Śmiertelne zakażenie w gdyńskim przedszkolu

Opinie do artykułu: Śmiertelne zakażenie w gdyńskim przedszkolu.

Bakteria wywołująca sepsę była najprawdopodobniej przyczyną zgonu 5-latki uczęszczającej do jednego z gdyńskich przedszkoli na Chyloni. Blisko 100 osób, w tym 44 dzieci, które mogły mieć kontakt z chorą otrzymało antybiotyki. - Dzieciom zapewniono ponadstandardową opiekę - przekonuje Elżbieta Dziubich, kierownik oddziału zapobiegawczego i bieżącego nadzoru Sanitarnego Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Gdyni.

- Sprawa dotyczy przedszkola niepublicznego w Chyloni. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ode mnie minus

za brak czytania ze zrozumieniem:) 2 to to samo co 3, ona zawierają w sobie 4. wystarczy 1 i 2, a i samo 1 jest już dużą ochroną jak nie planujesz z dzieckiem z kraju wyjeżdżać:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Postanowiłem sobie,że na wpisy nawiedzonych

Nie będę odpowiadał,ale dla Ciebie zrobię wyjątek:) przeczytałem kilka Twoich wypowiedzi i chce tylko napisać, że z punktu widzenia osoby mającej pojecie o szczepieniach są one całkiem zabawne. Szkoda,że tak szkodliwe dla osób,które mogą Ci uwierzyć. Mylisz wszystko i nie rozumiesz podstawowych mechanizmów,ale powołujesz się na pubmed,brawo. Choć najlepszy jest tekst z gronkowcem o krok od sepsy- taki bardzo dziennikarski :D nie rozumiesz też ewidentnie zasad wolnego rynku i systemu prawnego w USA- gdyby było inaczej, wiedziałbyś,jak chpl ma się do rzeczywistości...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przedszkole

To przedszkole w Chyloni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porównujesz samochod do urodzenia dziecka? :-O
A co ze wpadkami? Przecież w tym kraju nie wolno usuwac? Napiszesz coś o prezerwatywach, które mało kosztują?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Banda idiotów co na polio też nie szczepicie bo uważacie, że jak Heinego-Medina zachoruje dzieciak i to przejdzie to będzie wszytko w porządku???
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jasne! Narażenie dziecka na śmierć nic nie kosztuje!!!

Tobie przydałoby się szczepienie na rozum!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co za bzdury klepiesz? Wszyscy byliśmy szczepieni obowiązkowo. Nikt nie pytał się nikogo o chęci i zgodę. Jak nie zaprowadziłeś dzieciaka na szczepienie, wzywali cię pod rygorem kary. Inną kwestią jest, że wiele lat tamu nie było takich zjadliwych bakterii i wirusów jak obecnie , a przede wszystkim nie było jeszcze dostępnych szczepionek na wiele chorób.I jeszcze jedno dzięki obowiązkowym szczepieniom wyeliminowano wiele groźnych chorób takich jak odra, krztusiec,polio itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

proszę o konkrety

Skoro, jak piszesz, statystyki są takie fatalne, to podaj wiarygodne linki na udowodnienie twojej tezy. Tak na "słowo" ja ci po prostu nie wierzę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pi*****sz głupoty! dla kogos 400 zl to naprawdę moze być duzo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straszne

Banda flustratów wylewa swój jad
Ludzie dajcie spokój umarło dziecko!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Meningokoki

Z tego co wiem nie ma obowiązkowych szczepień przeciw tym bakteriom
Są zalecane odpłatne i dość drogie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

mój ojciec środy nabawił się od zastrzyku...

...w posladek jaki pielęgniarka mu zrobiła...także szczepcie się ale dajcie wybór innym. Więcej ludzi umiera na drogach bo jakiś pajac golfem lub audi pomyślał że jest na torze wyscigowym
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

co sugeruje??

nie żyje dziecko i opisano fakty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jestem bardzo przygnebiona

mój syn jest właśnie dzieckiem z podwórka, dziewczynka niedawno głaskała kota z którym wyszedł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak mnie nie stać na samochód to nie kupuje samochodu... Skoro ludzi nie stać na wydanie 400zł na głupią szczepionkę to nie powinni decydować się na dzieciaka...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Porazka

500+ jak kos przkroczy 50 czy 80 zl nie dostaje to jak ma zaszczepic jak szczepionka kosztuje 400 zl. Glupie komentarze ludzi zenada.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czytanie ze zrozumieniem

Gdzie jest napisane że zostało zaszczepionych?! Bo ja doczytałam że dostało profilaktycznie antybiotyk a to co innego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1