamykane !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

To urząd miejski jest nadzorującym wynajem i on dostaje kasę z wynajmu .Wierzcie mi - niemałą . Więc pani prowadząca własną działalność musi na tę swoją małą firmę zarobić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja nie zapomniałem ...

... i teraz pokutuję :( lata poleciały i teraz dopiero się martwię, że pikawa wali jak szalona, a "grubasem" nie jestem ... ZROBIĆ JEDZENIE DO SZKOŁY TO NIE PROBLEM, TYLKO LENISTWO ROBI SWOJE W DOMU!!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co z ostatnią aferą AG ?

A co z ostatnią aferą AG ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie jest Dyrekcja szkol ?

Nie widza co jest w tych sklepikach zezwalajac na ich funkcjonowanie na terenie szkoly?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żaaaall gimbusie to twój posty

Wracaj do lekcji, a wypowiadanie sie zostaw doroslym
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

mnie zawsze dziwi że chamstwo

trzeba likwidować (ograniczać) ustawowo, wprowadzając następne i następne reguły. Czy samo myślenie nie wystarcza, czy nie po to ludzie mają mózg aby go używać?
KAŻDY dyrektor powinien wybrać taki sklep który będzie sprzedawał zdrową żywność, a nie typu fast food, bo jest to logiczne i tak podpowiada rozum.
Można inaczej - dać wolną rękę dyrektorom i wprowadzić potem jakiegoś ustawowego knota, który będzie to zakazywał. Ale wtedy już nie opieramy się na mądrości tylko na regułach, a te jak wiadomo nie zawsze dobrze działają.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

NA CO KOMU TE ARTYKULY !!! CHCĄ MIEC W DOMU UTUCZONE MALE PROSIAKI !!!!!!!! To niech mają !!! W czym problem !

Przeciez dzis wiekszosc mamusiek z ich pociechami niczym sie nie rozni od golonki w kapuscie :)). Laza takie puculowate obzarte niby '' dziewczynki '' i mamusia jeszcze im do chipsow paczusie wciska :)) I niech sie tak tucza . Pozniej sie widzi paroletnie dzieci jak mutanty z twarzami prosiaka i jeszcze sie rownie tlusta mamuska obraza jak sie mowi ze dziecko jest o 100 kilo za ciezkie :)). Niech sie tucza i niech im paczki mozgi rozmiekczaja , niech tlusty boczek i full chipsow daja im za darmo , niech maja nadwage i niech zjadaja w domu obowiazkowo gorace kubki :))) Przeciez nikt pozniej takich mutantow nie poslubi i z depresji jeszcze wiecej beda jedli i tym oto sposobem staną sie wysmienitymi konsumentami tandety i hipermarketow a przeciez o to chodzi aby wychodowac sobie klase mutantow ktora zywi sie paszą. Przeciez my piekni , smukli i bogaci musimy miec gdzies zbyt na te zywnosciowe preparaty a nie po to sie ten szajs przeciez produkuje zebysmy my to jedli !!!!!!! Ta pasza jest dla innych . Nie bede sie przeciez trul parowkami z plastiku i toksyn :)))
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wiem,jestes tak zezsryyny ze rozdajesz buziaki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widze ze moj tez zostal przeczytany do deski :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracuje z małymi dziećmi i bardzi zwracam uwagę na to co jedzą .Ale jest też dużo winy rodziców , jeśli chodzi o dobór śniadania. Niektórym mamom nie chce robić się śniadania i wolą dać kasę na sklepik .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram!

Też prowadzę sklepik i przyznam ,że nie ma sensu sprzedawać dzieciom owoców oraz warzyw, bo i tak ich nie kupują.A owoce sama muszę je jeść.Ten interes jest nic nie wart !
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja bym zlikwidował wszystkie sklepiki szkolne bez względu na asortyment.

Szkoła to nie miejsce na handel i tyle. Wygodni rodzice wolą dać dziecku 5 zł zamiast zrobić mu kanapkę. Pracowałem jako nauczyciel w "szkole promujacej zdrowie", w której były automaty z batonami, rogalami 7 days, słodkimi napojami, ciastkami itp. To hipokryzja dyrekcji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie zgodzę się;) - ja się załapałem wiekowo na oba motywy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przetarg wygra ten, który da najlepszą finansową ofertę.

inaczej do sądu pójdzie i wygra.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

a gdzie ta szkola?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

OPINIA!

Dobrze opisala to p.Anna.Zaplacic Zus i dzierzawe ze sprzedazy zdrowej zywnosci,ktora po prostu nie schodzi z polki sklepowej graniczy z cudem a chyba nikt nie bedzie do tego dokladal.I taka jest prawda,dzieci kupują w sklepach idąc do szkoly wszystko na co mają ochote,takze te opowiesci w artykule to wlozyc miedzy bajki!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3