Sophia zamiast Zosi, a może lepszy Jaś niż Kevin? Wybieramy imię dla dziecka

Opinie do artykułu: Sophia zamiast Zosi, a może lepszy Jaś niż Kevin? Wybieramy imię dla dziecka.

Jedni wybierają te po dziadku czy prababci, inni stawiają na oryginalność czy sympatię do znanej piosenkarki lub aktorki - wybór imienia może być sporym wyzwaniem. Czasem jest strzałem w dziesiątkę, jednak kiedy rodziców ponosi fantazja, konsekwencje odczuwa przede wszystkim dziecko - bo nie każdy Brajan czy Dżesika czują się dobrze przy Zosi czy Tomku. Choć coraz bardziej popularne są imiona tradycyjne, nie brakuje dorosłych, którzy idą pod prąd trendom, a trójmiejscy urzędnicy od czasu do ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze i tak jest imię Dorian. Nie dość, że wymyślone, to bohater książki, który tak miał na imię, jest zły do szpiku kości. Jak można dawać dziecku imię po kimś takim?
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 12

nie tylko "zachodem"

ale i wschodem, skoro rosyjskie imię Lena jest w czołówce najpopularniejszych od kilku lat. Prawdziwa rusyfikacja!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Syn: Skutek
Córka: Konsekwencja
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masturbacja też ładnie
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 0

i Tradycja!!!! koniecznie!! a ja swoim córkom dam Konsolacja i Prostytucja!
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

swego czasu odwiedzałem znajomych w rzeszy niemieckiej ...

urodził im się akurat chłopczyk , no i dylemat , wymyślali ,kombinowali -jak mu dać na imię ? , wtrąciłem się i mówię - a może tak jak miał na imię polski znany i lubiany aktor ,mówię ,oni na to -który ? powiedziałem - no ten , Dymsza ! ...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

I to jest "klu" całego tego artykułu i problemu z imionami!!! brawo dziki!!!!!! ująłeś to najlepiej jak chyba można było !!!
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 2

w artykule o pogodzie ktos napisal

Norma i anomalia to calkiem dobre imiona dla dziewczat.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 1

każdy normalny wie, że dziwne "pseudoimiona"

jak jakieś brajany, oliviery, dżesiki i keviny to jasny sygnał, że dziecko i jego rodzina pochodzą z nizin społecznych. Ale zabawnym paradoksem jest to, że patologia, która tak nazywa swoje dzieci myśli, że jest dokładnie odwrotnie. Szkoda tylko tych dzieciaków, które niczemu nie są winne i nic nie mogą na to poradzić (przynajmniej do 18 roku życia).
popieram tę opinię 221 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kubrik, Kuentin, Dżekson przyszli na świat w powiecie kościerskim.
popieram tę opinię 121 nie zgadzam się z tą opinią 2