Śmiertelne zakażenie w gdyńskim przedszkolu

Opinie do artykułu: Śmiertelne zakażenie w gdyńskim przedszkolu.

Bakteria wywołująca sepsę była najprawdopodobniej przyczyną zgonu 5-latki uczęszczającej do jednego z gdyńskich przedszkoli na Chyloni. Blisko 100 osób, w tym 44 dzieci, które mogły mieć kontakt z chorą otrzymało antybiotyki. - Dzieciom zapewniono ponadstandardową opiekę - przekonuje Elżbieta Dziubich, kierownik oddziału zapobiegawczego i bieżącego nadzoru Sanitarnego Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Gdyni.

- Sprawa dotyczy przedszkola niepublicznego w Chyloni. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się pytam....

Gdzie są bilanse, takie jak ja i całe moje pokolenie przechodziło, tak w przedszkolu jak i w szkole podstawowej? Był obowiązek szczepienia, byłem szczepiony przeciwko podstawowym chorobom i jakoś nic szczególnego nie odczuwam, żeby mi to zaszkodziło czy coś. Teraz gdy są inne choroby, tak pospolite a zarazem śmiertelne, to powinny być szczepienia właśnie na te choroby. Druga sprawa to, trzeba by przywrócić w przedszkolach i szkołach chigienistki albo pielęgniarki, jak za moich czasów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

płacić za co? porostu do sądu się podaje

I zaskarża się taki " mandat" jako wymuszenie :-) i sobie powalczyć blazny:-)

Nawet nie wiesz jakiego idiotę z siebie robisz. Pojęcia z podstawówki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No,jednak lepiej "wierzyć" pediatrze.

Ptasie radio

Ptasie radio

Prawda! To wina państwa, że zachorowałeś na raka i inne przypadłości cywilizacyjne!

Rozsądnych rodziców będzie stać. Zrobią wszystko aby zapewnić dziecku opiekę i ochronę. Ważna jest też świadomość takich zagrożeń. Owszem zgodzę się, że idealnie byłoby gdyby było refundowane, ale nie jest. Może w związku z tym jakaś aktywność obywatelska? Rząd zaproponował poprawę sytuacji finansowej rodzin z dziećmi poprzez Program 500+, uważam, że to spora pomoc. Nie można wciąż narzekać trzeba aktywizować. Argument jedynie finansowy mnie nie przekonuje.

Dla jasności nie jestem wyborcą PiS'u, jedynie staram się obiektywnie oceniać sytuację.

To bardzo przykra wiadomość. Współczuję.

Wreszcie głos rozsądku!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

!

To niestety nie jest propaganda! Wszystko bym dał żeby taka propaganda dotarła do mnie przed tą tragedią.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bandą idiotów są ci co jak owce prowadzone na rzeź bezrefleksyjnie oddają dziecko

aby ich prawdziwy właściciel zadecydował co dla nich dobre.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to za pitolenie znowu? Marty wirus ci mutuje?

Idźcie oglądać Klan, czy na co wy tam teraz czas marnujecie, a od medycyny się odstosunkujcie, nawiedzone mamuśki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Weź już kobieto wracaj do swojego bezglutenowego chleba

niebutelkowanej wody i youtube'owych badań nad szczepionkopochodnym autyzmem. Znam ja takie jak ty aż za dobrze. Jesteście zakałą szkół, rozwalacie całe klasy swoim bajdurzeniem, wprowadzacie zamęt i wymagacie aby inni was szanowali. Szkoda tylko, że zupełnie nie ma za co was szanować.
A kysz, znikaj.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie !

No to masło maślane ...skoro takie dobre to czemu pomijasz tych którzy nie mogą przyjąć tego "dobra"ze względu na zły stan zdrowia ???bo szczepionki to syf !

a wiesz może, czy nie była szczepiona przed wyjazdem na mazury?

Może na odkleszczowe zakażenie mózgu?

Nazwa przedszkola nie jest istotna, bo nie w przedszkolu się zaraziła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie obliczyli że pogrzeb wyjdzie taniej niż szczepionki... cóż.

Nazwa przedszkola?

Opinia publiczna chciałaby wiedzieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4