Słowo o Jakubie Szeli

Temat dostępny też na forum: Słowo o Jakubie Szeli
Opinie do spektaklu: Słowo o Jakubie Szeli.
Bruno Jasieński
Słowo o Jakubie Szeli

Czy poemat można przedstawić w formie monodramu w sposób interesujący, ale jednocześnie zrozumiały dla widza? - to zadanie, które postawił przed sobą aktor. Ideą spektaklu stało się zatem znalezienie sposobu, by opowiedzieć losy Szeli nie gubiąc przy tym piękna tekstu poetyckiego.

Świat Jasieńskiego kreuje jedna osoba bez pomocy rekwizytów, przy ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to wspaniale

ze oprocz pedalskich tylkow i babskich wdziekow pomalowanych we wszytkie kolory tęczy wystawia sie jeczcze troche na temat historii. Historii Polski, nie germanii ze schrottu czy flohmarktu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

byłem i polecam tym, którzy

Wszystkim tym, którzy chcą posłuchać - zaznaczam posłuchać dobrego tekstu. To w zasadzie teatr rapsodyczny, rzadki dziś zjawisko. Mam wiele uwag, no co do kostiumu, pustej przestrzeni, której Pan Majok czasami nie ogarnia. Wolę go jednak w "Kręglach"

Według mnie genialny monodram, świetnie powiedziany, pokazany, zagrany. Kalejdoskop postaci, sytuacji, obrazów, rytmów i wszystko to bez najmniejszego zająknięcia... świetny aktor! Nie przypuszczałam, że monodram i to na taki temat mógłby mnie zachwycić, a zachwycił!

Inne tematy z forum

Puste miejsca (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Puste miejsca . PUSTE MIEJSCA Autor:Clàudia Cedó Reż.:Lena Frankiewicz...

Folwark zwierzęcy (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Folwark zwierzęcy . "Folwark zwierzęcy" według powieści George'a Orwella....

The Strings (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Strings . The Strings - przezabawny spektakl komediowy o przyjaźni,...