Śmierć i dziewczyna

Temat dostępny też na forum: Śmierć i dziewczyna
Opinie do spektaklu: Śmierć i dziewczyna.
Śmierć i dziewczyna
według Elfriede Jelinek

Pisarstwo Jelinek to choroba, na którą zapadła Autorka. Sztuka jest próbą rekonstrukcji tej choroby, przyjrzenia się temu, w jakie formy konsoliduje się człowiek, nie godząc się na swoją biologiczną konstytucję.

Relacja seksualna polega na odgrywaniu ról w teatrze erotycznym: mężczyzna dominuje kobietę, kobieta z natury słabsza oddaje mu się ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O zgrozo

Albo czytałem inne "Dramaty Księżniczek" niż autor(ka) opisu albo wyżej wspomniana osoba jest jakimś/ąś seksualnym/ną frustratem/tką , a do tego jeszcze totalnym/ną kretynem/nką , który(a) w wybitnych , wielowarstwowych i głębokich miniaturach scenicznych Jellinek dopatruje się jedynie seksualnego poniżenia. Pozostaje mi wierzyć , że autorem (rką) wyżej podanego opisu jest jakaś pani Gienia z Sekretariatu, niespełniona polonistka i artystka, która nie panuje nad słowem pisanym i za co już wyleciała albo zaraz wyleci z pracy, bo jeżeli właśnie w taki sposób reżyser odczytał sztukę to współczuję widowni, aktorom i przede wszystkim autorce, której wybitną twórczość po raz kolejny zmasakrują dyletanci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

zgadzam sie

sztuka świetna, temat fascynujący, tylko opis jakby źywcem wyjety z wypracowania nawiedzonego 16 latka na temat 'czym jest dla mnie zycie'. Umiar-jest takie slowo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Komedia odlotowa, czyli lumbago (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Komedia odlotowa, czyli lumbago . JOHN GRAHAM LUMBAGO (A slip of the...

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...