Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niektórzy zamiast pójść do psychologa idą na psychologię...

Kwalifikacja czyli de facto komisja wojskowa to nic innego jak podział potencjalnego mięsa armatniego na przydatne wojsku kategorie do przemiału...

Najpopularniejsze kategorie, to te do trzymania giwery lub apteczki. Ciebie politycy wyślą w Kanadzie i okop na odstrzał, a sami ewakuacja za Odrę lub do bunkra...

Ale naiwnych nafaszerowany pięknymi frazesami o potrzebie i obowiazku coraz mniej...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

w razie "W"

jak widać w naszym demokratyczno wykształconym społeczeństwie wszystko niech robią "inni", w razie "w" autostrada na "Brukselę" i co mnie to obchodzi ... wychowanie w kulturze sweet foci, być, mieć, jest fun, jest zabawa robi swoje ... żałosne do czego doszło, Francja 1940 oto co nas czeka ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moze jeszcze dodasz, ze to Ty bedziesz ryzykowac zycie w domu kiedy faceta wysla sie na wojne. Czesto zolnierze podpisuja kontrakty ,zeby zarobic lepsze pieniadze dla rodziny ryzykujac zycie a Ty zaslaniasz sie sie gotowaniem, dziecmy itd. Ciekawe czy bys sie chciala zamienic?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

He he

Czyżby do Antoniego dotarło, że potrzebuje dobrego psychologa?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

No przecież po to je wymyślono

Ćwoku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dowodzi to tego, że feminizm to komunizm
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Armia nie jest dla Pań

Może Korwin miał rację ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

To zacznij się golić

Wtedy odpuszczą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już był psychiatra i ...zginęło najwięcej dowódców .Poczytaj od kiedy te ustawy obowiązują .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Portal już nie wie gdzie szukać tematów

Od wielu lat jest tak, że wezwanie na komisje otrzymują osoby kończące studia medyczne i psychologiczne. To, że koleżanka o tym nie wiedziała dziwi mnie bardzo. Ja będąc na tych studiach wiedziałam i cały nasz rok też.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wykształcona?

ależ skąd. dzisiaj każdy może skończyć studia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo

Pani nie zna przepisów i nagle wielce zdziwiona. Każda studentka psychologii dostaje i nikt nie robi z tego wielkiej afery.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co się dziwisz?

Najpierw chcecie równouprawnienie a później płacz...No albo albo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

super

to prawda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kanał !!!!!!!!!!!!!!

to będzie armia hahahaha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Smialo

Dziewczyny iść i się nie bać zostać na zawodowego psychologa w wojsku i przynajmniej będziecie miały emeryturę a nie jak reszta społeczeństwa będzie pracować aż do śmierci
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pie**** sie z waszymi pomysłami sami se idzie do wojska trepy, nie będę sie strZelal za tyłki cienkoszyich łysiejących wodzów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

no na pewno Sopot jest pisowki ;)

troche rozumu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdzichu a ciebie matka nie oposcila?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2