Skradziono rower CUBE

Witam,
Chcialabym poprosic o wasza pomoc tym bardziej ze zapaleni rowerzysci zwykli sie przygladac rowerom spotkanym na drogach, chocby zeby nacieszyc oko. Ukradziono mi moja druga polowe - CUBE Access WLS SL z 2009 roku. To damski model caly w kolorze czarnym z bialym napisem na ramie i bialym siodelkiem, opony schwalbe ralf racing. Odkad na nim jezdze(jezdzilam) nie widzialam takiego modelu w Trojmiescie ani okolicach, wiec jest dosc nietypowy. Jest piekny i dzielny i juz go nie ma!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Skradziono rower CUBE

Siemka. Oczywiście postaram się Ci pomóc, lecz podałaś trochę mało szczegółów. Jak dobrze widzę to opony Schwelbe są na standardowym wyposażeniu tego modelu. Miałaś może w rowerku jakiś charakterystyczny szczegół (jak chociażby jakieś oświetlenie, licznik, czy coś w tym stylu)? Nie ukrywam, że śmigam po trójmiejskich trasach bardzo dużo (~50 km dziennie) i zwrócę szczególną uwagę na Twoją "drugą połówkę" :D . Napisz jeszcze mniej więcej gdzie ukradli Ci ten rower - Gdańsk, Sopot, Gdynia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też się rozglądam bo bez rowerku to gorzej niż bez nóg...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie,
Dzieki za zrozumienie. Nie myslalam, ze az tak mi go bedzie brakowalo.
Co do znakow szczegolnych, to mialam licznik na przednim kole, do ramy przyczepiony byl plastikowy czarno bialy uchwyt na bidon, lewy grip byl troche zdewastowany na koncowce po jakims upadku. Pod siodelkiem byl zamontowany czerwony uchwyt od sztywnego holu (to akurat latwo zdjac ale w chwili gdy odjezdzal mial to na sobie). Tego nie widac ale tylna opona byla przecieta, bo kawalek skaly mi sie ostatnio w nia wbil w gorach. Mialam spd zamontowane i zajezdzone. Zadnych lampek, bagaznikow i bajerow.
To czekam na wiesci.
Dziekuje jeszcze raz za zainteresowanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po pierwsze jaki nr ramy? Bez numeru ramy nie masz szans na odzyskanie roweru więc kupuj nowy.

Po drugie jak rower był zabezpieczony i w jakich okolicznościach go ukradli - ku przestrodze innych.

Po trzecie - gdzie w trójmieście można jeździć na takim pięknym rowerze ;)? Nie mieszkamy w górach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś widziałem takiego. ale białego :(

Rower skradziono z Osowej z piwnicy (a bylo trzymac za pancernymi drzwiami!). Na policji chwile szukano mojego zgloszenia sposrod innych wiec to chyba dosc popularny proceder w tej dzielnicy. To ku przestrodze. Numer ramy mam i chyba nie widze powodu podawac go do publicznej wiadomosci.
Co do tras do jazdy, to w trojmiescie sa super trasy po naszych morenowych pagorkach i tez mozna dac z siebie duzo a i na wyprawe rowerowa na poludnie nie problem przeciez pojechac.
To czekam na wiesci i sama sie rozgladam.
A tak przy okazji, to gdzie poza allegro, gratka, olx czy chwaszczynem mozna szukac? Macie jakies sugestie?

bede szczery,
zapomnij o rowerze. mi ukradli w kwietniu, po 5 dniach bylo umorzenie. a rower tez byl charakterystyczny.

Katarzyno, sąsiad znalazł swój skradziony rower po 2 dniach, jacyś kolesie sprzedali go w skateparku w oliwie. Warto tam podjechać popytać się. Powodzenia :-)

To w starej Oliwie jest skatepark, czy może chodzi o Przymorze i park nadmorski ? Tylko jaki jest sens sprzedaży roweru tam gdzie jeździ się na deskach ?
Wydaje mi się że raczej są małe szanse że rower będzie sprzedany gdzieś w Gdańsku. Ja bym raczej obstawiał Wejherowo, Tczew, Malbork lub jeszcze dalej. Oczywiście można rozglądać się w mieście ale na rynku na Przymorzu, we Wrzeszczu i giełdzie w Pruszczu raczej rzadko można zobaczyć używany rower z wyższej półki. Gdyby jednak rower miał się pojawić w Gdańsku to obstawiałbym jakieś ogłoszenia w internecie lub prasie na wiosnę.

Ahtung! Ahtung! Siema. Napisz czy ten rower wyglądał dokładnie jak ten na zdjęciu poniżej, a dokładniej chodzi mi o to czy napis CUBE był biały, czy czarny na białym prostokoncie umieszczonym na czarnej ramie. Jeszcze napisz czy z tyłu miałaś Alivio czy Deore.

foto: http://whttp://www.katalogrowerowy.pl

PS. Ucieło mi linaka do zdjęcia. Jak możesz to podeślij mi jakąś fotke tego roweru na maila pewex2000gmail.com

Witam,
Rower byl na osprzecie SLX a napisy CUBE biale na czarnej ramie. Rama byla matowa, bez polysku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...