Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co? Feministki protestują że chcą równouprawnienia to dać im powołania do wojska i podnieść wiek emerytalny do 65lat

Facet średnio na emeryturze żyje kilka lat a kobieta ponad 20
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chciały równouprawnienia to maają :)

A tak na poważnie...jaką trzeba być amebą żeby siać panikę? Zasadnicza służba wojskowa została zniesiona 8 lat temu. To znaczy że jak dostaniesz kat. A, to najwcześniej pójdziesz w kamasze w razie wybuchu wojny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

O co chodz? O to że jest równouprawnienie.

Wszyscy chcą darmowych szkół i lekarzy ale jak muszą dać coś od siebie to już problem. Czemu publikujecie jakieś żale tępej i roszczeniowej paniusi która nie wie jakie ma obowiązki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale czy to jest powołanie do wojska czy na komisje lekarską? Przecież w tej chwili nie ma juz zasadniczej służby wojskowej , jest tylko dobrowolna . Przenoszą ciebie do rezerwy , ewentualnie wzywają raz na parę lat na ćwiczenia wojskowe .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro ma 27 lat to wiekowo nie lapie sie do tej komisji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hehe

I tu widać przewagę facetow:) do gazów!!! A nie przed kompa.. Bo z tego chleba nie ma:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

muszą powoływać kobiety bo w Polsce nie ma mężczyzn są tylko troki od kaleson, jeszcze kobiety sprowadzą was do parteru
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

powtarzasz się z tym 500 plus

nie załapałeś się i nie możesz tego znieść
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

co się spinasz KODerasto

przecież wasze panie feministki i inne dziwolągi tak pragną równouprawnienia,pan Antonii tylko chce je zadowolić.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Robiłabym dla kraju, żeby moje dzieci nie miały tak jak dzieci choćby z 1939 roku
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

ma tez pełne prawo

czytać ze zrozumieniem. Komisja to nie powołanie do wojska.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parawanik

Zaglądają w rowa jeszcze na komisji?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiedz co, jestem kobietą, pracuję zawodowo i ogarniam dom, mój mąż tak samo. Wkurzają mnie baby które z ciąży, porodu i sprzątania czy prasowania robią niewiadomo co. Wezcie się ogarnijcie, zrobienie prania czy ugotowanie obiadu rodzinie to nie jest nic ciężkiego czy niezwykłego, tak uważają te co za dużo czasu mają lub zwyczajnie nie potrafią tego dobrze zrobić i tyle w temacie...
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 5

To po co na siłę

wymuszac połowę wakatów na stanowiskach kierowniczych i w polityce? Jak kobiety są takie równe w tym co robią to powinny same dojść na takie stanowisko.

A nie, czekaj, wszystkie kobiety z najbogatszych list świata po prostu odziedziczyły spadek. Chyba tylko Radwańska jest sportsmenką :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Walczyc o Ojczyzne to zaszczyt.
Mam nadzieje ze na czele beda stac wszyscy rzadzacy i jako pierwsi beda chronic swoj narod.
Wkurzajace i niesprawiedliwe jest to ze tysiace ludzi ma ginac na polu walki, a wielkie zady siedza za biurkami i tylko wydaja rozkazy co kto kiedy i jak ma zrobic.
Jak wszyscy to wszyscy!.
Kiedys to przywodca pierwszy rwal sie do bitwy, stal w pierwszym rzedzie. Teraz zaslaniaja sie zwylkymi ludzmi, nie wysciubia nosa ze swojej norki i udaja wielkich bohaterow.
Wstyd
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tylko komisja, gdybym ja dostala, poszlabym, odbebnila co trzeba i juz, a gdynym byla potrzebna chociaz jako głupia pięlęgniarka to bym sie nie zawahała. Dzieci zostawiam dziadkom i ide... Takie życie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4