Śmieci w Bojanie

Coraz więcej śmieci pojawia się w przydrożnych krzakach i laskach. Przypominam że nie ma ograniczeń w ilości wystawianych do wywozu śmieci, a dodatkowo można też wywozić śmieci do PSZOK w Kielnie lub Szemudzie. Można oddawać nawet opony, naprawdę nie trzeba ich rzucać do lasu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Śmieci w Bojanie

Jak ktoś jest fleją i burakiem, to żaden argument nie przemówi do rozumu. To samo tyczy się właścicieli psów, którzy udają, że nie widzą jak ich pies sr* przy domach na ścieżkach itd. Naprawde to żadna ujma chodzić z woreczkami można takowe zakupić w pepco za grosze a starczają na długo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budowlańcy utylizują po robocie. Wczoraj jadąc około 17 Lesoki stał pomarańczowy bus wieśwagen. Dwaj dżentelmeni na zewnątrz, dzisiaj w ich miejscu postoju foliówka z puszkami. Czy firmy remontowe ponoszą dodatkowe opłaty, bo gruz, papa, kartongips nie kwalifikuje się do odpadów komunalnych.
Zamówienie worka, albo kontenera kosztuje a śmieci w lesie i przdrożnych rowach nas wszystkich obciążają.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja jeszcze chciałem zaapelować do pewnego mieszkańca okolic ul Świętego Józefa i Zachodniej, że śmieci można wyrzucić do kosza, nie trzeba ich regularnie w ogrodzie palić:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za spalanie śmieci jest kara do trzech lat więzienia, tak gdyby ktoś nie wiedział.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Kaczyński kazał palić wszystkim oprócz opon
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A co się dziwicie, teraz jest problem z oddaniem śmieci, dziwne ze dopiero teraz ludzie do lasu zaczęli wywalać. Niech jeszcze bardziej utrudniają życie to napewno będzie eko
I cena za śmieci tez super.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy widział ktoś w Bojanie jakiś gminny śmietnik? taki przydrożny?
w innych miejscowościach są
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez problemu można wywieźć nadmiarowe śmieci do PSZOK w Kielnie. Wczoraj wypróbowane- pan na miejscu wszystko przyjął i to za darmo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda. Byłem zaskoczony, że bez problemu przyjął zlew i blat kuchenny.

Teraz jest też zbiórka gabarytów, jak ktoś ma np. stare meble to może zadzwonić do gminy i przyjadą po nie

Inne tematy z forum

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (16 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (7 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?