Warto zobaczyć żeby mieć własne zdanie
Bardzo lubię i znam "Śluby panieńskie" a teatr telewizji z panem Englertem w roli Gucia to jedno z moich ulubionych przedstawień. Po filmie Filipa Bajona nie spodziewałam się niczego nowego, a jednak ... zostałam zaskoczona.
Przede wszystkim postacią Albina, który we wszystkim co do tej pory widziałam był mdły i nijaki. Tutaj stał się człowiekiem z krwi i kości. ... prawdziwym do bólu.
Podejście do tematu też jest inne, ale to każdy musi już sam zobaczyć i ocenić. W tym temacie akurat mam mieszane uczucia, ale to może przez to zaskoczenie.
A co mnie nie zaskoczyło? Gra aktorska bo tak jak się spodziewałam była na wysokim poziomie. I nawet nie potrafię powiedzieć która postać najbardziej mi się podobała, bo wszystkie były dobrze obsadzone - górna aktorsko półka.
Wrażenia zrobiły też na mnie zdjęcia, niektóre kadry ... naprawdę ciekawe. Być może to właśnie w odróżnieniu od rzemiosła jest sztuka.
Nie chciałbym jednak żeby ktoś sugerował się tym co napisałam bo to moja opinia ... najlepiej iść, zobaczyć i mieć własną.
Miłych wrażeń!
4
4