Snowboard

witam,
moje dzieci chciałaby nauczyć się jeździć na snowboardzie. I właśnie tutaj zaczyna się problem, ponieważ nie wiem gdzie mam je zapisać. Szukałam coś w pobliżu trójmiasta, i znalazłam naukę jazdy na snowboardzie w Przywidzu.
Czy moglibyście mi poradzić, ile musiałaby wziąć takich godzin(chodzi o orientacyjną ilość), oraz jeśli znacie dobrych instruktorów, to również chętnie skorzystam z takiej pomocy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Snowboard

najlepiej w wierzycy,mysle ze 4 godziny powinny spokojnie wystarczyc :)

A w jakim wieku sa dzieci?

Jedno ma 15 lat, a drugie 9. Przy czym 15 latka umie już jeżdzić na nartach, natomiast młodszego ciężko było zagonić do jakiegoś sportu zimowego, aż w końcu snowboard podziałał.

A czy orientujecie się może w jaki sposób wygląda taka nauka?

Instruktor bierze dziecko na stok i uczy skrecania, hamowania. Dzieci beda mialy wypozyczane deski, czy swoje?

Postanowiłam, że wypożyczę. Wiadomo jak to z dziećmi, może im się nie spodobać. Jeśli im się spodoba to kupię im w przyszłym roku.

Re: Snowboard super wybór desek,wiązań butów , odzieży

najlepszy wybór w sklepie LOCALES ceny do przeżycia, na miejscu Serwis desek więcej na LOCALES.PL
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wieżyca nie wierzyca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wg mnie lepiej po prostu wybrac sie na stok, np lysa gora, obczaic jakiegos kumatego snowboardziste i zapytac czy nie pokazalby podstaw za przyslowiowe pol litra. wyjdzie znacznie taniej, a nikt nie powiedzial, ze gorzej. sam spotkalem sie z takimi przypadkami i juz kilka razy pomagalem mlodzikom stawiac pierwsze kroki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja tez uczyalm kolege jezdzic ;) i teraz razem smigamy

Ja bym jednak namawiał żeby pierwsze kroki stawiać z instruktorem. Prawidłowa technika jest wbrew pozorom bardzo ważna nawet w rekreacyjnej jeździe. Bez niej nie tylko łatwiej o glebę czy kontuzję ale też w pewnym momencie progres się zatrzymuje i trzeba się wszystkiego od nowa uczyć.
Na Łysej i w Wieżycy jest Mixtura w Kotlince są Skitersi więc instruktorzy są na miejscu i żal nie skorzystać :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie przesadzajmy w zwykłym wożeniu się na desce po stoku jest tyle techniki co "kot napłakał". Podstawy można przekazać i pokazać w pół godziny i może to zrobić niemalże każdy snowboardzista. Reszta to już kwestia własnego zaangażowania i ilości godzin spędzonych na stoku...

Już po nauce... Dziękuje wszystkim za udzielanie rad, były bardzo pomocne. Gdybym ja miała teraz komuś doradzić to polecam wzięcie instruktora na 1-2h, aby nauczył się podstaw.

Nie zgadzam się z wypowiedzią powyżej w której autor sugeruje, że jazda na desce to nic trudnego. Wiem co mówię, ponieważ jak widziałam jak moje dzieci jeżdżą to również postanowiłam spróbować i powiem, że jazda na nartach jest łatwiejsza. Mieć dwie nogi "przywiązane" do jednej deski nie jest wcale takie łatwe jakby się mogło wydawać..

Moim dzieciom jazda na desce się nie spodobała, i nadal mam kłopot z moim 9-latkiem.. Narty - nie, deska snowboardowa również nie.. I cóż tu poradzić?

Inne tematy z forum

Sport (4 odpowiedzi)

Looking to offload my Zdrowit gym membership! 9 months left at only 139 zł. Think of the gains...

quordle (4 odpowiedzi)

Myślę, że ta strona internetowa zawiera wiele przydatnych informacji. Po prostu idź dalej...

Akcesoria do jogi (8 odpowiedzi)

Coraz więcej osób zaczyna praktykować jogę, ale rynek akcesoriów rośnie jeszcze szybciej kostki,...