Ślub na plaży

Temat dostępny też na forum: Wesele
Witam serdecznie,
poszukuję osoby, która udziela ślubu w plenerze wciela się w rolę urzędnika, tak aby wszystko wyglądało profesjonalnie. Marzy nam się ślub na plaży a jak wiadomo w naszych urzędach pomimo wejścia ustawy sprawa jest nie do załatwienia.
Wiem, że takie śluby już się odbywały na terenie trójmiasta,więc proszę o nie stawianie zbędnych komentarzy tylko wypowiedzi od osób, które mogą mi pomóc w tej sprawie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Ślub na plaży

Witam,
Zapewnialiśmy wielokrotnie oprawę muzyczną na ślubach plenerowych np. na plaży w Gdańsku (vis a vis) Hotlu Lido , na plaży w Juracie itd.
i było to jeszcze w czasach przed wejściem ustawy.
Często były to śluby, których organizacją zajmowała się firma http://www.gustownewesele.pl , którą szczerze polecam :-)

Pozdrawiam
Agnes

hej, z ciekawości: który urząd nie chce się zgodzić na ślub na plaży? Próbowaliście pisać "wyżej"? My chcieliśmy pobrać się na molo w Osłoninie, ale urzędniczki z Pucka były nie do przejścia i stanęło ostatecznie na Darze Pomorza, z którym nie było najmniejszego problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

chodzi o Sopot :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a próbowaliście użyć tego:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Roman-Paszke-wzial-slub-Na-jachcie-n70512.html
jako argumentu?
Państwo prawa niby a są równi i równiejsi? Niby plaża gorsza niż jacht? Na pewno bezpieczniejsza! Co napisali w uzasadnieniu przy odrzucaniu Waszego podania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z plażą jest tak łatwo z uwagi, że w razie załamania pogody jest problem... chyba, że zrobi się jakieś zadaszenie.

Wiem, że bez problemu w Sopocie USC wydaje zgody na ogród Grand Hotelu... to prawie na plaży :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj tam ja wychodze z założenia, że wszystko można jakoś zabezpieczyć itd. czasem urzędnicy zwyczajnie pod górkę robią dla zasady, ale myślałam, ze po wejściu ustawy się to skończy. Na załamanie pogody są namioty albo parasole... monsunu się chyba nikt nie spodziewa? Warto oczywiście mieć zabezpieczone miejsce w pobliżu gdyby monsun się zdarzył ;P Myśle, ze dobrze zaplanowana uroczystość +dobre pismo do urzędu powinno załatwiać sprawę, z tym, że "dobrze zaplanowana uroczystość" na plaży nie jest tania (podest żeby urzędnik nie tonął urzędowymi butami w piasku, namioty, nagłośnienie, parasole i zabezpieczony lokal itd... wszystko kosztuje).

Kawokado jak ugryzlizcie temat daru pomorza? Gdzie się udaliscie i ile osób się tam pomieścilo? Bardzo proszę o pomoc😊
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ola prosta sprawa :) dzwonisz do muzeum morskiego w Gdańsku i mówisz, ze chciałabyś urządzić ceremonie na Darze, podajesz interesujący cię termin, jeżeli jest wolny lecisz do USC sprawdzić czy tam termin też jest wolny jeżeli tak wpłacasz opłatę na konto muzeum morskiego i opłatę za ślub plenerowy w USC w Gdyni :) ot i tyle :) Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz chętnie pomogę i opowiem jak to u nas było :) jak napiszesz mi prywatną wiadomość na forum to podam ci mojego maila (nie chcę tak publicznie, bo dostanę tonę spamu ;) ).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz osobę do wykonywania ślub? Ja również poszukuje.

Inne tematy z forum

Gdzie warto zamowic kwiaty w Gdansku?? (64 odpowiedzi)

Dziewczyny poniewaz jestem za granica niemam za bardzo mozliwosci jezdzenia po kwiaciarniach.Bede...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?