Śluby panieńskie

Temat dostępny też na forum: Śluby panieńskie
Opinie do filmu: Śluby panieńskie.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć żeby mieć własne zdanie

Bardzo lubię i znam "Śluby panieńskie" a teatr telewizji z panem Englertem w roli Gucia to jedno z moich ulubionych przedstawień. Po filmie Filipa Bajona nie spodziewałam się niczego nowego, a jednak ... zostałam zaskoczona.
Przede wszystkim postacią Albina, który we wszystkim co do tej pory widziałam był mdły i nijaki. Tutaj stał się człowiekiem z krwi i kości. ... prawdziwym do bólu.
Podejście do tematu też jest inne, ale to każdy musi już sam zobaczyć i ocenić. W tym temacie akurat mam mieszane uczucia, ale to może przez to zaskoczenie.
A co mnie nie zaskoczyło? Gra aktorska bo tak jak się spodziewałam była na wysokim poziomie. I nawet nie potrafię powiedzieć która postać najbardziej mi się podobała, bo wszystkie były dobrze obsadzone - górna aktorsko półka.
Wrażenia zrobiły też na mnie zdjęcia, niektóre kadry ... naprawdę ciekawe. Być może to właśnie w odróżnieniu od rzemiosła jest sztuka.
Nie chciałbym jednak żeby ktoś sugerował się tym co napisałam bo to moja opinia ... najlepiej iść, zobaczyć i mieć własną.
Miłych wrażeń!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

dno

Film denny na maksa, nie da się do końca wytrzymać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

echhhhhhhhhh

dziś byłem, spodziewałem się polskiego dobrego niekomercyjnego kina w końcu kina a tu lipa. nie polecam!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehehe

obejrzyjcie Kubę Wojewódzkiego z autorem tego filmu. kolo je kineskopy. Nic dziwnego że mu na mózg padło i taka lipę wypuścił ponoć za kilka milionów zł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

podatek

rok temu lub więcej próbowali uchwalić podatek na kinematografię. mam nadzieję, że ten film was przekona, że nigdy nie możemy do tego dopuścić. ponoć kilka milionów złotych na to g poszło!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

komedia wszech czasów?

nie dość, że mnie oszukano, używając takiego określenia na niesamowity chłam, to jeszcze uznano, żem bezrozumna, że na takiej "komedii" będę się dobrze bawić, dramat, najgorzej wydaje 40 złotych w tym roku, chyba wolałabym kosić trawnik w tym czasie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocno przekombinowane, masakra!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zgadzam się!

to jest opinia, która najlepiej opisuje ten film. Jedyne, co było w tym filmie naprawdę warte zobaczenia, to niektóre zdjęcia i gra aktorska. Szczególnie końcówka mocno mnie zniesmaczyła. Biedny Fredro...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aleksander Fredro chyba w grobie się przewraca
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra

wczoraj byłam ze znajomymi i po 30 minutach(to i tak dużo bo myslelismy ,ze sie rozkręci) poprostu opuścilismy kino zniesmaczeni:(:(:( to jest najgorszy polski film!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też byłam ze znajomymi i tez uważam ,ze to najgorszy film stworzony na podstawie utworu pisanego . Generalnie bardzo lubie polskie filmy , szczególnie historyczne i te ekranizowane na podstawie utworów literackich . Np. "Zemsta" była rewelacyjna. No niestey Śluby Panieńskie oprócz muzyki Michała Lorenca nie mają nic do zaoferowania. Czytałam relację z z premiery tego filmu w Warszawie , gdzie była cała śmietanka warszawska i podobno co chwila wybuchały salwy śmiechu .W naszym kinie panowała grobowa wręcz cisza.Szkoda bo to taka piekna sztuka . Niestey wizja reżysera nie pozwala nawet zabrać młodzież szkolna do kina , bo wizja naszego społeczeństwa tamtych czasów wręcz zeszmacona . jak słusznie zauważyła ZIZU Fredro w grobie się przewraca.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm...

nie wierzyłam negatywnym opinia ale przekonałam sie na " wlasnej skorze" TRAGEDIA a nie komedia zenada
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

DNO DNO DNO I KUPA!!!

Tak jak w powyższym ^^
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jednak mi żal

Była zobaczyłam i pozostał niesmak. Strata pieniędzy i czasu. Miała być komedia, ale nie było mi do śmiechu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

do bani

normalnie taka kicha że pół filmu przespałam a ludzi nie dotrzymywali do końca po
prostu wychodzili
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

rozczarowanie

niestety nie wiem skąd się wzięło hasło, że jest to komedia wszechczasów. Chyba z kosmosu, bo z filmem niestety mało ma to wspólnego. nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

beznadzieja!

Oczekiwalam czegos o wiele lepszego a poprostu kicha, klapa i wogóle żal!;/

Nudny gniot

Wyjatkowa chała ,zrobiona dla kasy ( zbiorowe wycieczki uczniów organizowane przez szkoły)

uciekajcie z kina po reklamach......

Jak chcesz zemścić się na nielubianej koleżance ,koledze poleć mu ten film !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Muminki " sa lepsze

Tragedia, Boże , już dawno nie widziałam takiego gniotu. Jeśli masz wrogów poleć im

Najgorszy film ostatnich lat

Po 20 minutach miałem ochotę wyjść z kina

ZAŁAMKA!

Omijajcie z daleka! A jeszcze jak w Multikinie w Gdyni dźwięk rozjeżdżał się z obrazem to już w ogóle porażka!

koszmar

nie polecam, szkoda czasu i pieniedzy.
wytrzymalam tylko do połowy filmu!!

Nigdy więcej takich filmów

NAJGORSZY FILM JAKI WIDZIALAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ALE CHAŁTURA !!!!!

Jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Masakra. Powinni zwrócić pieniądze za bilet!!!

MASAKRA!!!!

Najgorszy film tego roku!!!! A nie najzabawniejsza komedia wszechczasów. Dwa razy sie uśmiałam, stracone pieniądze choć Szyc fajny:)

lpa

niefajny oj niefajny. Sztuka teatralna to jeszcze ujdzie ale przeniesienie na ekran zbyt nudne i monotonne.Ani zabawny ani ciekawy,akcja błaha i w żaden sposób nie urozmaicona.Nudności aż do kości.

wyleczyłem

się z polskich filmów na najbliższe lata. szkoda. zostańcie w domu i wypożyczcie polskie filmy z lat.60.70. etc. Tam grali aktorzy...

straszne nudyyyy

bylam tam z klasa bo jak sie dowiedzialam ze potem to bedzie moja lektura poszlam . wcale nie jestem zadowolona wolalabym przeczytac ksiazke

Inne tematy z forum

Kulej. Dwie strony medalu (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kulej. Dwie strony medalu . Przeczytaj o filmie.

Heretic (13 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Heretic . Przeczytaj o filmie.

Bridget Jones: Szalejąc za facetem (13 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bridget Jones: Szalejąc za facetem . Przeczytaj o filmie.