Snowboard

witam,
moje dzieci chciałaby nauczyć się jeździć na snowboardzie. I właśnie tutaj zaczyna się problem, ponieważ nie wiem gdzie mam je zapisać. Szukałam coś w pobliżu trójmiasta, i znalazłam naukę jazdy na snowboardzie w Przywidzu.
Czy moglibyście mi poradzić, ile musiałaby wziąć takich godzin(chodzi o orientacyjną ilość), oraz jeśli znacie dobrych instruktorów, to również chętnie skorzystam z takiej pomocy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Snowboard

najlepiej w wierzycy,mysle ze 4 godziny powinny spokojnie wystarczyc :)

A w jakim wieku sa dzieci?

Jedno ma 15 lat, a drugie 9. Przy czym 15 latka umie już jeżdzić na nartach, natomiast młodszego ciężko było zagonić do jakiegoś sportu zimowego, aż w końcu snowboard podziałał.

A czy orientujecie się może w jaki sposób wygląda taka nauka?

Instruktor bierze dziecko na stok i uczy skrecania, hamowania. Dzieci beda mialy wypozyczane deski, czy swoje?

Postanowiłam, że wypożyczę. Wiadomo jak to z dziećmi, może im się nie spodobać. Jeśli im się spodoba to kupię im w przyszłym roku.

Re: Snowboard super wybór desek,wiązań butów , odzieży

najlepszy wybór w sklepie LOCALES ceny do przeżycia, na miejscu Serwis desek więcej na LOCALES.PL
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wieżyca nie wierzyca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wg mnie lepiej po prostu wybrac sie na stok, np lysa gora, obczaic jakiegos kumatego snowboardziste i zapytac czy nie pokazalby podstaw za przyslowiowe pol litra. wyjdzie znacznie taniej, a nikt nie powiedzial, ze gorzej. sam spotkalem sie z takimi przypadkami i juz kilka razy pomagalem mlodzikom stawiac pierwsze kroki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja tez uczyalm kolege jezdzic ;) i teraz razem smigamy

Ja bym jednak namawiał żeby pierwsze kroki stawiać z instruktorem. Prawidłowa technika jest wbrew pozorom bardzo ważna nawet w rekreacyjnej jeździe. Bez niej nie tylko łatwiej o glebę czy kontuzję ale też w pewnym momencie progres się zatrzymuje i trzeba się wszystkiego od nowa uczyć.
Na Łysej i w Wieżycy jest Mixtura w Kotlince są Skitersi więc instruktorzy są na miejscu i żal nie skorzystać :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie przesadzajmy w zwykłym wożeniu się na desce po stoku jest tyle techniki co "kot napłakał". Podstawy można przekazać i pokazać w pół godziny i może to zrobić niemalże każdy snowboardzista. Reszta to już kwestia własnego zaangażowania i ilości godzin spędzonych na stoku...

Już po nauce... Dziękuje wszystkim za udzielanie rad, były bardzo pomocne. Gdybym ja miała teraz komuś doradzić to polecam wzięcie instruktora na 1-2h, aby nauczył się podstaw.

Nie zgadzam się z wypowiedzią powyżej w której autor sugeruje, że jazda na desce to nic trudnego. Wiem co mówię, ponieważ jak widziałam jak moje dzieci jeżdżą to również postanowiłam spróbować i powiem, że jazda na nartach jest łatwiejsza. Mieć dwie nogi "przywiązane" do jednej deski nie jest wcale takie łatwe jakby się mogło wydawać..

Moim dzieciom jazda na desce się nie spodobała, i nadal mam kłopot z moim 9-latkiem.. Narty - nie, deska snowboardowa również nie.. I cóż tu poradzić?

Inne tematy z forum

Motywacja w sportach górskich (16 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

Karnet do oddania (9 odpowiedzi)

Odstapie karnet na silownie Zdrowit. Na 9 miesięcy cena 139 zł. Wykorzystano 3 miesiące. Umowa...

Odzież jeździecka.. (6 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście można kupić odzież(bryczesy, czapsy, buty) do jazdy konnej??? Z góry...