Robiłem sesję zdjęciową w Rzymie w zeszłym roku - naprawdę świetna przygoda. W moim przypadku wyglądało to tak, że byłem zatrudniony przez firmę, która organizuje śluby we Włoszech (nazwę mogę podać na priv), ale możecie to także zlecić bezpośrednio u mnie.
Ślub był cywilny i odbywał się w konsulacie RP w Rzymie - później zrobiliśmy 2 sesje plenerowe (dzienną i nocną) w najpiękniejszych miejscach Rzymu - wcześniej także kilka zdjęć z przygotowań w hotelu.
Jeśli chodzi o koszty takiej sesji, to wcale nie są znacznie wyższe niż zdjęcia w Polsce, ponieważ śluby cywilne w konsulacie odbywają się w środy, więc nie kolidują z piątkowymi i sobotnimi zleceniami w Polsce. Należy jeszcze doliczyć koszt przelotu (są tanie linie z Gdańska) i noclegu (nie jestem wymagający i spałem w schronisku młodzieżowym).
Oczywiście gdybyście planowali ślub kościelny (jest polska parafia w Rzymie) i wesele we Włoszech, sprawa robi się znacznie droższa za sprawą noclegów i dojazdu gości, no chyba że ma to być tylko kameralne przyjęcie dla najbliższych.
Jeżeli macie jakieś pytania - zapraszam do kontaktu. Chętnie wykonam dla Was takie zdjęcia w ramach wolnych terminów... Pozdrawiam!
p.s. Więcej zdjęć z Rzymu na moim blogu
http://www.biznesfoto.pl/blog i stronie internetowej.