Something Rotten, czyli coś się psuje

Temat dostępny też na forum: Something Rotten, czyli coś się psuje
Opinie do spektaklu: Something Rotten, czyli coś się psuje.
Prapremierą sezonu zaplanowaną na 3-go września 2022 roku będzie broadwayowski musical "Something Rotten, czyli coś się psuje" w reżyserii Tomasza Dutkiewicza.

Renesans. Bracia Nick i Nigel Bottom bezskutecznie próbują wystawić dochodową sztukę teatralną, wciąż pozostając w cieniu prawdziwego mistrza słowa, niejakiego Williama Shakespeare'a. Gdy tracą nadzieję na powodzenie, miejscowy ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowne Państwo wciąż jeszcze daleko od Sztuki, a ludzie przychodzą tylko po to żeby pochwalić się nowymi butami i wpaść w oczy koleżankam współmieszkańców
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19

bilet już mam

uwielbiam tu przychodzić! Już się nie mogę doczekać kolejnego spektaklu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny scenariusz i wykonanie

Jestem pod wrażeniem. Daw o nie było stepowania a tu proszę jak ładnie się wpasowalo. Spektakl bardzo ciekawy, barwny, zabawny, mnóstwo nawiązań i polski. Uważam, że scenariusz trafi kiedyś do innych teatrów a może nawet za ocean. Należy mu się. Dużo lepszy od Wiedźmina, który miejscami był nudnawy. Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zawróci za ocean :) oby nie za szybko!

Spektakl jest chyba brodwayowski :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo

Świetnie zaśpiewany, świetnie zatańczony, świetnie wystepowany!
Mały minusik za żarty lecące trochę za nisko :)
Wielki plus za Pana Jakuba Bruchaistera w roli Szekspira. Niezapomniana, genialna rola zupełnie niepodobna do innych jego ról! Brawo!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zachwycający repettuar Muzycznego.

Podziwiam dynamikę i różnorodność premier ostatnich lat w Teatrze Muzycznym. Przecież to nie gra jednego aktora, a poważne przedsięwzięcia i niekoniecznie ciężkie i nudne. Nie widziałem na widowni smutnego i niezadowolonego widza niezależnie od wieku. Chyba, że ktoś dalej siedział...

Cudowny

Perfekcyjne stroje, gra aktorów, tancerze,muzyka, czuć to bogactwo musicalu! Chętnie obejrzę po raz drugi. Wspaniałe!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bardzo słaby

Ogladalam wszystko od kilku lat. Nie polecam. To jest naprawdę słabe.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

Okropne przedstawienie.

Wyszłam w przerwie nie dałam rady ..
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 11

popieram najgorsza rzecz w repertuarze tego teatru
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozczarowanie

Spektakl ma tylko przebłyski dobrych momentów. Niestety nacechowany jest infantylizmem i kiepską grą aktorską, pasującą raczej do poziomu cyklicznych kabaretów telewizyjnych, niż sceny operetkowej. Szczególnie druga część jest strasznie męcząca i nudna. Tytuł i plakat adekwatny do przedstawienia. Niby zachęca kolorowy plakat, ale przez całą sztukę czuć jednak coś zgniłego i zepsutego w całym przedstawieniu, co irytuje i drażni. Może jestem zbyt krytyczny, ale w ostatnim czasie Muzyczny w Gdyni notuje naprawdę spadek jakości, co mocno widać na tle innych scen operetkowych w Polsce.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

najgorszy spektakl TM

wiadomo gra aktorska, scenografia na wysokim poziomie jak zawsze, ale nudny scenariusz nie do uratowania nawet poprzez próby wstawienia odniesień do naszych realiów - odradzam szkoda czasu i pieniędzy, rozczarowałem się
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rozczarowanie

Spektakl rozczarował ,fabuła kiepska. Nie polecam .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo słaby spektakl

Podobała mi się Lalka, Mistrz i Małgorzata, Skrzypek na dachu, Wiedźmin, długo by wymieniać... No i trafiłem na Something Rotten. I to był błąd. W rankingu spektakli Teatru Muzycznego najgorszy spektakl na jaki trafiłem. I nie chodzi o aktorów - grają świetnie, widać że wkładają w to nie tylko dużo pracy, ale też serca. Nie chodzi o scenografię - całkiem dobra. Wykonanie muzyki - świetne.
Niestety scenariusz jest beznadziejny, muzyka oklepana i po prostu nie da się tego oglądać. Przenudziłem się 3 godziny. Nie było tu nic interesującego.
Uporczywe nawiązania do innych sztuk i postaci z klasyków Szekspira (Porcja, Żyd Shylock, itd.) - jest tego sporo, brzmią infantylnie i nachalnie. Zwykle po wizycie w muzycznym przez parę tygodni chodziły mi po głowie różne melodie ze spektaklu. Tutaj... nic nie pamiętam. Nie było ani jednego hitu wpadającego w ucho. Motyw ze skrzypka zna chyba każdy na świecie, a tutaj?
Za miesiąc zapomnę o czym to było. Za 2 lata nie będę pewny czy to w ogóle widziałem. Potańczyli sobie, pośpiewali, i tyle.
Generalnie spektakl jest chyba o ludziach którzy pisali ten spektakl, nic nie mogli wymyśleć więc wymyślili sztukę o samych sobie i ich niepowodzeniach w konkurowaniu z klasykami miary Szekspira.
Jak już nie masz na co innego iść a lubisz teatr - idź, nie masz wyjścia. Jak wybierasz - wybierz coś innego.

Aha, zapomniałbym, gdzieś tam się reklamują jako coś z humorem Monthy Pythona. Jeśli uwielbiacie absurdalny humor Monthy Pythona, to niestety ale tutaj nic z tego humoru nie ma.

Inne tematy z forum

1989 Rapowany Musical (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: 1989 Rapowany Musical . 1989 - krakowsko-gdańska koprodukcja - premiera...

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Hair (27 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Hair . Kultowy musical, kochany przez publiczność, doceniony przez...