Skradziono rower marki Raleigh Discovery LDS

Temat dostępny też na forum: Rowery Kryminalne Trójmiasto
Witam i jednocześnie bardzo proszę o pomoc

19.07.2012 w godzinach między 11 a 19 na parkingu przy ulicy Partyzantów we wrzeszczu skradziono rower damski trekkingowy marki Raleigh Discovery LDS, który przyczepiony był do kraty sąsiadującej z zapleczem sklepu Biedronka. Rower posiada białą ramę z czarnym napisem Raleigh, 26 calowe koła, przerzutki Shimano, czarne błotniki, przednie amortyzatory, bagażnik, pod którym była umieszczona pompka a na kierownicy umocowany był koszyk.Z tego co zdążyłam zauważyć w sklepach rowerowych i na ścieżkach dość rzadko spotykany model....Skradziono mi moją pasję i jednocześnie środek transportu....
Jeśli ktoś widział gdzieś mój rower, cokolwiek wie, będę wdzięczna za ijakąkolwiek informację...kontakt - gosicza@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skradziono rower marki Raleigh Discovery LDS

http://www.raleigh.pl/rower/57
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zacznij rozglądać się za kolejnym rowerem bo tego na 99% już nie zobaczysz.
Nie wiem czym przypięłaś rower ale domyślam się że to była linka czyli ulubione zapięcie większości rowerzystów.
Przerażające jest to jak wielu rowerzystów przypina rowery linkami.
Czasem zwracam komuś uwagę że linka nie zabezpiecza roweru ale to powinny załatwiać media. Dobrym rozwiązaniem byłoby gdyby szanujący klientów producent lub sprzedawca podawał taką informację np na ulotce z nowym rowerem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Więc im więcej takich postów, tym lepiej (przykro mi z powodu Twojego roweru , ale już po ptakach) Niech ludzie to czytają i nie zostawiają lekkomyślnie niezłych rowerów, na "super drogim-wytrzymałym za całe 100 zl zapięciu"..pod sklepem. Niestety kradzieże są na porządku dziennym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak się składa że za nadchodzącą wypłatę miałam zamiar kupić metalową podkowę i kłódkę na szprychy, ale sk....n złodziej mnie wyprzedził :).
Rozglądam się już za nowym rowerem , ale już nie będę dojeżdżać nim do pracy, ani zostawiać go gdziekolwiek pod sklepem, chyba że na jakimś strzeżonym parkingu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

rower góral MTB Kembod

numer ogłoszenia: 5309045
ogłoszenie wprowadzono: 2012-07-25 22:24:14
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobra wiadomość dla... złodziei i pijanych rowerzystów

Jazda rowerem w stanie nietrzeźwości nie będzie już przestępstwem, lecz wykroczeniem. Za przestępstwo ma być uznana kradzież przedmiotu o wartości od 1000 złotych. Obecnie próg ten zaczyna się od 250 zł.

nasygnale.pl/kat,1025343,title,Dobra-wiadomosc-dla-zlodziei-i-pijanych-rowerzystow,wid,14994874,wiadomosc.html?ticaid=5f522
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

to gratuluje jak zostawiałaś rower bez zabezpieczania, nic dziwnego że skusiło w końcu, szukaj na allegro ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...